Skocz do zawartości
Link_mc

!!!SILENCER!!!WYKONANIE!

Rekomendowane odpowiedzi

Co jest,zainstalowany dobrze + pasta Arctic silver 5 i cO!! w 3Dmarku 2003 przy ustawieniach 390 sypie ARTEFAKTAMI(troche) a przy 415 szachownica a temperatura nie przekracza 38*!! może to wina biosu? bo mam jakiś nie firmowy i jest puszczony z taktowaniami 378///337 może jakiś vmod?? A co do tego silencer TANDETA JAK SZLAG! może i to chłodzi ale te mocowania!wykonanie,na poziomie obudów CODEGENA! śrubka 1 za długa była,śledzie nie dobrze wchodzą do obudowy,na dodatek przełącznik obrtów trzeba było odkręcić,przypiłować bo inaczej 2mm brakowało karcie do wejścia AGP... do tych co mają sobie kupić SILENCERA,przyszykować sobie różne śrubki M3 różnej długości i jakiś pilnik:D albo lepiej zaczekać na nowa wersje silencera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no,chłodzi on zaje*******!:P temperatura z pastą arctic silver 5 o 20 stopni miejsza z 55 na 38:) przeważnie jest 36-37-35 ale czemu przy temperaturze 37* i przy rdzeniu 395 sa artefakty? czyżby bios? bo ja miałem orginalny od herca to do 390 jechało bez,moze system zwalony? a karta chyba dobra w o/c ponieważ pamieci do 370 bez artefaktow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na biosie z 9800 bez pro dojezdżałem do 390 a na biosie z pro z jakies badziewiatej firmy to do 382 of korz na podstawowym,wczoraj załozyłem arctica i to samo ale jechałem na tym od pro i do 390 bez artefaktow,dałem bios z gigabyte stery orginalne catalisty i do 395 bez teras dalem z 9800pro a temperatura 37...a pamieci taktowane 375..

jest mozliwe że to system? bo mam zniszcony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie podkręcalność spadła tylko pozornie. wgrywając innego biosa od lepszej karty dałeś lepsze timingi i twoja karta chodził na 390MHz a teraz max 380 ale timingi są minimalnie lepsze i rzeczywista wydajność podsystemu pamięci jest taka jak była.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tymi arcticami to podobno cały czas są jakieś jaja w sposobie wykończenie! Jeszcze nie było modelu który by idealnei pasował i był w 99% dobrze zrobiony. A co do wypowiedzi AMD Rulezz to jednego nie rozumiem :

wgrywając innego biosa od lepszej karty dałeś lepsze timingi i twoja karta chodził na 390MHz a teraz max 380 ale timingi są minimalnie lepsze i rzeczywista wydajność podsystemu pamięci jest taka jak była.

To w końcu kiedy były lepsze timingi z innym biosem czy teraz???

UPDATE

Zresztą sami zobaczcie! I niedość, że zajmuje całą powierzchnię to pamięci traktuje całkowicie po macoszemu!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...