RoyalC333 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 OK. nie mam już siły, więc piszę: Mam sterowniki CREATIVE, które mają ASIO (sprawdzone INFO ASIOcasp), ale mimo moich usilnych starań, robiąc wszystko tak jak jest napisone na początku tematu, jak chcę wpłaczyc MP3 wyskakuje mi to: INFO (CORE) : startup time: 625 ms INFO (CORE) : opening file for playback : INFO (CORE) : location: "file://D:\Muzyka\GODSMACK\Godsmack - Godsmack (1997)\11. Situation.mp3" (0) INFO (foo_output_asio(exe)) : open : 44100 Hz, LINEAR PCM, 16 bits, 2 channels ERROR (foo_output_asio(exe)) : unsupported sample rate. Co jest :/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbi Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam Posiadam SB Audigy, zainstalowalem kx'y, skonfigurowalem foobara. Chcę odpalić muzyczkę i wyskakuje takie to okienko :/ Pytanie dlaczego ? skoro w środku siedzi audigy :/ pozdr Gawroni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) mistrzowie poniewaz winamp za bardzo mnie denerowal - zbyt duze trzaski ;) pokabinowalem z foobarem i okazalo sie ze problamatyczne sa wtyczki stereo to 4ch zarowno pod dx jak dla asio gdzie moge znalezc jakies nowsze wersje ? (ta dla dx powoduje niebieskie ekrany a dla asio mam trzaski i brzeczenie losowo w tylnych glosnikach :| prosze o pomoc :) ) Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 przeczytałem jakiś czas temu do 1000 postu ale zapomniałem czym się różni: - Asio Kernel Streaming driver od - Nvidia Asio POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 OK. nie mam już siły, więc piszę: Mam sterowniki CREATIVE, które mają ASIO (sprawdzone INFO ASIOcasp), ale mimo moich usilnych starań, robiąc wszystko tak jak jest napisone na początku tematu, jak chcę wpłaczyc MP3 wyskakuje mi to: INFO (CORE) : startup time: 625 ms INFO (CORE) : opening file for playback : INFO (CORE) : location: "file://D:\Muzyka\GODSMACK\Godsmack - Godsmack (1997)\11. Situation.mp3" (0) INFO (foo_output_asio(exe)) : open : 44100 Hz, LINEAR PCM, 16 bits, 2 channels ERROR (foo_output_asio(exe)) : unsupported sample rate. Co jest :/ ? A jak zresamplujesz do 48 Khz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 OK. Pogrzebałem w ASIO i jakoś działa. Niestety, ale na sterownikach CREATIVA miedzy muzą z Winampa a Foobara ja nie słyszę kompletnie różnicy, a trzaski jak były tak są dalej. Opisałem to tutaj. Może ktoś pomoże? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=177339 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Melduje sie kolejny nawrocony z Winampa na Foo2k + ASIO.. ;] Tylko troche biednie wyglada ten foobar2k ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 ------------------- No wyszły nowe wtyczki 3 dni temu pod Foobara z Asio można je wszystkie ściągnąć tutaj: http://rapidshare.de/files/11371473/wtyczk...z_asio.rar.html Dziwi mnie, że KX nie wychodzą nowe, cały czas są na stronie te kxdrv3537 bez sensu. Chyba, że na forum coś jest nowego: kxdrv3538i-full. Do wyjadaczy te wystarczy zainstalować, czy znowu trzeba nakładać. Czyli: nstaluje sie najpierw kxdrv3538-full, potem kxdrv3538h-update (ale tylko pierwsze menu, potem wyskoczy nastepna instalacja i tą przerywamy) potem przegrywamy do program files/ pliki z katalogu kx3538h -------------------------- Bo jeśli tak to nie warte zachodu. Pozdrawiam. Zaraz sprawdzę te stery z pod znaku "i' na końcu. Większość błedów jaka wam się pojawia to źle wybrane opcje w samym Foobarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 instalujesz tylko 3538i, to jest full i do tego wersja ostatnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Melduje sie kolejny nawrocony z Winampa na Foo2k + ASIO.. ;] Tylko troche biednie wyglada ten foobar2k ;] to ma grac a nie wygladac :) Edytowane 20 Stycznia 2006 przez chris_gd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam, mam mały (co nie zmienia faktu, ze uciązliwy) problem ze sterami kx. Przy każdym restarcie ustawia mi się "digital output only" i musze to ręcznie zmieniać;/ Probowalem odznaczać, eksportowac ustawienia i je potem ładować, ale problem występował nadal. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 instalujesz tylko 3538i, to jest full i do tego wersja ostatnia zartujesz koniec z suppportem. Hmm szkoda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Tyle mp3 od wakacji się nagromadziło, prawie 5tys utworów, że postanowiłem coś z tym zrobić, po ciężkim katalogowaniu albumów i zabawie w foo, o to co wykombinowałem. Jestem zadowolony naraszcie koniec z godzinami spędzony w poszukiwaniu jednego utworu! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#koala Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Jak skonfigurować foobara "pod" kartę E-MU 0404? Moze wogole nic w nim nie zmieniać? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Tyle mp3 od wakacji się nagromadziło, prawie 5tys utworów, że postanowiłem coś z tym zrobić, po ciężkim katalogowaniu albumów i zabawie w foo, o to co wykombinowałem. Jestem zadowolony naraszcie koniec z godzinami spędzony w poszukiwaniu jednego utworu! :D Jak zrobić takie coś ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 to ma grac a nie wygladac :) Doszedłem do tego samego wniosku, i tak foo2k siedzi caly czas w tray'u ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csh Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Foobarka można upiększyć i uczynić bardzo wygodnym dzięki polskiej nakładce foopilot. Tutaj możesz poczytać jak się ją instaluje i używa. Pozdrawiam! Edytowane 21 Stycznia 2006 przez csh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corellon Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Zainstalowałem wczoraj kx'y jednak grają mi tylko wszystkie glosniki z tym, ze tylne tak cicho ze słychac dopiero gdy przyłozy sie do nich ucho. Co wiecej nawet gdy podgłaszam dzwiek na pilocie to ich natezenie sie nie zmienia. Mam SBlive! i głosniki 5.1 :blink: . Edytowane 21 Stycznia 2006 przez corellon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infact Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 sluchajcie ja tez probuje odpalic tego foobara z ASIO ale jak wrzuce ten plik od kx-ow to fakt pokazuje sie ikona w panelu, wchodze tam w polu Format: moge ustawic jedynie: 8ch, 100-192000 khz, 8-32 bits wiec zostawim jak jest i odpalam foobara i zonk: INFO (CORE) : startup time: 79 ms INFO (CORE) : opening file for playback : INFO (CORE) : location: "file://E:\mp3\#ZAGR\impreza\Junior Jack\04-junior_jack-stupidisco-ssr.mp3" (0) INFO (foo_output_asio(exe)) : open : 48000 Hz, LINEAR PCM, 24 bits, 2 channels INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 0] : Int16LSB INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 1] : Int16LSB ERROR (foo_output_asio(exe)) : unsupported output data format. ?? moja dzwiekowka to zintegrowana Intel High Definition Audio. 7.1 mam podobna dzwiekowke i udalo mi ise odpalic foo z asio za pomoca asio4all ... no gra ale czy lepiej niz kx sb foo ??? bywalo lepiej ;] Wogole ten watek rozrosl sie bardzo i ciezko znalesc odp. , pytania sie powtarzaja i robi sie smietnik. Jak ktos obczai dobrze sercza to nawet i znajdzie linka do strony gdzie jest opisane wszystko co i jak i trzeba czytac! Jak nie kumasz to daruj sobie takie ustawienie i tak pewnie nie zauwazysz roznicy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Foobarka można upiększyć i uczynić bardzo wygodnym dzięki polskiej nakładce foopilot. [ url = http://img11.imageshack.us/my.php?image=foo6rh.jpg]http://img11.imageshack.us/img11/7886/foo6rh.th.jpg[ / img ][/url] [ url =http://metrixmetal.com.pl/foobar2000/forum/viewtopic.php?t=46&postdays=0&postorder=asc&start=15]Tutaj [/url ] możesz poczytać jak się ją instaluje i używa. Pozdrawiam! ja tam jednak wole nowe columny :) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez sector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Właśnie testuję foobar2000 - czy gra lepiej niż winamp - inaczej po prostu i to słychać, ale co lepiej gra foobar ze skalowaniem na 24 bit + 96 khz czy winamp (z tym samym) ---- to już trzeba sprawdzić aparaturą pomiarową porównując przynajmniej charakterystykę czy jest liniowa. Generalnie winamp miał taki bardziej delikatny dźwięk - mniej intensywnych wysokich. Brzmienie porównuję na nieskompresowanych "kawałkach". Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skopek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Posiadam SB Live! 1024 CT4380 i po zdobyciu tej karty pierwsze co to zainstalowałem kx-y, a foobara używałem od dawna i mam w związku z tym pytanie gdyż nigdy nie bawie się equalizerem ani niczym innym, poprostu mi to jest niepotrzebne. Czy jest to normlane, że bas jest twardy i niema "głębi". Na mojej poprzedniej karcie z CMI8738 jak to by powiedzieć bas miał niższe rejstry niż na SB Live!. Czy to jest charaktersystyczna cecha kx-ów czy samej SB Live? Oczywiście też używam AISO :) Edytowane 24 Stycznia 2006 przez skopek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Posiadam SB Live! 1024 CT4380 i po zdobyciu tej karty pierwsze co to zainstalowałem kx-y, a foobara używałem od dawna i mam w związku z tym pytanie gdyż nigdy nie bawie się equalizerem ani niczym innym, poprostu mi to jest niepotrzebne. Czy jest to normlane, że bas jest twardy i niema "głębi". Na mojej poprzedniej karcie z CMI8738 jak to by powiedzieć bas miał niższe rejstry niż na SB Live!. Czy to jest charaktersystyczna cecha kx-ów czy samej SB Live? Oczywiście też używam AISO :) Może miałeś aktywny efekt chorus/reverb - któryś z nich sprawia wrażenie głębszych basów (nie polecam bo zniekształca dźwięk). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skopek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Może miałeś aktywny efekt chorus/reverb - któryś z nich sprawia wrażenie głębszych basów (nie polecam bo zniekształca dźwięk). Wszystko miałem wyłączone bo tak zawsze robie, ale jak widac każda karta innaczej brzmi, dlatego też zmieniam co chwile na coś innego i testuje aż w końcu mi jakś podejdzie, zaniedługo może pomyśle o zrobieniu czegoś na usb :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corellon Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Na SB022x nie dzialaja tylne głosniki. Widzialem juz na innych forach ze jest z tym sporo probleemow. Instalowałem juz kx 3538i potem 3538h i nic, ciagle ten sam problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam A macie jakies ciekawe strony czy programy zebym mogl jakos zmienic wyglad foobara i dodac jakies opcje np. spis alfabetyczny wykonawcow zeby lawiej bylo odszukac i inne rzeczy...? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corellon Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 No to widzę, że mój problem za szybko się nie rozwiąże. Zdecydowałem się i przesiadam się na Audigy 2 ZS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) jak juz sie chwalimy foobarami to tu jest moj ;) click! w sumie nie jest on taki duzy jak na zdjeciu, mam rozdzielczosc 1600x1200 wiec dlatego tak wyglada ;) Edytowane 27 Stycznia 2006 przez sector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 jak juz sie chwalimy foobarami to tu jest moj ;) click! w sumie nie jest on taki duzy jak na zdjeciu, mam rozdzielczosc 1600x1200 wiec dlatego tak wyglada ;) Popełniasz świętokractwo konwertując PCM do MP3 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 A kto mi powie jak zmienic wyglad i dodac kilka swoich opcji do foobara? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...