elmo Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 jakie jest najlepsze combo CD-RW/DVD??? zastanawiam się nad Toshibą SD-R1202 16x10x40x12x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ZADNE, zawsze lepszy bedzie osobny DVD i nagrywara. chyba, ze to do notebooka. ale jesli juz musisz to wydaje mi sie, ze najlepszym rozwiazaniem jest zakup produktu RICOHA... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 czy to prawda ze comba za długo nie wytrzymują ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Bardziej opłaca się kupić osobno DVD i CD-RW. Cenowo powinno wyjść podobnie, a napędy na pewno będą lepsze niż jakiekolwiek combo (DVD - prędkość odczytu, korekcja błędów; CD-RW - prędkość nagrywania, obejścia zabezpieczeń...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 nie wiem jak obecnie produkowane napedy typu COMBO sprawuja się jeśli chodzi o wytrzymałość ale ja mam takie dosyc stare combo Aopen 6x4x4x24 i szczerze mówiąc nic ciekawego. Po 6 miesiącach uzytkowania juz miał problemy z nagrywaniem niektórych płytek i nie chciał kasowac RW. A jest jeszcze jeden aspekt tego zeby kupic odzdzielne napedy. Jak ci jeden padnie to mozesz go oddac do serwisu i dalej masz jakis CDrom a nie jestes uziemiony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Ja rowniez nie radze kupowac combo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Ja też nie polecam combo tego typu. Miałem styczność z kilkoma i to się okazało ani jedno ani drugie, płyty wybiórczo nagrywało a filmy odtwarzało słabiusio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 oki tnx. to Toshiba DVD 16x/48x + jakiś TEAC CD-RW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 mysle ze taki zestaw byłby całkiem ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Co do Toshiby to bym się zastanowił. Zajrzyj na www.cdrinfo.pl - jest tam świerzy test chyba 5 napędów DVD. Zamiast Teac natomiast pomyślałbym nad Lite-On'em - tańszy i żadnych problemów z zabezpieczeniami. Zaraz ktoś powie że Teac to Teac. Wiem (sam mam :D ale dzisiejsze nagrywarki to już nie ten sprzęt co parę lat temu i nie sypią się tak szybko, a nawet jeśli to teraz dają 2 lata gwarancji. Zresztą wejdź sobie na to forum CDRInfo a sam zobaczysz opinie na temat Lite-On'ów (i nie tylko). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 wazne jest to ile bedzie nagrywał mam kumpla w serwisie sprzedaje duzo nagrywarek niekiedy piratom i taki pirat potrafi zajechac liteona w 3 miechy a teaca nie ale jak bedzie nagrywał tylko na potrzeby domowe to spokojnie moze brac liteona ja tez sie powoli do niego przymierzam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ale dzisiejsze nagrywarki to już nie ten sprzęt co parę lat temu i nie sypią się tak szybkorozumiem, ze znasz kogos kto ma taka "dzisiejsza nagrywarke" conajmniej 2 lata? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego - jak to głosiła rekalma wybielacza ACE- no i w tym wypadku jest podobnie . Najlepiej kup oddzielni nagrywarke i dvd ( dvd bedzie lepsze a nagrywarka bedzie szybsza i lepsza ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 nie kupuj combo !! jak jest wszystko w jednym to jest SHIT!! cos ci padnie i ani DVD anie spalary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 ale dzisiejsze nagrywarki to już nie ten sprzęt co parę lat temu i nie sypią się tak szybkorozumiem, ze znasz kogos kto ma taka "dzisiejsza nagrywarke" conajmniej 2 lata? Chodziło mi o to, że kiedyś (w okresie nagrywarek x2-x6) sprzęt znacznie częsciej trafiał to serwisu (żadko kiedy nagrywarka wytrzymywała 1 rok). A teraz jest to znacznie rzadszy przypadek (przynajmniej wśród moich znajomych). Teraz 2 lata gwarancji to chyba już standard, a skoro dają więcej gwarancji to i "dzisiejszy sprzęt" musi być bardziej dopracowany. Na pewno wiąże się to po części również z tym, że taka "dwójka" męczyła płytę ok. 35min. (to były czasy :) a dzisiaj trwa to 5min. i mamy gotową płytkę. Urządzenie pracuje znacznie krócej. Ale jeżeli ktoś bedzie jechał na masówkę, palił płytki non stop i nie robił żadnych przerw, to i "dzisiejsza nagrywarka" nie wytrzyma, ale te 2 lata gwarancji zawsze będzie miał, a kiedyś był tylko roczek :( A i Teac nie jest wieczny. Też potrafi się sypnąć. Wiele zależy też od szczęścia. Kumpel ma LG'ka 4x4x24 od ok. 3 lat. Nie powiem żeby mało nagrywał, a serwisu jeszcze nie odwiedzał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 nie kupuj combo !! jak jest wszystko w jednym to jest SHIT!! cos ci padnie i ani DVD anie spalary Dokladnie Reklam nie ogladasz? "Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 A u mnie wszystko ładnie nagrywa. Nie ma problemów z żadną płytą. Ale szczerze ci powiem.....wolałbym mieć samą nagrywarkę, bo te płyty DVD to ja bardzo żadko oglądam, bo jeszcze nie obejżałem tego, co mam na płytach CD :) Ale nie narzekam- 6 minut i płyta nagrana 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...