Skocz do zawartości
dymy

HALL OF FAME 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle ze POWER BY AMD odwalil kawal dobrej roboty, a to... hmm "troszke" nieczytelne i bardzo krzywdzace dla niektorych ze wzgledu na wczesniej wspomniane aspekty, u kolegi POWER`a mamy ladnie wyszczegolnione 3 kolejne wyniki, karty sa dobrze podzielone (procz r9500 :) ) wystarczyloby tylko jakos ladnie to rozplanowac i bedzie git, po co robic 100 watkow o wynikach poszczegolnych kart ? robi sie zamieszanie, zreszta byly plany zeby z tamtego hall of fame zrobic tweak.pl 3dmark team, co prawda sprawa jeszcze nie wyjasniona ale teraz robi sie jeszcze wiekszy chaos przez to nowe zestawienie. Tyle mojego :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra ja sie poddaje. od poczatku mowilem ze chcialem poprawic przejrzystosc i ze nie podolam z updatami bo klikam z 0202122. od poczatku chcialem klodke na topic bo to wlasnie sapy robily z topicu POWER AMD najwieksza abstrakcje. uslyszalem 'potrafisz = zrob' i oto macie. poslalem pw z motywacja do moderatorow coby zalozyc klodke. poprawilem i prosilem aby tu nie komentowac i tam (topic POWER AMD) sobie wrzucac kwestie czy jest lepiej (byl link do tego topicu coby poroownac). pozniej topic P. AMD zmiotl RaF (i chwala mu za to). klodka nie zapadla wiec prosilem aby nie komentowac ..ale zaczelo sie. i znowu kwestie XT Pro Giga Utra Ultimate 128/64 bit i inne takie tam. czy do was nie dociera ze ta droga mozna sobie napisac TweakMarka04 a nie qrwa jakies zestawienie najlepszych wynikow?! zestawilem to senownie i w oparciu o jasne kryteria ktore same sie nasuwaja. i co z tego ze program sie czasem myli? a wy jestescie doskonali? zauwazcie prosze ze sedzia w meczu pilkarskim czy boxerskim rowniez sie czasem myli jednak jego decyzje sa nie podwazalne!!! i baaaaaardzo trudno jest zmienic taki werdykt. why? bo qrwa inaczej to jest utopia i abstrakcja albo kolo wzajemnej adoracji a nie obiektywne zestawienie! zaprzeczcie sami sobie nie umiejac okreslic gdzie konczy sie prawdziwe podkrecanie a gdzie zaczyna nie dozwolony dooping. dostaje wiadomosci ktorych autorzy sugeruja kilka pozycji dla najpopularniejszych GPU tlumaczac iz wspaniali jezdzcy na swoich fantastycznych athlonach czy durniach i tak nie sa w stanie sprostac drogim intelom. i qrwa co z tego?

panowie! tu nie ma drugich miejsc. krecac i tak wszyscy jestescie wygrani! a ten topic jest jak nalepka na jabcok na ktorej widac duze cycki. urokliwa a moze nawet kuszaca lecz caly czar drzemie w nektarze a nie w ich wielkosci ..a etykieta jest po to aby was to niego przyciagnac! ale wiekszosc i tak tego nie zrozumie. w kazdym razie ja sie nie urodzilem aby ich nawracac a z powodu braku wsparcia zwijam zagle. updatow jush nie bede robil i jesli mozna prosze sprzatnac ten topic! (RaF to jest duzy usmiech w Twoja strone). EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sądze że przydałoby się sortowanie 64, 128 i 256 bit :roll:  

POWER BY AMD... normalnie zły jestem że nierozgraniczyłeś 9500 zmodowanych do 9700 z 9500 zmodownych do 9500 PRO przez to moja karta się nie łapie bo ma tylko 128bit :(

iloś potoków ręderujących jak i szya pamięci ma znaczny wpływ na wynik a to juz nie jest podkręcanie (wystarczy wgrać odpowiedni sterownik w przypadku 9500) ........bez sensu.......

takie rozgraniczenie musi być poniewarz dyskryminujecie mnie i pozostałych userów ze zwykłymi 9500....

można by też podawać oznaczenie karty charakterystyczne dla danego modelu, czyli : 9500 z 256 bit i 8 potokami byłby w tabelce jako 9700, w bzdury takie jak PRO XT itd niema sensu wnikac bo te karty różnią sie tylko taktowaniem, jednak pojawia się nam problem poniewazr istnieja karty 9500 z szyna 256 i 4 potokami........... ani nie jest to 9500 ani 9700..........

więc najsensowniej byłoby nie podawać nazwy chandlowej karty... a zamiast niej np R300 R350 R400 itd

moim skromnym zdaniem powinno wyglądać to tak

| R300- | 8x1 | 265 bit | (*tu wysczegulnić jakie karty się łapią bo dla takiego kowalskiego to R300 nic nie mówi*)

(score) hugon-1 | 9500 PRO shaphire | core 399 | mem 699 | CPU 5555 MHz

(score) hugon-2 | 9500 manly            | core 440 | mem 780 | CPU 5555 MHz

(score) hugon-3 | 9700 mint              | core 399 | mem 699 | CPU 5555 MHz

(score) hugon-4 | 9700 PRO herkules | core 399 | mem 699 | CPU 5555 MHz

R300- | 8x1 | 128 bit | (*analogicznie jak wyżej*)

**analogicznie jak wyżej**

R300- | 4x1 | 256 bit | (*)

**

R300- | 4x1 | 128 bit | (*)

**

R300- | 4x1 | 64 bit   | (*)

**

itd niewiem natomiast po co tyle tych kart na liście ciężej tylko znaleść swojego pupila :D jak ktos nadeśle wynik z tnt2 to ta kara sie wtedy powinna pojawić w tabelce będzie przejżyściej........ znacznie przejżyściej, do tego bedzie niesamowita baza danych, jak juz brać się za coś to zrobić to pożądnie tytuły nagłówki itd powinny byc na kolorowo i większymi literami

w karzdej katerogi powinno być 10 miejsc :!: niebądz .......... daj zaistnieć innym.....

wiem że to nieprzejdzie bo wam sie nie chec a i dume mogłem urazić ale to powinno tak wyglądać.......

aha nick powinien być w formie linku tak samo karta jeśli właściciel pyknoł fotke po modzie, no i oczywiście (score) jako link !! ,

co do utcziwośći proponuje scren z aidy32.....

pozdrófka

mial byc EOT ale jeszcze odniose sie do kliku postoof. coz moge dodac do tej wypowiedzi? ze wszystko powinno by mrugajaca czcionka! thx za zaangazowanie ale nie skorzystam z porad. probowales chociaz wyobrazic sobie realizacje tego co sugerujesz? polecam sie z tym zmierzyc i czekam na wyniki :) pooki co pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozatym co sądzą panowie o schemacie jaki przedstawiłem ?? troche nad tym myślałem...

Jak dla mnie bardzo dobry. Jest jeszcze lepszy od tego co zrobiłem w swoim temacie.

A pomysł dymy zeby podawać grafe jaką podaje compare jest dla mnie po prostu smieszny. Przed chwila musialem usunąć wynik mojego fx5200 z aquamarka bo program czyta karte na podstawie sterownika a tam miałem wpisane FX 5950 Ultra. I co może wynik takiej karty wpiszemy tu jako wynik bo program widzi jako 5950? Programy się mylą i to czasem bardzo. Kilka godzin temu 3dmark03 stwierdził ze mój duron 1300 ma ponad 2.2 Ghz. I to tez ma być wpisane jako konfiguracja komputera bo program tak twierdzi?

Przeciez nie po to kręcimy karty zeby potem powiedziec ze jest to model znacznie wyzszy tylko po to zeby pokazać jak wykrecilismy słabszą karte.

i co myslisz ze wyskoczylbys z tym wynikiem 5200@5950 jakiemus 5950? watpie wiec nie ma sprawy. a nawet gdybys pierwszy nadeslal ten wynik to moze zmotywowalby jakiegos posiadacza prawdziwego 5950 do wrzucenie compare wiec same plusy. widzisz problem polega na tym ze w kazdej probie oceny trzeba jasno okresli jej skale ktorej w Twoim przypadku brak. brak jasno okreslonych kwestii gdzie konczy sie podkrecanie. mozna by przyjac ze jak dobrze sprzedam Ti4200 i malo doloze do 9700 to tesh go podkrecilem tylko inna droga. utopia. ja twierdze ze skoro wyznacznikiem wydajnosci ma byc jakis test to nie ma mowy o kwestionowaniu zasad jego dzialania ktore jasno rysuja klasyfikacje. zdania nie zmienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ta imitacja tudziez atrapa hall of fame ma przedstawiac ?  :lol:  

a jaka czytelnosc  :lol:  :lol:  

1- brak podzialu na pro/nonpro 64/128/256bit jak ktos wczesniej zauwazyl. I niech mi nikt nie mowi ze to zamet wprowadza, bo roznica miedzy r9500/9500pro jest duza i sa to prawdepowiedziawszy 2 rozne karty.

2. Co to za grafa nvidia nforce/nforce2 ?  :lol:  

3. Takie kwiatki ja s3virge to chyba mozna by usunac / jak cale to porwnanie  :lol:  :lol:  :lol:  

Ogolnie do ... pupy szczerze powiedziawszy  

PZDR4ALL

odpowiem parafrazujac POWER AMD "potrafisz to zrob lepiej"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie poza punktem 2. (pewnie mu chodziło o zintegrowane grafy na płytach z chipsetem nForce i nForce2) zgadzam się w 100%.  

Dymy, ja rozumiem, że się napracowałeś wyszukując nazwy kart produkowanych w ciągu ostatnich dobrych 10 lat (i chwała Ci za to), ale umieszczanie w rankingu kart typu "Silicon Motion Lynx/Cougar" to dla mnie  8O  8O

najpierw naucz sie czytac miedzy wierszami bo jak to zrobisz to dowiesz sie ze list nie ukradlem z ksiezyca a to ze jest w tym zestawieniu cos co wprawia Cie w zdziwienie nie stanowi dla mnie o jego istnieniu. gdybys zwrocil uwage na moje posty i uwazniej je czytal to doszedlbys do tego iz jestem zwolennikiem skrocenia list o nierealne pozycje ktore jednak znalazly sie w zestawieniu. a dlaczego sie znalazly skoro nie powinny? napisz do futuremark.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ahhh ta duma...............

gdybym miał czas i chęci to bym i kajak sobie widelcem z bartka zrobił ale niemam, wydawało mi się ze ty masz a dyskusja się tu toczy o tym jak by to miało wyglądać i staramy się tobie zasuerować co przeoczyłeś, jestem pod wrażeniem tego co zrobiłeś, ale jest kilka błedów w twoim rozumowaniu, których niehccesz przyjąć do wiadomośći, szkoda a tak liczyłem na ciebie :( :( :( :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ahhh ta duma...............

gdybym miał czas i chęci to bym i kajak sobie widelcem z bartka zrobił ale niemam, wydawało mi się ze ty masz a dyskusja się tu toczy o tym jak by to miało wyglądać i staramy się tobie zasuerować co przeoczyłeś, jestem pod wrażeniem  tego co zrobiłeś, ale jest kilka błedów w twoim rozumowaniu, których niehccesz przyjąć do wiadomośći, szkoda a tak liczyłem na ciebie :( :( :( :( :(

tu nie chodzi o dume tylko o inne podejscie do pewnych kwestii. z czasem i dostepem u mnie kiepsko i chetnie podesle Ci skladnie cobys sobie to tylko przerobil wedlug uznania :) od poczatku wiedzialem ze bede mial problem z updatami. tak wiec masz to na pw i prosilbym o usuniecie tematu cobys mogl zalozyc nowy. pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz moge zamilknac. tematu wiecej nie podejme. EOT

podiołeś temat i postanowiles umieszczac wyniki ludzi to to rób!!!! przesłalem ci wyniki i co?? nei widze update??? albo prowadzisz temat albo nie i zamykamy topic :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz moge zamilknac. tematu wiecej nie podejme. EOT

podiołeś temat i postanowiles umieszczac wyniki ludzi to to rób!!!! przesłalem ci wyniki i co?? nei widze update??? albo prowadzisz temat albo nie i zamykamy topic :evil:

wybacz kolego ale od samego poczatku prosilem o pomoc bo nie dam rady z regularnym updatem. przy okazji pojawia sie rzesza ludzi dla ktorych moja koncepcja jest nie do przyjecia w takiej formie a glosow za nie widac. moze popelnilem jakis blad w obliczeniach ;) nie wazne. od poczatku bylem nastawiony na przekazanie paleczki i chetnie to zrobie. przeslalem HQ12 skladnie do tych zestawien ( choc szczerze jej zrobienie zajmuje 10 min to moze mu sie przyda) i licze ze podejmie inicjatywe bo ma jush swoja wizje. wielu sie z nim zgadza wiec zycze mu powodzenia. wyniki podeslij na jego pw. nie gniewaj sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra widze ze moj wynik dalej nie został zaktualizowany :) jakby co to tez chetnie pomoge

no updatoow jush nie zrobie. i mamy trzeciego kandydata na przejecie tego pomyslu. cieszy mnie to bardzo. niech jakis moderator zdecyduje komu przyznac piecze na tym zagadnieniem i przyklei ten watek jesli mozna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja jeszcze raz PROSZE o usuniecie watku albo przekazanie go osobie takiej jak AJDAHO czy HQ12. skoro deklaruja chec wspolpracy :) moze przez to ta propozycja rozwinie sie w cos bardziej zadowalajacego..

nonono chcialem ci pomóc a nie odwalać za ciebie całą robotę :wink: , nie przejmuj sie że się ktoś czepia nikt mu nie zabrania przedstawienia własnego projektu , następnie moderzy usuną gorszy projekt i po sprawie

, dla mnie ten topic jest ok , tyle tylko aby segregować wyniki od największego do najmniejszego ,każdy wie co kupuje i już , jak nie wie na co hajc wywala to jego problem i niech potem nie placze,pozatym jak kto chce podkreślić że daną grafę podkręcił tyle a tyle to ma takie pole"Description" i niech tam to wpisuje . ludzie zróbcie coś wpierw sami a potem krytykujcie , a nie natrzaska natrzaska , a potem : ja bym tak zrobił ale nie mam czasu , jak nie masz czasu to dziobem nie trzaskaj i już

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze zgoda będe się tym zajmował ALE NIE SAM :!:

zrobiłem już zestawienie 3Dmarka2003 dla kart ATI dołoże do tego jeszcze NV i na tym moja rola się kończy :!: :!: :!:

:!: :!: :!: będę aktualizować wyniki tylko i wyłącznie 3Dmarka2003 :!: :!: :!:

postuluje o zgłaszanie się na zażądzjacych działami 3Dmark2001 Aquamark3

jeśli będzie duż chętnych podzielimy to jeszcze bardziej (karzdy benchmark będzie podzielony na dwie osoby ati i nv)

:!: zwłasza do poprzednich założycieli hall of fame :!:

:!: prosze nie wysyłać do mnie wiadomości prv :!:

tu prosze kierować propozycje > hq@pf.pl

osoby zainteresowany dostaną shemat tabel i ocenią co zmienić dodać usunąć jak już się dogadamy sądze że pojawi się jeden duży wątek ze wszystkimi wynikami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zajmuję się 3dmarkiem2k1

zgłoszenia na misiekbury@wp.pl

forma zgłoszenia :

Dane wymagane do zgłoszenia (na moim przykładzie):

1. link do porównania > http://service.futuremark.com/compare?2k1=7603665

2.wynik z porównania> 16596

3.link do profilu > http://forum.purepc.pl/profile.php?mode=vi...wprofile&u=9085

4.ksywka petenta :wink: >AJDAHO

5.nazwa grafy>Gigabyte fx5700ULTRA 128mb ddr2 128bit

6.częstotliwość rdzenia > 475@570mhz

7.częstotliwość pamięci > 906@1070mhz

8. dane procka> Barton 2500+ @ 2536mhz (11x230)

tak szczegółowe zgłoszenie jest wymagane aby uniknąć problemów wynikających ze złego rozpoznania sprzętu przez testery (co widać w moim compare - mam durona 8O) , oraz aby zaoszczędzić nam roboty :twisted: :wink:

chba nie muszę pisać że zgłoszenia niezgodne nie będą przyjmowane

a jednak to napisałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja to <span style="color:red;">[ciach!]</span>le róbcie se co chcecie dalej nie ma jasno ustalone co bedzie z radkami @, a jak chcecei zbierać takie info typu taktowania zegrarów i configi kazdego to jak to bedzie przejżyste to ja bede swiety zastanówcie sie na co wy sie porywacie ... no coment licze ze moderatorzy tutaj powiedza 3 słowa bo nie długo zmierzając w takim kierunku to se bedziem pisać benchmarki i kazdy bedzie prowadził ranking na swoim benchu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...