slayne Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Własnie czy warto zrobic wlasnoręcznie radiator z miedzi bede mial dosc duzy bloczek wiec czemu nie spróbować a na wc nie mam kasy wiec wb nie bede z tego robił a po co ma sie zmarnowac planowałem wykonac taki radiator jak mam GW CAK 38 ponacinac piłką do metalu i chyba bedzie ok co o tym myślicie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 kilka(nascie) dni roboty raczej elpiej znajdz jakiegos uzywanego a tak btw, to radiatory sie odlewa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 JESTEM ZA I POPIERAM!!!! Do tego spory wentyl i czekam na wyniki ... Jakbym miał taki spory kawal miedzi i do tego wolny czas (którego ostatnio naprawde brakuje) sam z milą chęcia wziąłbym się za takie coś... Do tego będzies mial niezła satysfakcję że to jest twój, własnorecznie wykonany cooler.... ( co top za frajda kupować, jak można samemu zrobić... (mając czas i material)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 a precyzyjne narzedzia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 dokladnie, do tego trza by miec precyzyjne narzedzia bo samym brzeszczotem mozna sobie nagwizdac. sadze, ze nawet mimo najwiekszych checi nie natniesz perfekcyjnie miedzianego bloku. Szkoda marnowac czas i sily, chyba, ze macie odpowiedzni sprzet :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ponacinac piłką do metalu trzeba uważnie posty czytać a moze powierce i zrobie coś na wzór swiftecha mcx albo jakiejs Alphy takie pręciki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 no pilki do metalu sa to takze reczne ... jak zwykle pily... nie rozumiem co do tego miala uwaga o uwaznym czytaniu postow :))) tak czy tak nie wiem czy ot takie sobie zrobienie sobie radiatora z bloku miedzi nawet precyzyjnymi narzedziami mialo by sens... czy aby nie trzeba jeszcze dysponowac jakimis pomiarami i wyliczeniami jak grube powinny byc zebra... jak beda oddawac cieplo itd ? no i jak bedzie miedzy nimi powietrrze plynac? ... w sumie to nie wiem ... moze warto probowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kAPIOr Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Pomysl nawet nie glupi + kawalek klocka miedzianego no i frezarka, recznie nie polecam, nachetasz a i tak niebedzie to zbyt idealne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 robilem radiatorki z medzi na pamieci do gf2.jeden radiator 3 godziny ale jest efekt :) cialem pilka do metalu a kanty pojechalem pilnikiem.trzeba miec dobry brzeszczot i mozna probowac.ale ciezko sie tnie miedz.moze sie wydawac ze jest mieka ale to tylko pozory.i nie radze probowac oszlfowac na szlifierce bo miedz zle sie obrabia na kamieniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...