Skocz do zawartości
SuChyY

Dla posiadaczy Abit KT7A

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem tej plyty. Chcialem zalozyn na procka nowy radiaor, ale zauwazylem ze blisko podstawki pod procesor wystaja tranzystory (czy cos w tym stylu) sa chyba 4 i bardzo blisko mojego dotychczasowego radiatora o wymiarach 60x60, chcialem zalozyc cos o wymiarach 72x72,. ale chyba sie nie zmiesci ;(

Mam wiec pytanie - czym inni posiadacze KT7A chlodza swoje procki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

??

Chyba nie mowisz tego serio ?

Ja na prawde mam problem - jestem poczatkujacym, a tu od razu taki problem :(

Mówię całkiem serio!

A tniesz oczywiście radiator(:) ) tak by nie zaczepieł o kondensatory.

Niektórzy też już tak musieli robić by titana zmieścić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie posiadam tej płyty ale swego czasu ją miałem. chodzi ci pewnie o kondensatory elektrolityczne które tam jakiś pacan umiescił :wink: . Pierwszym coolerem który kupiłem był silver orb który nie chciał pasować więc wylutowałem te kondensatorki i kupiłem nowe 2200 mikroF 63v długimi nóżkami co pozwoliło mi na swobodne ich odgiecie o 2 cm(bo te orginalne zą tak wlutowane, że odginanie nie jest zbyt subtelne :( ). Potem miałemdługi czas FOP 38(cholernie głośne bydle),który spoko pasował bez żadnych dziwnych akcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego coolera zjechalem na szlifierce i kondensatory juz mi nie przeszkadaja, a ostatnio na jakies stronce widzalem zdjecie tej plyty z przelutowanymi kondensatorami nie wiem czy to dzialalo, wiec lutownica i do dziela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze lutowaniem to nie tak szyblo bo to płya jest czterowarstwowa ( albo i więcej ) a jak nie suchy nie umie fajnie lutować to sobie moze coś spieprzyć . Ja w moim abicie mam wylutowany jesen kondensatorek od nowości właśnie w niejscu gdzie jest zaczep i titan d5tb wchodzi bez problemu

a co do ceny takich kondziorków to jeden najwyzej 3 złota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...