zavader Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Witam! Mam problem takiej oto natury : COS w kompie swiszczy :) 1. CPU COOLER - NIe - ZALMAN 7000A Al-Cu 1400 RPM [ Inne wentyle sa wylaczane przy "tescie glosnosci" ] 2. Zasilacz NIE - odlaczylem na chwilke wentyla i swist jest caly czas... 3. MOBO - pasywne chlodzenie 3. GPU - pasywne chlodzenie 4. Dyski - tu jest problem, ale to nie one, one tylko "terkocza".. Nie mam pomyslu.... Po odlaczeniu [na chwilke] wszystkich wentyli, swist jest caly czas.... Nie mam pojecia co to moze byc, wszystko niby powinno dzialac BEZGLOSNIE [bo ic sie nie kreci...] wiec nie rozumiem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Zasiłka, MOBO (i nie chodzi tu o chłodzenie[wentyle]). Jeśli świst jest metaliczny, to HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Co na MOBO moze swisczec? I w zasilaczu jak sie wentyl nie kreci? jakies kondensatorki? Nie metaliczny, wlasnie nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aarek68 Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 świstak?? też raczej nie, podejrzenie pada na kondensatory na MOBO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 TO znaczy ktore i jak to wyciszyc? Czy w gole sie da? A moze na gware oddac, bo by mi rev 2.1 oddali a nie moje stare 1.1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Ja też miałem świst - winny niestarannie wykonany zasilacz Codeshit 400W. Oczywiście nie chodzi tu o wentyl. A odgłos był podobny do tego jaki wydają niektóre monitory crt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 To jest raczej jak szum wody, lub wiatru.... I ja winie zasilacz ale nie bardzo wiem co tam moze "swiszczec"... Dodam jeszcze ze im nizsze VCORE tym komp jest cichszy, wiec albo mobo albo zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 sprawdz na innym lepsyzm zasilaczu i juz bedziesz mial odpowiedz. My jasnowidzami nnie jestesmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...