voldo Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Mam pytanie ! Szykuje sie do zmiany monitora Osobiscie ostrze sie na IIYAMA HM 903DT -- 19" Czy ma ktos jakies uiwagi na jego temat ?!? Niech nikt mi nie pisze o panelach bo mnie w ogole nie interesuja ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Był niedawno temat założony przeze mnie na temat tego monitora, ale tylko ParanoiK odpisał. Też jestem zainteresowany jego kupnem, ale słyszałem wiele złego o nim. Podobno spory rozrzut jakościowy. Dużo ludzi narzeka na nieostry obrazw wysokich rozdziałkach. Chociaż nie musi to być wcale wina monitora, max 131khz to ponadprzeciętna wartość i na pewno większość GFów mięknie np przy 1600x1200x100hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldo Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 slyszalem na jego temat tyle dobrego ale tak jak mowisz sa tez glosy przeciw ! sam nie wiem - jak juz wydawac pieniadze to chcialbym miec cos dobrego ! Chyba po prostu przed zakupem trzeba bedzie ustawic 3 kolo siebie i patrzec ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 W ogóle Iiyama ma rozrzut w jakości monitorów. Jak dorbze trafisz to jest mega git ale jak źle to kompletna porażka. Kupowanie bez prawdzenia obrazu Iiyamy (przez wysyłkę) mija się z celem. One abrdziej mają problemy z geometrią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 ...i na pewno większość GFów mięknie np przy 1600x1200x100hz. :lol: Zwykla Riva obrabia rozdz. 2048x1536 przy 60Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 To, że tyle wyciąga nie znaczy, że generuje dobry obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 No ale bez przesady 1600x1200x100hz kazda grafika od GF2 pociagnie z palcem w [gluteus maximus]. :D I to z dobra jakoscia obrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Hmm, Porsche pojdzie 320 km/h no ale wtedy ma gorsza przyczepnosc na zakretach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 No ale bez przesady 1600x1200x100hz kazda grafika od GF2 pociagnie z palcem w [gluteus maximus]. :D I to z dobra jakoscia obrazu Większej bzdury nie słyszałem......bez komentarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Co a nie pojdzie ? :| Oczywiscie wraz z lepszym modelem grafiki lepsza jakos obrazu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 No ale bez przesady 1600x1200x100hz kazda grafika od GF2 pociagnie z palcem w [gluteus maximus]. :D I to z dobra jakoscia obrazu Większej bzdury nie słyszałem......bez komentarza Na Twoim miejscu bym skomentowal bo nie wiem o co Ci chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Mam ten monitor od roku ale dopiero teraz wiem ze mam IIyame Była w serwisie wszystko ustawili ostrość 1289x1024 100Hz super a i przy 120Hz ostrość dobra.Kolory super.Jest jeszcze problem z wymiarami obrazu po włączeniu ma czarne paski po bokach ekranu ale obraz dochodzi do moich ustawień kilkanascie minut.Będe jeszcze męczył serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 No ale bez przesady 1600x1200x100hz kazda grafika od GF2 pociagnie z palcem w [gluteus maximus]. :D I to z dobra jakoscia obrazu Większej bzdury nie słyszałem......bez komentarza Na Twoim miejscu bym skomentowal bo nie wiem o co Ci chodzi. O tą jakość obrazu - no chyba ze dla kogos jakość=jakos tam bedzie , jak myslicie po co ludzie wywalaja filtry z kart - pewnie dla zabawy, może z nudów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Logiczne chyba ze jakosc obrazu nei bedzie taka jak przy 1024x780 100Hz ale jakos to bedzie dzialalo. Co do filtrow to sa tacy co robia to z nudow :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Logiczne chyba ze jakosc obrazu nei bedzie taka jak przy 1024x780 100Hz ale jakos to bedzie dzialalo. no comments ... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldo Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 jak zwykle skonczylo sie na kartach graficznych ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...