Skocz do zawartości
cocacola

GeForce 440MX - ile można podkręcieć ?

Rekomendowane odpowiedzi

>>> Ok w moim przypadku podkręcanie ma sens ponieważ ta kaszląca karta wyciąga w 3DMarku bez podkręcania (czyli 250/280) 1888 3DMarków a po podniesieniu częstotliwości na 300/350 2500 3DMarków więc poprawa wydajności około 30% <<<

heh. malo.. ja mam celeronka a wyciagnalem ponad 3500 na swojej grafie... i to z w opcji sterownikow HIGH QUALITY...

wiwm wiem, ja mam 128b karte... ale celerona a nie PIV ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pionaj napisał: 

ciekawe jak dlugo ? 

nie wiem o co ci chodzi juz jet tak podkręcona 5 miesięcy i nie mam zadnych problemów pamięci Samsung 3.5 ns bez radiatorów

Teoretycznie: (1000:3,5)*2=570 czyli powinna dluugo chodzic a moze poleci jeszcze dalej...? (ale radiatorki na pamieci by sie mogly przydac)

Swoja droga jak na Gf4mx440 to niezle te pamiatki masz...(moj Prolink tylko 5ns)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No brakuje mi tylko jakis radiatorkow mam stary cooler jeszcze z amd k6-2 i potne go ale nie ma w poblizu zadnego sklepu z jakims klejem termoprzewodzacym ale widzialem na necie takie cosik miedziana jakby tasiemka z klejem z dwoch stron musze se to sprawic tylko juz nie pamietam gdzie to bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W941232ad-5  

234DE4220593002FA  

to mam na pamiątkach mojego mx.  

jeżeli doprze rozumiem to mam pamiątki 5ms??

tak, to pamieci 5ns, powinny poleciec na 400, chociaz niektorzy nie moga z nich tyle wyciagnac... (czasami 394). U mnie takie chodza na 450 :)

miedziana jakby tasiemka z klejem z dwoch stron musze se to sprawic tylko juz nie pamietam gdzie to bylo

A moze w 4Max-ie... Tylko nie wiem co sie sprawuje lepiej: taka tasiemka czy klej termoprzewodzacy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no u mnie te pamiątki działają na 444mhz, a teraz zakupiłem jeszcze do nich radiatorki.

PS. czym najlepiej ciąć takie radiatorki??

i czy jest możliwość zrobienia jakiegoś v-moda na tej karcie?

szukałem w guglu :wink: ale nie znalazłem nic na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elpawlakos : widać że nie miałeś metryk w szkole, twoje szczęście. w metryce maksymowej koło jest kwadratem a kula sześącianem - chore ;)

te 64 bitowe wersje traciły sporo bo pamięć niewyrabiała, a wiadomo że teraz więcej daje taktowanie pamięci niż gpu.

niestety mialem metryki :(

nie metryka maksymowa-tylko metryka maksimum.pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi