Pink-men Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Posiadam r9100 Herculesa i bardzo chciałbym zmienić mizerne chłodzenie rdzenia (podkręcam tylko do 287Mhz). Mój wybór padł na wentylator od Athlonka :-). Planuje zamontować go na rdzeniu. I stąd moje pytanko. Odklejał juz ktoś orginalne chłodzenie ? Jeżeli tak to jak ? I druga sprawa: Może montował już ktoś wentylator od procesora na rdzeniu ? Jak najlepiej zamontować taki wentylator (obawiam się, ze sam klej nie wystarczy) ? Może ktoś ma fotki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 sam tego nie robilem moj 9100 idzie do 310 ale slyszalem ze albo suszarka go potraktowac trzeba albo do lodowki i radiotor odejdzie a co do zakladania to nie mam pojecia jak to zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinacz_nyc Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 tak wlasnie zrobione mialem chlodzenie na starej Ti4600, potrzebny, brzeszczot, wiertaka i radiator - (w moim przypadku pociete chlodzenie od HD ) wyskosc 10mm na 80x80mm witrak TT 80x80 (max 4600rpm, czunik ) na pamiatkach alu radiatorki 8mm wyskokie i z drugiej strony 5mm, po wlozeniu karty postawilem na nia ( nozki gumowe ok 8mm) witrak 60mm dmuchajcy z gory na karte, efekt: karta poszla z 20/20 wiecej i ok 1000pkt w 3d2001 ( porownanie z oryginalnym chlodzeniem)wiec marnie ale patrzac npp w bazie 3dmarka2003 ta karta sie chyba najgorzej sie kreci .....teraz mysle jak ochlodzic mojego R9800.....co wyjdzie zobaczymy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Spinacz fajne te chłodzonko. zamierzam coś podobnego skręcic tylko że radiator miedziany o wysokości 20-30mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...