StresDog Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Kupiłem sprzęt jak w temacie. Bartek 2500 miał być kręcony do 3200+ a może i więcej. Tym czasem wszystko założone i nic a nic nie chce się kręcić. Komp nie wstaje na ustawienaich 3200+ nawet przy vcore 1.8. Mnożnik zablokowany więć chodzi mi tylko o te 3200+. Czym to może być. Wczesniej miałem epoxa 8rda+ i udało mi się tam wykręcic proca 2400+ bez problemu na 2300 a tutaj kapa. Stary sprzęt ukradli. Pamięci w dualu czy nie zawsze karetka. Twistery są na 466 a jak odpale kompa z ustawieniem by spd to pamięci idą tylko na ddr400 (napięcie podniosłem do 2,8v) i nic procek z 0404 nie wiem czy to jakaś nie podkręcalna seria czy co? jakieś 15 minut temu w windowskie reset i karetka (sprzet nic niekręcony) co to może być?? thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 zanies sprzet do serwisu - niech oceni co Ci poszlo nie tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StresDog Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 nice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Karetka w nf7 oznacza zazwyczaj temperaturę... sprawdź pastę/cooler... Potem obniż trochę wymagania stawiane procowi i kręć stopniowo... Napięcie zmniejsz do firmowego i sotpniowo FSB podwyższaj, aż odmówi posłuszeństwa, wtedy podnoś vcore... I do pioruna - synchro!! Żadne spd, dzielnik dla RAMu 3/3 czy jak wolisz 6/6... Powyłączaj wszelkie spread spectrumy i "cpu thermal throttle". Wyszło krótkie streszczenie tego co powinieneś sam znaleźć używając opcji "szukaj"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...