Skocz do zawartości
...tomko...

Stara płyta FIC i nowe procesory (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam starą mobo fic AD11. Wg producenta obsługuje ona maksymalnie (w wersji ktorą posiadam pcb1.2) Athlona1400.

Wersja pcb1.2a obsluguje już athlony XP. Może ktoś wie czym różnią się te płyty. Bios do tych płyt jest uniwersalny czyli działa na obydwu wersjach.

Znalazłem (na stronie producenta) bios bez opisu (ABA427) a jedyna informacja o nim to "SSE fix" więc jak się domyślam ma to związek z najnowszymi procami.

Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę o to. Chcę zmienić procesor (mam d750) i nie wiem jaki wybrać.

Płyta daje napięcia od 1.475v, fsb:100 lub 133, mnożnik do 12.5 (manual)

Jak się zachowa się ta płyta po włożeniu np. Durona 1600 lub Athlona2000+?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie zachowa po wlazeniu? hmmm

albo sie odpali albo nie

jak sie odpali to moze chodzic spoko albo sie wieszac,wlaczac co ktorys raz

nie napisales na jakim to chipsecie (a mi sie nie chce szukac) ,ale masz duze szanse na prawidlowa prace z Duronem 1600 lub Athlonem 2000+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z rego co wiem AD11 zbudowana jest w oparciu o chipset AMD761 ktory wspiera FSB 200 i 266. Athlony XP Palomino (0.18un) powinny biecac na niej bez problemu. Sądze że Thoroughbredy też, moze być jedynie problem z wykrywaniem - Unknown Type 1466Mhz na przykład.

Mialem epoxa na AMD761 i czasem były problemy z podnoszeniem się kompa - Black Screen na 0.13un 1700XP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi