TOMELEK Posted February 25, 2004 Report post Posted February 25, 2004 Mam: płyte główną IC7-max3 2 x KIngstone 512 Mb 333 P IV 3,2 HT ramki są włożone w sloty 1 i 3 ale przy starcie kompa nie pokazuje mi że działają w Dual channel (chyba że nie działają) no właśnie - jak z tym jest, powinno pisać ??, działają ??, gdzie w biosie jest do tego opcja POZDRAWIAM Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Michael1916 Posted February 25, 2004 Report post Posted February 25, 2004 U mnie na Abit AI7 jest dual channel enabled wiec powinno pisac. Sprawdz czy na pewno dobrze docisniete sa kosci - moze dziala tylko jedna.Dual chanel powinien byc wykryty automatycznie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
M79 Posted February 27, 2004 Report post Posted February 27, 2004 Mam: płyte główną IC7-max3 2 x KIngstone 512 Mb 333 P IV 3,2 HT ramki są włożone w sloty 1 i 3 ale przy starcie kompa nie pokazuje mi że działają w Dual channel (chyba że nie działają) no właśnie - jak z tym jest, powinno pisać ??, działają ??, gdzie w biosie jest do tego opcja POZDRAWIAM sprawdz wydajnosc w sandrze, jak bedzie ponizje 4.5k to masz w single. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TOMELEK Posted February 27, 2004 Report post Posted February 27, 2004 KONIEC TEMATU Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted February 27, 2004 Report post Posted February 27, 2004 ABIT jest tylko uczulony na starsze CH5 które występowały tylko w DDR400 Nie ustawiaj w MAX3 napiecia DDR powyzej 2.8 bo przez to może sie wieszać Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...