Skocz do zawartości
JAR0

Problem z dyskiem

Rekomendowane odpowiedzi

U znajomej padł windows. Więc chcialem jej sforamtować dysk i zainstalować win od nowa. Niestety po rozpoczęciu foramtowania pochodzi troche. Później zaczyna sie coś wyszykiwac chyba jakieś jednostki alokacji chodzi chyba o złe sektory. Po jakimś czasie zatrzymuje sie i pojawia komunikat "brak reakcji, formatowanie przerwane" Nie wiem co może być grane, dysk na gwarancji Samsunga. Co radzicie :?:

Wiem że zabardzo to nie wytłumaczyłem ale po pierwsze aż tak si e na tym nei zanm, a po drugie zapomniałem dokładną treść komunikatów tzn brak reakcji było bankowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

U znajomej padł windows. Więc chcialem jej sforamtować dysk i zainstalować win od nowa. Niestety po rozpoczęciu foramtowania pochodzi troche. Później zaczyna sie coś wyszykiwac chyba jakieś jednostki alokacji chodzi chyba o złe sektory. Po jakimś czasie zatrzymuje sie i pojawia komunikat "brak reakcji, formatowanie przerwane" Nie wiem co może być grane, dysk na gwarancji Samsunga. Co radzicie  :?:

Wiem że zabardzo to nie wytłumaczyłem ale po pierwsze aż tak si e na tym nei zanm, a po drugie zapomniałem dokładną treść komunikatów tzn brak reakcji było bankowo  :)

narzędzie diagnostycze z www.samsung.com i serwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jest jedna mozliwosc, zrob programikiem formatowanie niskopoziomowe, wyczysci to wszystkie nieprawidlowosci, pozniej sprawdz czy nie masz bad sektorow. Jak nic nie pomoze to serwis i wymiana bo pozniej moga byc wieksze problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

U znajomej padł windows. Więc chcialem jej sforamtować dysk i zainstalować win od nowa. Niestety po rozpoczęciu foramtowania pochodzi troche. Później zaczyna sie coś wyszykiwac chyba jakieś jednostki alokacji chodzi chyba o złe sektory. Po jakimś czasie zatrzymuje sie i pojawia komunikat "brak reakcji, formatowanie przerwane" Nie wiem co może być grane, dysk na gwarancji Samsunga. Co radzicie  :?:

Wiem że zabardzo to nie wytłumaczyłem ale po pierwsze aż tak si e na tym nei zanm, a po drugie zapomniałem dokładną treść komunikatów tzn brak reakcji było bankowo  :)

narzędzie diagnostycze z www.samsung.com i serwis

Coś ta strona samsunga nie chce chodzić. Otwiera się tylko strona główna, reszta nie chce. Może znacie jakieś namiary na tekie programiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Jeszcze jest jedna mozliwosc, zrob programikiem formatowanie niskopoziomowe, wyczysci to wszystkie nieprawidlowosci, pozniej sprawdz czy nie masz bad sektorow. Jak nic nie pomoze to serwis i wymiana bo pozniej moga byc wieksze problemy.

po pierwsze traci gwarancję przy low level format po drugie czytaj posta brak reakcji świadczy o problemach z głowicą bądź elektroniką proste

www.samsung.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi