Skocz do zawartości
ślimak

obudowa na abita

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Nie mogę wybrać z pośród kilkuset jednostek tej jednej, jedynej, a może nie potrafię znaleźć ? Teraz to już sam nie wiem i zdam się na Was, użytkowników ;).

Poszukuję czarny, prosty desing bez klapek na napędy optyczne.

Płyta: Abit NF7-S

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antec Sonata - droga, ale piękna, praktyczna solidna obudowa, ale z klapką

http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=50

Enlight EN-7247

www.enlight.nl

Chieftec Dragon/Matrix MX Black albo inna seria bez klapek BX, Apollo

http://www.chieftec.pl/ColorWX.htm

Ze wszystkim obudowami dostajesz bardzo dobry zasilacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Optimum Black, tez mi sie na poczatku podobala na zdjeciach, skusila mnie tez niska cena (150 z zasilaczem, ktory od razu wymontowalem :mrgreen:) ale po wyjeciu z paczki nastapilo rozczarowanie, widac ze to tandetna azjatycka produkcja (nie zebym mial cos do azjatow, wszyscy wiedza o co chodz), jeszcze przed malowaniem i zanim zamontowalem wszystkie graty uwalilem 2 zaslepki od napedow :(. blachy nie sa zle, ale cala obudowa sie troche 'gibie', i boczne scianki jakby nie dochodza do konca, takze jak jej nie skrecisz to widac szpary :|

wolalem juz swojego dawnego codegena :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś obudowę JNC. Totalna porażka, po odkręceniu blatu dla płyty główne, chwiała się na wszystkie strony, cena 120 zł, a zasilacz - LPC 235W (montowany pionowo) poszedł z dymem, z dyskami i grafiką po jakimś roku użytkowania. Plastik tandentny i źle wykonany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy, co chcesz robić z tą płytą :twisted: Jak chcesz coś małego, to bierz modecoma, ewentualnie chiefa midi. Jak chcesz modować, max o/c itd, to są dwie sensowne obudowy: Chieftec DA-01b-d(430 zeta z zasilką) i Lian-Li PC-70 (970pln bez zasilki). Jak potrzebujesz do lan party, to chenbro gaming bomb, thermaltake lanfire itd. Ja osobiście brałbym Chiefa, z lepszym zasilaczem (np. Tagan 480W)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi