timmon24 Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 mnie ta płyta wkurza ogólnie może byc ale uważam że ma bardzo słabe mozliwości OC nie moge nic wycisnąć powyżej fsb 200 aby było stabilnie przez to moje HYNIXY nie moga pokazać swojego potencjału pozatym niskie wyniki w aidzie w porównaniu z innymi użytwkownikami (timmingi zmieniłem w biosie tak aby było stabilnie) 2650/770 chyba słabo w aidzie jak na athlon 2500@3200 2x512mb hynix ,3 damrki tak samo zwłaszcza 3dmark 2001 który bierze pod uwage ogół sprzetu nie tylko grafe. i tak podsumowując to tak mysle czy nie kupic abita nf 7 za ok 220zł a ciekawe ile bym dostał za ta moją płyte teraz kosztuje 170zł ,2 lata ma około Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adigrzelczak Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Witam. Jeżeli chodzi o długi start płytki to miałem to samo do momentu jak zaktualizowałem bios.Teraz wyswietlaja sie tylko dyski sata i po ok 3 sekundach windows sie ładuje.Mam za to inny problem.Czesto jak włączam kompa windows zaczyna sie ladować a pozniej wyskakuje komunikat plik config.sys uszkodzony.... zrzucanie pamieci fizycznej bo dysk moze zostac uszkodzony itp.Po tym zwykle musze windowsa instalowac na nowo bo juz nie chce odpalić (chyba ze mam troche szczescia).Co moze byc przyczyna?Moj sprzet to Athlon XP2000+, 640Mb Ram (512 i 128), Maxtor SATA 80GB, MSI KT6 Delta sr, GeForce2MX 64MB;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Zmierz miernikiem napięcia; może coś z dyskiem twardym scandisk zrób. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adigrzelczak Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Moze troche glupie pytanie zadam ale jak w win XP włączyc skanowanie powierzchni dysku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havn Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 A ja mam jeszcze glupsze pytanie mam sempa 2500+ temp 62C w stresie i komp odpada przy fsb 175 ktos mi powiedzial zebym odrazy dal 200fsb ale troche sie boja czy sie cpu nie spali ?? moje mapiatki to PC3200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxus32 Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 => havn A ty wiesz że kt600 nie ma na sztykno ustawionego pci/agp. Sprawa toczy się o dzielniki. Poszukaj na forum bo było tego dużo. => adigrzelczak Start -> Uruchom -> wpisz cmd -> wpisz chkdsk (partycja): /f. Jeśli będziesz miał problemy to kręś chkdsk/? Co do błędu w xp: zaktualizuj sterowniki do kontrolera. Pewnie masz je trefne i sypie się os. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 A ja mam jeszcze glupsze pytanie mam sempa 2500+ temp 62C w stresie i komp odpada przy fsb 175 ktos mi powiedzial zebym odrazy dal 200fsb ale troche sie boja czy sie cpu nie spali ?? moje mapiatki to PC3200 1574544[/snapback] Bezpiecznie można ustawić fsb 185 albo 186 MHz albo od razu 200 jak procek pozwoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam! Ciekawe czy jeszcze ktos ma ten wynalazek? Do rzeczy,kumpel kupil dysk 320GBWD SATA do tej KT6 Delta SLR bodaj. Wlozylem ten dysk i go nie widzi w BIOS'ie, Bios wgrany najnowszy jaki jest na stronie MSI. Starego Seagate 80GB SATA widzi bez problemu. Proc Bartek 2500+,zasilacz Feel 400W (moze to przez ta zasilke?),jeden naped FDD i DVD Rom. Szukalem w google i nic nie znalazlem. Moze ktos cos pamieta,radzi? Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam! Ciekawe czy jeszcze ktos ma ten wynalazek? Do rzeczy,kumpel kupil dysk 320GBWD SATA do tej KT6 Delta SLR bodaj. Wlozylem ten dysk i go nie widzi w BIOS'ie, Bios wgrany najnowszy jaki jest na stronie MSI. Starego Seagate 80GB SATA widzi bez problemu. Proc Bartek 2500+,zasilacz Feel 400W (moze to przez ta zasilke?),jeden naped FDD i DVD Rom. Szukalem w google i nic nie znalazlem. Moze ktos cos pamieta,radzi? Pozdro. Ten 320gb to sataII? Przestaw zworke w dysku na Sata(150) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekAG Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Witam. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto ma jeszcze tę płytę i będzie w stanie mi pomóc. Kupiłem nową kartę graficzną- radeon hd 3650 512mb, zasilacz- fortron fsp-350 i kośc ram- goodram pc 3200 1gb (400mhz) Teraz mój sprzęt wygląda tak: Procesor- AMD Athlon 2500+ podkręcony na 3200 (2.2 ghz) Ram- 1.5 gb ( 1gb goodram, 256mb twimmos i 256 mb kongston, wszystkie 400mhz) Grafa- radeon hd 3650 AGP Płyta główna- msi delta kt6 zaislacz- fortron fsp-350 HDD- 80gb maxtor Mój problem to nowe ramy. Gdy podłączyłem kośc goodram, komputer w ogóle nie odpalił, dopiero gdy zmieniłem taktowanie procesora (standardowo 166, podkręciłem na 200mhz) z 200mhz na 180mhz to komputer się włączył. Wszystko działało, everest wykrywał ramy, komp chodził szybciej, jednak żadna gra nie chciała się włączyc. Zmieniłem w biosie taktowanie pamięci na 266mhz, gry się włączyły. Byłem już zadowolony, zainstalowałem need for speed pro street, włączyłem wyścig i podczas ładowania wyszedł błąd nfs.exe. Myślałem, że to coś z grą. Zostawiłem to. Zagrałem w nfs most wanted, gra na najwyższej rozdzielczości i najwyższych detalach chodziła super. jednak podczas ładowania kolejnego wyścigu komputer sam się zresetował. Wiedziałem, że to przez RAM. Dodam, że miałem włożone tylko nowe ramy (goodram 1gb) a więc włożyłem tylko stare 512 mb i co? pro street włączył się i dało się grac! ale oczywiście zbyt mała to ilośc ramu. Dlatego teraz już jestem pewny, że to problem z Goodram 1gb. Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Pamięci daj synchro z fsb procesora (166MHz fsb i 166MHz pamięci - efaktywnie 333MHz dla pamięci, odpowiednio 200MHz i 200MHz (400MHz efaktywnie)). To jest najstabilniejsze i najwydajniejsze ustawienie dla NF2. Podaj też więcej szczegółów nt. zasilacza. Jaki ma prąd znamionowy na lini 12V? Sprawdź też timingi na jakich chodzi ten 1GB oraz napięcie pamięc. Jeśłi mobo pozwala to podnieś napięcie na 2,8V. Jest też opcja uszkodzonej kości pamięci ram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekAG Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) Pamięci daj synchro z fsb procesora (166MHz fsb i 166MHz pamięci - efaktywnie 333MHz dla pamięci, odpowiednio 200MHz i 200MHz (400MHz efaktywnie)). To jest najstabilniejsze i najwydajniejsze ustawienie dla NF2. Podaj też więcej szczegółów nt. zasilacza. Jaki ma prąd znamionowy na lini 12V? Sprawdź też timingi na jakich chodzi ten 1GB oraz napięcie pamięc. Jeśłi mobo pozwala to podnieś napięcie na 2,8V. Jest też opcja uszkodzonej kości pamięci ram. napięcia zasilacza są raczej w porządku: +3.3V 3.25-3.26V +5V 4.95-5V +12V 11.97-12.03V Dodam jeszcze, że raczej żadko skaczą napięcia. Pamięc 1Gb jak i te dwie po 256 mb gdy ustawię je na 266mxz timingi mają takie: 2.5-2-2-6, próbowałem dużo możliwości z timingami, nic nie dało tylko co chwila musiałem restartowac bios. Mogę podnieśc napięcie pamieci nawet na bodajże 3.3V. A jak podniosę na 2.8V będzie to bezpieczne? nic się nie stanie? Gdy daję 200mxz procesora i 400mhz pamięci, komputer w ogóle nie odpala... Podniosłem napięcie pamięci na 2.8V i dalej to samo :/ Czy wszystko wskazuje na to, że sprzedano mi felerną NOWĄ kośc pamięci? Bo przypomnę, że gra need for speed pro street przy włożonej kości 1gb lub przy 1gb i dwóch kościach po 256mb przy ładowaniu wyścigu wyłącza się, natomiast gdy są włożone tylko stare kości gra działa... Edytowane 10 Listopada 2008 przez BartekAG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Uruchom komputer z pamięcią 1GB i odczytaj programem cpu-z timingi dla tej kości w zakładce spd. Następnie ręcznie wpisz w biosie timingi. Szkoda, że nie podałeś tych danych zasilacza, o które prosiłem. Do 2,8V możesz podnosić spokojnie napięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekAG Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Uruchom komputer z pamięcią 1GB i odczytaj programem cpu-z timingi dla tej kości w zakładce spd. Następnie ręcznie wpisz w biosie timingi. Szkoda, że nie podałeś tych danych zasilacza, o które prosiłem. Do 2,8V możesz podnosić spokojnie napięcie.Napisałem już w poprzednim poście (edytowałem go), że timingi wynoszą 2-2-2-6 ponieważ mam ustawioną pamięc w biosie na 266mhz i próbowałem ręcznie zmienia timingi, co kończyło się żadną poprawą lub piszczeniem przy ładowaniu windowsa (musiałem w takim przypadku restartowac bios) Przy pamięci 333mhz lub 400mhz muszę obniżyc taktowanie procesora do standardu, nawet gdy tak robię również nie daję poprawy lub gry w ogóle nie odpalają. Zmieniając napięcie na 2.8V nie dało róznicy. Trochę nie wiem jakie dane zasilacza podac? Zasilacz Fortron fsp-350 350W napięcia: +3.3V - 3.25V +5V - 4.97V +12V - 12.04V -12V - -12.03V -5V - 3.55V (to mi coś dziwnie wygląda) +5V podczas wstrzymanej pracy - 4.92V Czy o to chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Zapięcia odczytane z programu nie są wiarygodne. Chodziło o podanie modelu zasilacza a nie tylko firmy i mocy. Prąd znamionowy jest wyrażony w [A] (amperach) na tabliczce znamionowej, osobno dla każdego napięcia. Wygląda na to, że pamięć jest uszkodzona. Spróbuj ją sprawdzić w komputerze kogoś znajomego. Jeśli nie masz możliwości, to na gwarancję od razu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekAG Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Decyduję się na reklamacje, tylko znów utrudnienie bo pamięc była zakupiona na allegro... ale trudno. Na szczęście bez problemu zgodzono się na zamianę i mam nadzieję, że wszystko już będzie ok. Dzięki za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...