Skocz do zawartości
Dozeer

KONIEC KART GRAFICZNYCH Z RODZINY HERCULES-A?

Rekomendowane odpowiedzi

"Tytuł newsa jest bardzo zaskakujący - ale to prawda. Hercules zaprzestaje produkcji kart graficznych oraz monitorów LCD. Powodem jest zbyt mała sprzedaż. Ponadto firma musiała poddać się restrykcjom ATI i zaprzestać modyfikować BIOS kart oraz ograniczyć się do produkcji kart z referencyjnym PCB. Niestety bez tych możliwości karty Herculesa przestają być tym, za co były cenione.

Pomimo, że Hercules zadecydował odejść od produkcji kart graficznych nabywcy nie powinni martwić się o gwarancję - firma obiecała wywiązać się ze wszystkich zobowiązań gwarancyjnych.

Co dalej z Herculesem? Firma nie zginie ... będziemy ją widzieć w takich gałęziach jak karty dźwiękowe, głośniki, karty do przechwytywania video oraz tuner TV. Może jeszcze kiedyś powróci do produkcji świetnych kart z chipsetem ATI, albo innym ... "

info => http://www.nvision.pl

mnie osobiście szkoda , sam posiadam HERCA 9800Pro i chętnie bym kupił kolejną odmanę nowego chipsetu Ati R420. Dziwny interes mają producenci "ATI" wg. mnie w tym by zabronić Herculesowi zmiany koloru PCB i modyfikacji biosu... a zresztą opinie pozostawiam wam. Ja osobiście długo o tej firmie niezapomne !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jesli to prawda to smutna prawda, wkoncu te wszystkie karty Radeon 9700 co mamy to Hercules rozprowadzal po tak korzystnej cenie co prawda nic w nich nie ma z tych juz markowych niebieskich hercow no ale zawsze. Firma ta sie przyczynila do wzrostu potegi ATI a oni im tu takie embargo robia no masakra poprostu a ten bios dobrze ze modyfikuja to nam uzytkownikom wiele ulatwia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nieoficjalnych informacji wynika że są problemy z dostępnością LCDków i grafik u samego producenta - czyli niestety muszę potwierdzić tą przykrą informację :/ być może znowu wrócą do Nvidia? ;)

Jutro mam dostać bardziej oficjalne info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż płakać się chce ATi zaczyna kozaczyć, oby to się tak nie skończyło tak jak jest teraz z nVidią(ucieczka prawie wszystkich producentów). Herculesa sam posiadam a w przeszłości miałem również kartę 9700 z logiem tej że firmy i nie wyobrażam sobie karty od innego producenta. Moim zdaniem najlepszy producent kart graficznych jaki powstał w historii. A marzyłem że w przyszłości powstanie z grobu Kyro produkowane przez Herculesa :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najlepszy producent kart graficznych jaki powstał w historii. A marzyłem że w przyszłości powstanie z grobu Kyro produkowane przez Herculesa :) .

najlepszy ?? asus też super grafy robił, słynnego CLAP'a nic nie przebije :)

KYRO nie jest chipsetem ATi więc masz szanse, to ATi leci sobie w kulki a nie kyro.

swoją drogą ATi dawało tylko chipsety a za gwarancję odpowiadał Herc więc po kij sięATi czepia ?? to herc miał straty przez gwarancje. no chyba, że chodzi o miskąsprzedaż kart topowych i przeróbki 9800SE na 9800PRO. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się nie przejmuję, Herca było mało, jak był to droższy od konkurencji i wcale nie myślę że to jakiś "guru" - normalna dobra karta. Nie ma ? Trudno. Jest sporo innych ciekawszych producentów.

P.S. Mercedesy w testach również przegrywały z BMW i Audi i to nie raz.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Rulezz, Asus robil CLAP'y ?  

CLAP = Creative Labs Annihilator Pro.

sorry :oops: oczywiście źle napisałem. chodziło mi o to, że karty asusa były zawsze super i creative'a, który robił CLAP'a. mój błąd. herc jest znany od czasów radeona 8500, asus dłużej i nadal jest super, podobnie winfast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO!! ja pamietam jak jeszcze mialem karte ge forca 2 pro z herca:) wykonana zaje.!! radiatorki z dwuch stron,na jądrze radiatorek z wentylem karta sie kręciła jak marzenie:) i też zadnych problemow z directami nie było:) itd;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najlepszy producent kart graficznych jaki powstał w historii. A marzyłem że w przyszłości powstanie z grobu Kyro produkowane przez Herculesa :) .

najlepszy ?? asus też super grafy robił, słynnego CLAP'a nic nie przebije :)

KYRO nie jest chipsetem ATi więc masz szanse, to ATi leci sobie w kulki a nie kyro.

swoją drogą ATi dawało tylko chipsety a za gwarancję odpowiadał Herc więc po kij sięATi czepia ?? to herc miał straty przez gwarancje. no chyba, że chodzi o miskąsprzedaż kart topowych i przeróbki 9800SE na 9800PRO. :lol:

Co ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jesteś jest napisane "Moim zdaniem" więc się nie czepiaj. Coraz bardziej te forum spada na psy przez takich jak ty którzy się mądrzą a sami [ciach!]o wiedzą (asus też super grafy robił, słynnego CLAP'a nic nie przebije). Pomyśl następnym razem co piszesz proszę :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jonathan napisał:

Nie ma co plakac.  

U nas moze sie i sprzedawal w duzej ilosci ale na swiecie gdzie jest wiekszy wybor ludzie decydowali sie na innych producentow.  

Mysle ze wina stoii po obydwu stronach Ati wymaga od Herca, a Herc od klienta $

Racja.

Nierealny napisal:

Co ty [ciach!] jesteś jest napisane "Moim zdaniem" więc się nie czepiaj. Coraz bardziej te forum spada na psy przez takich jak ty którzy się mądrzą a sami [ciach!] wiedzą (asus też super grafy robił, słynnego CLAP'a nic nie przebije). Pomyśl następnym razem co piszesz proszę

Nierealnie myslisz :lol: Kwestia ta zostala juz wyjasniona, wiec w czym ty widzisz problem, na psy to schodzi forum przez takich jak ty, wywolujacych klutnie i strzyki :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nierealny napisal:

HAIZ to był sarkazm ale ty jesteś najmądrzejszy  , kto tu kłótnie wywołuje ja czy AMD Rulezz, jak jesteś ślepy to nie moja wina. Widzę że wywołałeś nową kłótnie  .

Najmadrzejszy? Looz chialbym byc :) ale skoro tak myslisz :lol: Ty chyba smieszny jestes jak myslisz ze mam zamiar sie z toba klucic :lol: NIE MAM CZASU NA GLUPOTY !!!! :lol: Ale z Ciebie ZONK :P .

A tak na marginesie to Herc cenil sie, i ciezko bylo kupic herca(jak dla mnie bynajmniej), ale jakosc, wykonanie sprzetu to nic dodac nic ujac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi