Skocz do zawartości
DomanR

!!! Jaki Radeon 9000 lepszy !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie nie ma napisane jakiej firmy jest ta 128MB. Możliwe nawet ze to ATI. Szukalem na Yahoo. Zna ktos moze dobre (i tanie) sklepy internetowe w Stanach (nie koniecznie z przesylka do Polski bo mam tam teraz kumpla)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się nad kupnem Radeon'a 9000 (ze Stanów). Doradźcie co jest lepsze: markowy ATI z 64MB DDR czy na licencji ATI ale 128MB DDR? Ceny obydwu są podobne.

jak juz bedziesz go mial to zapodaj jakies testy - bo sam sie zastanawiam nad taka karta graficzna (R9000 lub R9000pro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może jeszcze inaczej: może lepiej Radeon'a 8500? Jakieś bulki też są za ok. 100$. Na pewno mają obniżone taktowanie, ale może mimo wszystko byłyby wydajniejsze od 9000?

To, ze bedzie szybszy to wiadomo ale za ta kase to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Radeon 9000 to tylko w wersji PRO. Trzeba o tym pamiętać, bo ten bez PRO w nazwie jest znacznie słabszy...

A w ogóleto po co sprowadzać Radeona ze stanów, za kupe forsy, skoro można kupić wydajniejszego 8500 u nas i taniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Radeon 9000 to tylko w wersji PRO. Trzeba o tym pamiętać, bo ten bez PRO w nazwie jest znacznie słabszy...

...

to zalezy jakie wersje masz na mysli 200MHz czy 250MHz - bo pro ma 275MHz (chodzi o uklad graficzny - pamieci mnozymy x2)

raczej wersja 250MHz niewiele ustepuje a bedzie w sprzedazy nawet z samym radiatorem (bez wentylatora) to dla tych co lubia cisze 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wyszukiwania w stanach najlepsza jest strona www.pricewatch.com wszystko podane na talezu jak nalezy a swoja droga to newegg.com tez jest ciekawy ale jako sklep a nie jako przeglad ofert

Osobiscie polecam ta pierwsza strone ja z niej zamowilem i brat mi przywiozl procek ram i mobo i chwale sobie mimo ze nie ma gwarancji tzn. jest ale wiecie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...