Marcin_gps Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Mam problem z dzwiekiem na niskim latency (konkretnie chodzi o ASIO), probowalem WSZYSTKIEGO (pci latency patch,4in1, ustawienia biosu mam idealnie skonfigurowane, karta osadzona w 4 slocie czyli najlepiej dla Live'a) Wszystko byloby pieknie gdyby nie brak opcji PCI LATENCY TIMER w biosie ;( Musze zwiekszyc na 128 (w przeciwnym razie nie uzyskam czystego dzwieku na niskim latency) Wiem, ze jest mozliwe ustawienie tego za pomoca WPCREDIT, ale nie wiem jaki offset i opcja ;( Przesiedzialem ladnych pare godzin nad tym i nic :/ Plyta glowna - Soltek SL-75KAV (bios Q12 - najnowszy) System - WinXp Professional i stery do Live'a oczywiscie KX PROJECT. Czytalem, ze wczesniejsze wersje PCI Latency Patch'a mialy wieksze pci latency (najlepiej 0.19) tylko, ze nie moge ich nigdzie znalezc :/ Blagam o pomoc ! Z gory dzieki za kazda pomocna wskazowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Watpie Marcin zeby to pomoglo , to bardziej juz problem sprzetowy . http://www.hoontech.com/cwb-data/data/STA1...atency_v019.rar http://www.hoontech.com/cwb-data/data/STA1...atency_v019.zip Niestety Via dalo ciala z ta wydajnoscia szyny PCI . Pozatym ustawianie z Biosu wiekszego Latency tez moze wywolac bledy :), a wszystko zalezy od innych urzadzen jakie masz na PCI . Ja sobi jeszcze testne 128 ms, ale to moze byc za duzo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 dzieki za tego linka, sprawdze to znalazlem program do zmiany latency pci, ale nie dziala pod XP/2000 :( PS Zmiana kilku ustawien biosu dala duza poprawe, teraz moge spokojnie sluchac na buffer size 0 i latency 2.66ms. Do idealu jeszcze troche brakuje, ale jest znaczna poprawa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Nie wlaczaj Buffer size na 0 tylko na 1 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 jest na 2, tak pewniej i prawie idealnie ;) z czasem dojde do idealnych ustawien, albo predzej zmienie plyte glowna :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...