Link_mc Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Co jest,zainstalowany dobrze + pasta Arctic silver 5 i cO!! w 3Dmarku 2003 przy ustawieniach 390 sypie ARTEFAKTAMI(troche) a przy 415 szachownica a temperatura nie przekracza 38*!! może to wina biosu? bo mam jakiś nie firmowy i jest puszczony z taktowaniami 378///337 może jakiś vmod?? A co do tego silencer TANDETA JAK SZLAG! może i to chłodzi ale te mocowania!wykonanie,na poziomie obudów CODEGENA! śrubka 1 za długa była,śledzie nie dobrze wchodzą do obudowy,na dodatek przełącznik obrtów trzeba było odkręcić,przypiłować bo inaczej 2mm brakowało karcie do wejścia AGP... do tych co mają sobie kupić SILENCERA,przyszykować sobie różne śrubki M3 różnej długości i jakiś pilnik:D albo lepiej zaczekać na nowa wersje silencera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr Szpadel Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 mój silencer był kiepsko wyszlifowany... a niby szwajcarska jakość :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Albo ktoś sie podszywa pod Szwajacrów:D albo europa schodzi na psy i możemy żałować że wchodzimy do uni europejskiej.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 coolery arctic'a sąfatalnie wykonane, nie wyszlifowana podstawa, do tego wklęsła. oni tylko w miarę ciche wiatraki robią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Nie no,chłodzi on zaje*******!:P temperatura z pastą arctic silver 5 o 20 stopni miejsza z 55 na 38:) przeważnie jest 36-37-35 ale czemu przy temperaturze 37* i przy rdzeniu 395 sa artefakty? czyżby bios? bo ja miałem orginalny od herca to do 390 jechało bez,moze system zwalony? a karta chyba dobra w o/c ponieważ pamieci do 370 bez artefaktow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 A na poprzednim chłodzeniu i tym taktowaniu też miałeś artefakty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Tak na biosie z 9800 bez pro dojezdżałem do 390 a na biosie z pro z jakies badziewiatej firmy to do 382 of korz na podstawowym,wczoraj załozyłem arctica i to samo ale jechałem na tym od pro i do 390 bez artefaktow,dałem bios z gigabyte stery orginalne catalisty i do 395 bez teras dalem z 9800pro a temperatura 37...a pamieci taktowane 375.. jest mozliwe że to system? bo mam zniszcony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumianko Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 jesli masz taka sama karte jak ja to nie da rady wiecej podkrecic jej probowalem na wszelkie sposoby i nic :( widocznie takie one sa i koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 A vmodów itd nie ma?? dzisaj system na nowo zrobie może to pomoże... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Wiara czyni cuda :D Ale chyba nie w tym wypadku. Karta nie guma i nie bedziesz jej taktowania do wiecznosci podnosil. Dalej nie moze i juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 to ją do azotu wciepne:D i wtedy zobaczymy czy pujdzie jak xt:D bo ona chodzi z taktowaniem 450 ale artefaktow;D whoaoaoa a temp* 43-42* bo godzinie testów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 A no to powodzenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 pewnie podkręcalność spadła tylko pozornie. wgrywając innego biosa od lepszej karty dałeś lepsze timingi i twoja karta chodził na 390MHz a teraz max 380 ale timingi są minimalnie lepsze i rzeczywista wydajność podsystemu pamięci jest taka jak była. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 No z tymi arcticami to podobno cały czas są jakieś jaja w sposobie wykończenie! Jeszcze nie było modelu który by idealnei pasował i był w 99% dobrze zrobiony. A co do wypowiedzi AMD Rulezz to jednego nie rozumiem : wgrywając innego biosa od lepszej karty dałeś lepsze timingi i twoja karta chodził na 390MHz a teraz max 380 ale timingi są minimalnie lepsze i rzeczywista wydajność podsystemu pamięci jest taka jak była.To w końcu kiedy były lepsze timingi z innym biosem czy teraz??? UPDATE Zresztą sami zobaczcie! I niedość, że zajmuje całą powierzchnię to pamięci traktuje całkowicie po macoszemu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...