Skocz do zawartości
makak

Podkręcanie a gwarancja ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie jedna rzecz... mam karte taka jaka mam i jest na gwarancji... interesuje mnie czy mozna poznac ze karta spalila sie poprzez podkrecanie sterownikami ale w taki sposob ze ustawien nie zapisuje w windowsie tylko za kazdym razem ustawiam takie taktowania jakie uwazam za potrzebne :) czy jak karta spalilaby sie to dostalbym nowa ? chociaz pewnie jakby ten fx 5200 spalilby sie to bym sie chyba cieszyl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 1.5 miecha temu wlasnie mialem zwalana karte nie wiem czy przez krecenie czy nie zaczely mi sie pojawiac podluzne pasy zielone karte ostro krecilem wymienili dali nowa i to jeszcze z lepszymi pamieciami, pomysl jesli nie zmieniasz biosa to jak oni moga sprawdzic czy ty ja podkrecales ?? no chyba ze im widowsa wyslesz w zalaczniq do serwisu :D A jesli bedziesz krecil umiejetnie czyli jak zobaczysz smiecie to zmniejszysz to raczej nie ma prawa nic zlego sie stac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy bredzicie?? Servis sprwdzi w biosie czy karta była kręcona?? A co do tego ma windows i co za róznica czy kręcisz sterami czy jakimś progsem.

Karty raczej w ten sposób nie spalisz, przynajmniej nie wkrótkim okresie czasu, jeżeli będzie jej zaciepło to zawiesi kompa i tyle. Gdyby karta sie spaliła to dostaniesz nową, ale na co liczysz?? Fx5700u raczej niedostaniesz spowrotem :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przeczytaniu pierwszego posta byłem w małym szoku.

Oczywiście niemożna udowodnić że karta była podkęcana, chyba że oddasz ją razem z resztą kompa i zostawisz podwyższone taktowanie ale to raczej tylko hipotetyczna mozliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja tak zawsze uwazalem i to napisalem w 2 poscie a Ty widze tu jakies brednie wypisywales i jeszcze piszesz ze ja glupoty pisze czlowieq nie mam Ci tego za zle ale najpierw pomysl potem pisz tak najlepiej nie odwrotnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja tak zawsze uwazalem i to napisalem w 2 poscie a Ty widze tu jakies brednie wypisywales i jeszcze piszesz ze ja glupoty pisze czlowieq nie mam Ci tego za zle ale najpierw pomysl potem pisz tak najlepiej nie odwrotnie  :D

Widze że mnie źle zrozumiałeś, ale Ci pomogę:

Ironia

Sarkazm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...