-mess- Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 kupilem karte Prolink PixelView GeForce FX5700 128 TV/DVI. zachodze do sklepu by odebrac karte i zobaczylem na pudelku magiczny napis DDR 500Mhz. "wtf?" pomyslalem, przeciez zamawialem pelnego fx 5700, ale <span style="color:red;">[ciach!]</span> tam, to moglabyc tylko naklejka :P. zajezdzam do domu, instaluje karte, odpalam aida i mi pokazuje ze rdzen chodzi na 300Mhz(powinien na 425Mhz chodzic o ile wiem:E), i pamiec na 500Mhz(wedlug tego co wiem fx 5700 ma 550Mhz pamiec) www.mesior.republika.pl/aida.JPG dla pewnosci zainstalowalem riva tuner, i rowniez pokazalo 300/500, do tego nie da sie jej podkrecic... o co chodzi? www.mesior.republika.pl/riva.JPG nidgy nie spotkalem sie z fx 5700LE, czy jest cos takiego? zamawialem normalnego fxa a dostalem cos takiego.... prosze o pomoc ! EDIT: odpalilem q3 w oknie i rdzen wskoczyl na 425, pamiec zostala jednak na 500... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Sprawdz co masz ustawione w sterach. Z tego co widziałem do tej pory część programów ma problemy z rozróznieniem trybu 2D i 3D a w obu są inne zegary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 juz sprawdzilem, mozna podkrecac oddzielnie tryb 2d i 3d. to nie zmienia faktu ze pamiec powinna chodzic na 550. rdzen chodzi normalnie na 425 w 3d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 No to sprawdz jeszcze na kosciach pamięci ile mają ns. Może mają obnizoine taktowanie tylko w biosie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 w ktorym miejscu na kosciach jest to opisane? :E noob jestem : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunny Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 masz na 100% model fx5700VE jest to coś między 5700LE i zwykłym 5700 http://www.in4.pl/ poczytaj se w newsach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 thx, to musi byc to. najbardziej denerwuje mnie ze to nie bylo zaznaczone w cenniku, a wyraznie mowilem ze chce pelnego fx 5700. jutro dzwonie do sklepu :[ btw. jezeli tutaj po wlaczeniu 3d zegar wskakuje z 300 na 425 i mem 500, to czy w pelnym fx 5700 zegar w 2d wynosi 425 i wskakuje wyzej? bo mem ma tez o 50 wyzsze :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Zobacz tutaj. Pewnie jest tak jak było np. Fx5600 niby takie same karty różnych producentów a różne taktowania od 400mhz do 600mhz. Masz chłodzenie na pamięciach? Możesz iść do sklepu i powiedzieć że karta nie spełnia twoich wymagań i niech ci dadzą kase albo wymienią na inną karte! Masz na to 7dni od daty zakupu Fx5700 http://www.benchmark.pl/artykuly/przeglad_...rce_fx5700.html Fx5700Ultra http://www.benchmark.pl/artykuly/przeglad_...ce_fx5700U.html Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 to jest chyba normalny fx z zanizonymi czestotliwosciami pamieci :[ zawsze mam <span style="color:red;">[ciach!]</span>ego pecha gdy kupuje gfx ............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 karta jest niezgodna ze specyfikacją, na pudełku tego nie napisali więc powinni wymienić na inną, najwyżej dopłacisz. teraz bardzo liczy się szybkość pamięci, mniej taktowanie gpu. w tej okrojonej wersji będziesz miał sporo wolniej. p.s. w MM widziałem Ti4200 z zakurzonym wiatrakiem , a w pudełku leżał :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Odpal jakąś gierę w oknie np. 800/600, potem zobacz, co wskazuje ci sterownik- zrób tak, żeby było go widać podczas gry- jeżeli taktowania nie podskoczyły z tych 300/500 na 425/550, zwracaj kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 oczekiwalem czegos wiecej... http://service.futuremark.com/servlet/Inde...ojectId=2152996 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 The project is not valid. Popraw Linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Te nowe funkcje typu tryb 2D/3D to tylko idiotyzm. Jak ktoś chce regulować to se może zrobić profile w porgramiku i bedzie lepiej niż jakieś automaty. Nienawidze takich nowości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 to raczej chodzi o zaoszczedzenia pradu :D, fx'y duzo potrzebuja :-) http://service.futuremark.com/compare?2k3=2152996 <- to chyba bedzie ten. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Wiem że chodzi o zaoszczędzenie prądu i hałasu wiatraczków, jendak mi sie to bardzo nie podoba. Jeśli bym chciał to robiłbym se to manualnie. Może niedługo cały komp sie bedzie automatycznie podkręcał w zależności od użycia w danej chwili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...