NaLeSnick Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Marcin prosze o pomoc! Takze mam karte USB (PCM2702/OPA2604) Mam wszystkie wtyczki etc. Nie wiem dlaczego pozainstalowaniu Kx'ów juz jakies bledy mi wyskakuja "nie odnaleziona pliku xxx" Trzeba instalowac wogole kx ? W foobarze wywala mi INFO (foo_output_asio(exe)) : open : 44100 Hz, LINEAR PCM, 16 bits, 2 channels ERROR (foo_output_asio(exe)) : too many channels. A w konfiguracji Asio mam Kernel Streaming, Device: "Urzadzenie Audio USB" no i nie dziala mi ta zakladka "formats" Mam system 98SE Help! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 czlowieku!!!! młotek ci dać??? gdzie masz napisane, ze kx'y sa do wszystkich kart dzwiekowych? wróć do pierwszej strony, przeczytaj II część mojego posta dotyczącą wszystkich kart dźwiękowych ale zanim to, wywal kxy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaLeSnick Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Przepraszam =] Wywalone KX Tylko w ASIO mam calkiem inaczej niz Ty Ja w Device mam: URZADZENIA AUDIO USB Output: <NO OUTPUT> Formats mam niedostepne!! Ja juz pisalem w Foobarze wywala mi NFO (foo_output_asio(exe)) : open : 44100 Hz, LINEAR PCM, 16 bits, 2 channels ERROR (foo_output_asio(exe)) : too many channels. co jeszcze moze byc nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 hmm, (...)ASIO2KS is a generic ASIO driver for WDM kernel-streaming compliant soundcards on Windows 2000 and XP platforms.... http://www.asio4all.com/ to powinno zadzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaLeSnick Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Zainstalowalm Asio4all i ... INFO (foo_output_asio(exe)) : open : 44100 Hz, LINEAR PCM, 16 bits, 2 channels INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 0] : Int32LSB INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 1] : Int32LSB ERROR (foo_output_asio(exe)) : unsupported output data format. "ASIO2KS is a generic ASIO driver for WDM kernel-streaming compliant soundcards on Windows 2000 and XP platforms...." Z tego wynika ze na XP nie ma takich problemow ? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 na Xp nie ma problemow, ale jak ktos nie umie czytac to beda zawsze :twisted: zmien sobie w foobarze playback na 32bit Mozna wywnioskowac z loga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaLeSnick Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Zmienilem... No i teoretycznie to teraz gra tylko na karcie nie swieci sie lampka "play" i nie ma glosu ;((( Wydaje mi sie ze na 32bit nie pojdzie bo PCM2702 jest 16bit ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 jak ja mowie, ze zagra to zagra :P ten sterownik jest jakis glupi i tylko w 32bit dziala aaa, wiem czemu nie gra musisz w panelu kontrolnym ASIO4ALL zaznaczyc urzadzenie, zeby sie na zielono swiecilo a jak ci sie nie chce/nie wiesz jak, to sobie sciagnij starsza wersje niz 2.0 i po klopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaLeSnick Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Ja juz nie wiem czy moj komp jest jakis dziwny czy ja jestem glupi ;/ Asio4all v2 Nie wiem ja zrobic zeby to sie swiecilo na zielono ... u mnie jest czerwone czyli "Beyond Logic". Mam Twoj konfig, dalaj to samo czyli jak odpalam kawalek to niby gra (czas leci , skacze visualization) ale nie ma glosu ... tak jakbym odlaczyl glosniki. Asio4all v1.8 Na tym starszym jak odpalam mp3 to cisza. Foobar stoi. Zadnych bledow nie pokazuje , nie zawiesza sie , wogole nic nie leci , zadnych odglosow. Zaniedlugo sprubuje zainstalowac XP tylko zeby zobaczyc jak to dziala =] Aha jeszcze dodam ze na tej karcie USB podbny problem jak w Asio4all 1.8 mam z wtyczka DirectSoundv.2 ktorej oczywiscie i tak nie uzywam. Na starym SB128 DS dzialal ok. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Heh, z tym ASIO v2.0 sa same problemy zeby zapalila sie zielona lampka, trzeba rozwinac liste urzadzen i 'zapalic' wszystkie elementy drzewa :P DS u mnie dziala ok, dziwne ogolnie XP pod katem dzwieku jest o niebo lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaLeSnick Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 No wlasnie zapalam wszystkie elementy drzewa ;] I dalej czerwone... Dziwi mnie to ze na asio1.8 i DS latency mi pokazuje ~200ms, moge przewijac etc. a program stoi w miejscu i nie gra ;/ Jutro zobacze na XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam mozecie luknac czy tak jest dobrze ustawione. (dla karty SB 128 PCI) Gdy ustawie Output zamiast wave out Asio(exe wesion) nastepuje reset kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Jakbys napisal cos wiecej , to by bylo milo :) . Uzywasz Asio4all ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Problem usuniety PODZIEKOWANIA DLA PANA xan ktory poswiecil mi swoj drogocenny czas THX 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Chciałem poprosić o pomoc przy ustawieniu DSP w KX bo na standardowych ustawieniach wydaje mi się że nie pokazują tego co potrafią :? Moja konfiguracja wygląda tak: amplituner Technicsa połączony z kartą przez czarne gniazdo jednym kablem :( a do amplitunera mam podłączone 5 kolumn(3 z przodu 120W i 2 tylne 60W). Czy można zapodać jakiś fajniutki konfig żeby to dobrze grało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Najpierw wgrywasz wtyczke Dither , bo inaczej nic nie uslyszysz ( do tego musi zostac w tym katalogu, gdzie ja zarejestrowales ) I wylaczasz Dither w Foo. Wtyczka jest tylko do dzwieku z Foo glownie . http://republika.pl/xan/kxdsp.rar A i wtyczka do stereo analogowo jest lekko sciszona pod sluchawki , wiec tzreba dac glosnosc na 100 w mixerze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 a gdzie sie wylacza Dither w Foo ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Zakladka Playback w preferencjach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mado Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Witam! Zapodałe te stery kX i mi nie smiga mikrofon. co mam zrobic?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Wysilic sie i przeczytac, az drugiego posta . A teraz link do nowej wersji kxow :) . Radze dokladnie przeczytac pierwszego posta !!! http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=62730 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 a gdzie sie wylacza Dither w Foo ? :/ jakbys wpadl na moja stronke to wiedzialbys tak banalne rzeczy http://republika.pl/mytemp/foobar.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MFrost Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Cześć wszystkim. Czy ktoś wie dlaczego nie chodzi mi poprawnie sterownik Creative Asio w programie Cubase VST32 5.1? Nie moge na tym sterowniku ustawić Sample Rate na 44,1 kHz. Parametr ten jest ustawiony na sztywno na 48 kHz, co wiąże się ze zniekształceniem dźwięku przy odtwarzaniu. Na sterownikach Asio DirectX, Full Duplex oraz Multimedia chodzi mi bez problemu na 44,1 kHz. Posiadam kartę Audigy ES (0160) wersje OEM. Proszę o porady. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Nowe kxy sa swietne :) . Warto instalowac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Witam wszystkich,mam maly problem z nowymi kx,zreszta ze starymi bylo to samo.Mianowicie chcialbym sobie troszke podbic bas a w ustawieniach kx sowak (analogowy bas) poprostu niedziala.czy jest jakis prosty sposob aby to wlaczyc?.Za podpowiedz z gory dzieki nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Normalnie te nowe kx-y wymiataja. O takim dzwieku to ja zawsze marzylem. Cudowne to jest :D. Z Asio swietnie gra. Instalujcie !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Wiatm wszystkich ponownie.Z niedzialajacym sowakiem od basu juz se poradzilem, ale teraz jeszcze jedna sprawa,przy ktorej raczej napewno se nieporadze.chodzi mi o jakis konfig dsp pod moje glos niczki 5.1 i audigy2,ktory bedzie fajnie dzialal z foobarem filmami i czasem troszke grami?Dzieki z gory za jakiegos linka,pozdrawiam nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Czy ktoś z twórców tego tematu, czyli ktoś kto jest na bierząco, mógłby zupdateować linki na pierwszej stronie do najnowszych wersji . plz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Wszystkie linki sa najnowsze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MFrost Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Wie ktoś jak odtworzyć pliki midi pod kx'ami? Załadowałem Sound Fonty. Do odtwarzania używam vanbasco's karaoke player. Wybieram w nim output device: kX Uart SB0162 10k2 [c000]. Niestety nic nie słychać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d179 Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Jak zainstaluję sterowniki KX to nigdzie nie mam żadnej ikony,żeby dostać się do ich ustawień.Czy to może wina mojej karty dżwiękowej ? Mam C-Media CMI-8738/C3DX.Może ktoś wie jak zrobić,żeby to zadziałało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...