Skocz do zawartości
StresDog

Abit NF7-S + Barton + Twister DDR466 - kręcenie.

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sprzęt jak w temacie. Bartek 2500 miał być kręcony do 3200+ a może i więcej. Tym czasem wszystko założone i nic a nic nie chce się kręcić.

Komp nie wstaje na ustawienaich 3200+ nawet przy vcore 1.8. Mnożnik zablokowany więć chodzi mi tylko o te 3200+. Czym to może być.

Wczesniej miałem epoxa 8rda+ i udało mi się tam wykręcic proca 2400+ bez problemu na 2300 a tutaj kapa. Stary sprzęt ukradli. Pamięci w dualu czy nie zawsze karetka.

Twistery są na 466 a jak odpale kompa z ustawieniem by spd to pamięci idą tylko na ddr400 (napięcie podniosłem do 2,8v) i nic

procek z 0404 nie wiem czy to jakaś nie podkręcalna seria czy co?

jakieś 15 minut temu w windowskie reset i karetka (sprzet nic niekręcony) co to może być??

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karetka w nf7 oznacza zazwyczaj temperaturę... sprawdź pastę/cooler... Potem obniż trochę wymagania stawiane procowi i kręć stopniowo... Napięcie zmniejsz do firmowego i sotpniowo FSB podwyższaj, aż odmówi posłuszeństwa, wtedy podnoś vcore... I do pioruna - synchro!! Żadne spd, dzielnik dla RAMu 3/3 czy jak wolisz 6/6... Powyłączaj wszelkie spread spectrumy i "cpu thermal throttle". Wyszło krótkie streszczenie tego co powinieneś sam znaleźć używając opcji "szukaj"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...