djtomas Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 szybkie pytanie czy KX-y będą pasowały do soundstorma? jakie ustawienia zapodać najlepiej w tym ASIO? obojętnie jakie ustawienia zapodam i nie trzeszczy mi nic :P POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 mam pytanie odnośnie foo,otóż jak dodać do menu kontekstowego,opcję enquene in foobar po najechaniu na jakiś plik audio, lub folder z plikami audio ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 mam pytanie odnośnie foo,otóż jak dodać do menu kontekstowego,opcję enquene in foobar po najechaniu na jakiś plik audio, lub folder z plikami audio ? 1491877[/snapback] O ile pamietam taka opcja sie wybiera przy instalacji fb2k, w preferencjach nie moglem tego znalezc... btw nice topic ;) i w ramach offtopicu pozwole sobie podlinkowac screen mojego foobara ;) foobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn4ke Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) A mi nie działa dźwięk pod czarnym wyjściem na karcie Karta SB 5.1 Live! Digital. Podłanczam pod wzmacniacz [stereo] Juz próbowałem zamiane kanałow juz troche kombinowalem w DSP, cos zle robie? czy nie uzyskam dzwieku z czarnego wyjscia ? A i jeszcze jedna sprawa z tych wszystkich ustawień BIOSowych mam tylko PCI Latency Timer, płytę mam jakąś tam z czipsetem intela dość starą chyba bo mam Celeron 1.7. EDIT: juz działa czarne wyjście ;-) [kx router]. Tylko tak jakby wogóle omija kxmixer bo nic nie moge sciszyc i np. podbic basow korektorem w DSP :-| Moze jest cos podobnego do płyt intela jak do płyt opartych o VIA [patch]. I od czego zalezy czy moge uzywac wyjscia cyfrowego ? Aha i co lepiej używać standardowo Epilog i FXBus czy lepiej te z ProFX ? Za wszelką pomoc z góry dziękuje! Edytowane 15 Czerwca 2005 przez sn4ke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lead Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) Przy okazji sciagania nowych wtyczek do foobara z http://www3.cypress.ne.jp/otachan/ zauwazylem ze jest nowa opcja w wyborze typu wtyczki SSRC to znaczy Multrithread sse2 Co to oznacza ? Mam A64 winchester Edytowane 18 Czerwca 2005 przez lead Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Posiadam soundstorma. Wszystko ustawione tak jak jest napisane w pierwszych dwóch postach. Niestety po pewnym czasie mam niemiłe szumy, trzaski, dźwięk jest zniekształcony. Ktoś wie może co zrobić, żeby pozbyć się tych trzasków :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jdzej Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 mam problem zainstalowalem dzis to wszystko czyli tak jak było opisane w postach ale kurde chce odpalic jakas mp3 przez foobara to pisze opening a po chwili stopped :( pomozcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Przy okazji sciagania nowych wtyczek do foobara z 1502724[/snapback] to nie jest czasem ver. na proce dwurdzeniowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asterix Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 a ja mam takie pytanie: mam zintegrowane badziewie z płytą główną bodajże C-media AC97 z roku panskiego 2002 chyba i jak to do porządku skonfigurować(co zainstalować, jakie pluginy włożyć),żeby było dobrze :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 ma ktos moze glosniki Logitech Z-2300 podlaczone do sb live 5.1 na sterownikach kx ? Jezeli tak to chcialbym wiedziec jaki ma konfig w kx, dlatego prosze o kontakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Pojawił się asio.exe dla Windy x64. :) Wersja 0.50 do zaciągnięcia tutaj: foo_output_asio(x64).dll (x64 version) Ver. 0.50 ASIO出力プラグイン (2005/6/28) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelski Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Mam SB Live! 5.1 (sb0060) i Creative Indpire 5.1 Digital 5700. Procek to Duron 900 MHz kręcony na 1010 MHz (clock x10 a szyna 101 MHz). Płyte główna mam na kosci Via KT133. Nie wiem jakie pluginy mam zainstalować czy Normal czy SSE czy SSE2 bo na normalu to mam przesterowany dźwiek i tnie mi sie przy uruchamianiu innych programów. Nie wiem tez czy to NET START LATENCY mam uruchamiać za każdym razem jak uruchomie kompa? Przeglądałem posty ale ni kumam nic za bardzo bo jestem zielony? XAN pomocy!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Jest nowy foobar! Wersja coprawda BETA ale do zassania jako EXE. Foobar 0.9 beta 5 !! TU : http://www.foobar2000.org/beta.html Sporo nowych rzeczy - radze pokombinowac ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelski Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Poczytałem posty i już ustawiłem wszystko. Świetna robota panowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelski Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Zainstalowałem KX'y v.3538 i jak AC3 Passtrough w Live! nie było tak nie ma dalej. Oto link: http://download.kxproject.lugosoft.com/dow...rv3538-full.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelski Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 A mi nie działa dźwięk pod czarnym wyjściem na karcie Karta SB 5.1 Live! Digital. Podłanczam pod wzmacniacz [stereo] Juz próbowałem zamiane kanałow juz troche kombinowalem w DSP, cos zle robie? czy nie uzyskam dzwieku z czarnego wyjscia ? A i jeszcze jedna sprawa z tych wszystkich ustawień BIOSowych mam tylko PCI Latency Timer, płytę mam jakąś tam z czipsetem intela dość starą chyba bo mam Celeron 1.7. EDIT: juz działa czarne wyjście ;-) [kx router]. Tylko tak jakby wogóle omija kxmixer bo nic nie moge sciszyc i np. podbic basow korektorem w DSP :-| Moze jest cos podobnego do płyt intela jak do płyt opartych o VIA [patch]. I od czego zalezy czy moge uzywac wyjscia cyfrowego ? Aha i co lepiej używać standardowo Epilog i FXBus czy lepiej te z ProFX ? Za wszelką pomoc z góry dziękuje! 1497083[/snapback] Zainstaluj sobie PowerStrip i tam niezależnie od tego jaki masz chipset możesz ustawić latency karty na 64. Ja mam kość VIA KT 133 i wszystko sobie ustawiłem dzięki Power Strip bo jak wcześniej pisał Xan ustawienie w BIOS'ie nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Jest nowy foobar! Wersja coprawda BETA ale do zassania jako EXE. Foobar 0.9 beta 5 !! TU : 1527308[/snapback] Niestety na nowym Foobarze nie dziala ASIO :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eminemtwo Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 A czy da się zrobić, żeby foobar z piosenki stereo zrobił 5.1? Nie chodzi mi o to, żeby zrippował piosenkę do innego pliku, tylko żeby poprostu wszystkie 6 głośników grało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelski Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Z tego co wiem to Foobar tego nie robi. To jest do zrobienia w DSP KX'ów używajac Surroudera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nirvek Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Foobar rządzi po zmianach :] szczególnie z ATH i resamplerem , zwykle stare mp3 128kbps z resamplerem 48khz duzo daje , ale dalej czasem wysokie tony za ostre wpadajace w fałsz (jestem audiofilem? nie wiem , słuchalem w słuchawkach sony 30Hz-22kHz), ale juz z resamplerem na 96kHz i slow lux :] , tylko ponad 60% użycia procka ps. tak wogóle czemu asio widzi u mnie 4 kanały (w panelu sterowania?) i nic z tym nie mogę zrobić , a mam tylko SB 128 i z tyłu wyjście tylko stereo ... (C5880 ale na plytce ensoniqa , mixer cyfrowy), asio pokazuje 4ch 8000-96000khz 8-16bit Edytowane 6 Lipca 2005 przez nirvek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 mozesz powiedziec o co chodzi z tym ATH i w jaki sposob ustawiasz 96kHz i slow lux? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 ATH to sposob generowania szumu . Jak ktos uzywa kxow, o wiele lepiej uzywac wtyczki dither zbudowanej pod dsp kxow ( zreszta tez zrobiionej przez Japonca ). A 96 kHz to chyba sux, chcial kolega napisac. Do tego ma racje, bo uzywanie tego na kartach Creativa to pomylka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nirvek Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 nie uzywam kxow , bo nie mam live , tylko zwykle SB 128 , temu sie dziwie czemu asio pokazuje 4 kanaly, a 96 khz lepiej niz 48 przy resamplerze mi u mnie szlo , talerze perkusji szly bardziej lagodnie w najwyzszych tonach nie ostro i sztywno , nie wiem moze dither ATH lepiej dzialalo na 96 khz ... ale pisze o mp3 w 128 kbps , gdy wyzsza jakosc mp3 nie ma znaczenia to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 A tak zapytam, na czym sluchasz tej perkusji ??? ( chodzi mi o wazmacniacz glosniki ??? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nirvek Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 niestety ... nie slucham przez zaden wzmacniacz , dj'ki podlaczone do line out karty dzwiekowej , ale wystarcza to by glosno odsluchiwac nawet jak volume master na polowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaotix Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Cześć wszystkim. Jestem nowym forumowiczem. I jak większość nowych mam pytanie ;). W foo_output_asio(exe)_049\bin mam cztery foldery normal, sse, sse2, sse3. Czy jako że mam P4e 3GHz HT mogę wrzucić do foobka pliki z folderu sse3? A kolega ma AMD Athlona 64 Winchester. Czyli konfigurując mu foobara wrzucić pliki z sse2? :unsure: Proszę o szybką odpowiedź gdyż jestem właśnei w trakcie konfiguracji... Z góry dziękuję. Edytowane 7 Lipca 2005 przez chaotix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Dokladnie jest tak jak mowisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaotix Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) No to po koleji. Odinstalowałem wszystko związane z sb. Zainstalowałem KX'y i skonfigurowałem foobara według przepisu Xana. Sprawdziłem również bios ale nie mam w nim takich ustawien PCI itp. Niestety ale dźwięku prawie w ogóle nie było słychać. Tak jakby dobiegał do mych uszu z dużej odległości przebijając się po drodze przez szumy. Zmieniłem w kx'ach przód z tyłem i też nie pomogło. Sprawdzałem także ASIO2k i ASIO4ALL. Na pierwszym miałem dźwięk ale szumiał. Nawet przy zmianie latency. Przy drugim wyskakiwały jakieś błędy w foobku. Jako że był to dzień sprawdzania różnych sterowników. Zabrałem się do innych. YouP-PAX-VIv2.2 i A2ForSBLive. No i tu wszystko poszło jak z płatka :) Obecne sterowniki działają ślicznie. Bass jest soczysty, dźwięki czystsze. Jest dużo lepiej. Foobar chodzi na kernel streaming. GTA:SA chodzi jakby szybciej. Jeszcze musze sprawdzić czy obsługa EAX faktycznie sie poprawiła. Jeżeli jest aż taka różnica tylko dzięki zmianie sterowników to co będzie jak sobie kupie audigy 2 :). Już zbieram pieniążki na value. :D Wcześniej stosując drivery oryginalne z dołączonego CD, LiveDrvUni-Pack(ENG) lub SBLive! 5.12.01.0444 z czasem dźwięk jakby się pogarszał. A propos o co chodzi z tymi SB Live! 5.1 Dell? PS. Do kernel streaming przy mojej karcie ocf mogę używać resamplera? Tylko jakiego... Edytowane 8 Lipca 2005 przez chaotix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 A ja Ci mowie ze zadne stery nie zastapia KX-ow. Cos najwidoczniej zle zainstalowales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Przesiadłem sie na triala windy 2003 i wszystko byłoby fajnie :) gdyby mi działało asio z tym systemem. To wyswietla sie w foobarze ERROR (foo_output_asio(exe)) : failed in initialization of ASIO driver. A tak wogole to nie moge wejsc do panelu sterowania asio. Jesli miał ktos podobny problem i go rozwiązał to prosze napisać. pozdrawiam Edytowane 8 Lipca 2005 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...