Marcin_gps Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 no jak masz pierdziawki creative'a to moze gra lepiej... ale po oc od razu na stery creative'a przechodzic, skoro mam dowody na to ze kx'y sa lepsze??? przeciez w kx'ach masz taki wachlarz mozliwosci ze glowa mala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hirikawa Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Pierdziawki, no takie głośniczki komputerowe to żaden pro sprzęt wszak nie jest :P Dlaczego na kX jak się odlączy praktycznie wszystkie wtyczki w DPS, i puszcza sygnał bezpośrednio dźwięk ma spore echo? Jakbym w łazience słuchał ;) Ja nie mam nic do kX, i nie mówię, że creativa stery lepsze, napisałem to zresztą jako ciekawostke, może kogoś zainteresuje i spróbuje podobnych ustawień jak opisałem powyżej. Mi się nawet podobają. Edytowane 21 Czerwca 2006 przez hirikawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 skoro Ci sie Creative'a podobaja, to zostan przy nich... a jak masz echo w kxach to znaczy ze chyba reverb jest wlaczony, ale lepiej daj sobie z tym spokoj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas124 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 wczoraj zakupiłem karte Audigy 4 OEM .Zainstalowalem oryginalne sterowniki dołaczone no niej.Dowiedzialem się niedawno że znacznie lepsze są te stery Kx Project.Zalezy mi głównie na słuchaniu muzyki Mam pytanie zwiazane z instalacją KX-ów 1 czy abym mógł poprawnie je zainstalowac musze usunąć te z Creativa ? 2 zainstalowałem najnowsza wersje kxdrv3537-full (plik ok 4,1 mb) na koniec info instalacja przebiegla pomyslnie .... natomiast mój folder z Menu start KX Project jest pusty,gdy chce uruchomić KX mixera pojawia sie bład :( z góry thx za wszelkie wskazówki i pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Mam pytanko. Czy istnieje jakaś możliwość uruchomienia KX-ów na SB live 24 bit?? Jeżeli nie to dlaczego nie moge skożystać z dobrodziejstw tych sterowników?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Thomas124, Proofit http://kxproject.lugosoft.com/faq.php?language=en#Q15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klopsa Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) witam, przeczytałem prawie cały ten temat, już któryś raz z kolei zresztą, przez co od dawna napalałem się na kartę z obsługą KXów. w końcu dziś kupiłem - audigy 2 zs sb0350. wyjąłem starą kartę, odinstalowałem drivery, ucieszony wkładam moje upragnione 2zs, instaluję KXy i gdy tylko usłyszałem pierwsze dźwięki to się mało nie popłakałem. od paru godzin próbuję cokolwiek zrobić, ale efekt zawsze jest tak samo żałosny. dźwięk raz buczy, raz brzmi jakby wydobywał się z pod wody, raz trzeszczy, a raz odtwarza się jakby dwa razy - bucząc, po czym gra jeszcze raz tylko jakby jego echo. i powoli braknie mi sił. w windowsie (xp z sp2) ustawione jest kx wave 0/1 i głośniki stereo (niestety mam tylko 2), konfig KXów z pierwszego posta i zawsze dźwięk jest po prostu fatalny. reinstal, reset, babranie w ustawieniach nie pomagają. jakieś pomysły? chodzi o wszystkie dźwięki jakie tylko może wydawać system, nie tylko te odtwarzane foobarem. klikanie zamień przód/tył i zmiana wtyczek też nie pomagają. pomóżcie, bo chyba zaraz dostanę drgawek i zacznę proces samookaleczania z bezsilności -_-' Edytowane 26 Czerwca 2006 przez klopsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 hmm, jaka masz konfiguracje kompa dokladnie?? (plyta glowna...) zobacz dokladnie konfiguracje z mojego pierwszego posta (opcje w biosie, pliczek rejestru, zmien slot pci, sprawdz kabel itd...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArCa Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Witam. Mam karte SB 4oem + kx, mikrofon podpiety do line-in przez mikser z przedwzmacniaczem i w windowsowym rejestratorze dźwięków wszystko ładnie mi się nagrywa, ale w Adobe Audition niechce i to jest własnie mój problem z którym zwracam się do was o pomoc. Niby w opcjach programu ustawiłem, że ma korzystać z kxów, ale nadal niechce nagrywać :angry: z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klopsa Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 hmm, jaka masz konfiguracje kompa dokladnie?? (plyta glowna...) zobacz dokladnie konfiguracje z mojego pierwszego posta (opcje w biosie, pliczek rejestru, zmien slot pci, sprawdz kabel itd...) ecs k7s5a, duron 900, zasilacz 230. kable ani slot PCI nie są winne, testowane oryginalne drivery i KXy. i teraz pytanie: czy gigantyczny piard (dosłownie tak) wydobywający się z głośników to wina uszkodzonej karty, czy moze po prostu mój komp jest za słaby, żeby to A2 w pełni obsłużyć (podobno jest taka możliwość, a ja się na tyle nie znam)? prosiłbym o możliwie szybką odpowiedź, bo sprzedawca nie będzie robił problemów jeśli karta jest faktycznie uszkodzona i zwróci mi pieniądze, ale chcę mieć pewność, że wina nie leży po mojej stronie, a jestem właśnie 'w trakcie' rozmów. (nie mam możliwości przetestowania karty na innym komputerze, dlatego szukam pomocy dla odległość ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Może mi ktoś powie jak usunąć to (zaznaczone na screenie), bo mnie strasznie drażni w moim foo2k. Edytowane 1 Lipca 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Klikasz prawym na Play list i odznaczasz: Show caption Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Witam, Mam krótkie pytanie, czy bedzie jakas różnica w jakosci dzwięku po zastosowaniu pluginów do fooba ASIO w dzwiekówce z płyty głownej Epox ta co w sygnaturce, ale odrazu mówie że mam optycznym kablem połączone z Amplitunerem. Acha i czy wszystko działa bez problemu z wersją foobara 0.9.3 ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Klikasz prawym na Play list i odznaczasz: Show caption A jak przywrócić spowrotem to? Hę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) Witam Mam mały problem ze słuchawaki, a dokładnie nie słyszę w nich niektórych odgłosów(te które miałem w głośniku centralnym). W surrounder+ ustawiłem dzwiek na 2.0 Stero Only, ale Speaker Mode utawia sie na 2.1. A gdy ustawiam na Headphones wyskakuje komunikat - "Headphones presets are not currently supported" :/ Jest jakaś inna wersja sterownika, aktualnie posiadam 5.10.00.3538. Co zrobić abym słyszał wszystkie dzwięki/głosy w słuchawkach?? Pozdrawiam Kamil Edytowane 13 Lipca 2006 przez S-I-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Jakich wtyczek potrzebuje do foobara 0.8.3? Mam asio i kxy, ale nigdzie nie mozna sciagnac foo_input_std i foo_mpg. Czy asio dziala dobrze bez tych wtyczek? A moze powinienem wrzucic foobara 0.9 i inne wtyczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Jakich wtyczek potrzebuje do foobara 0.8.3? Mam asio i kxy, ale nigdzie nie mozna sciagnac foo_input_std i foo_mpg. Czy asio dziala dobrze bez tych wtyczek? A moze powinienem wrzucic foobara 0.9 i inne wtyczki? Przede wszystkim, sciagnij sobie najnowszego foobara v.0.9.3 z tej strony Drugie zalezy od tego co rozumiesz przez potrzebuje... Jesli chodzi ci o to co bylo w 1 poscie to foo_out_asio i resampler SSRC (Otachan); Przejrzyj tez polskie forum foobara --> klik a w szczegolnosci topic z wtyczkami --> klik pozdrawiam i zycze sukcesow w konfiguracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Przejrzyj tez polskie forum foobara --> klik Właśnie sobie przeglądam to forum i jedni piszą, że ASIO jest super, a inni (większość chyba), ze nie ma róznicy między ASIO, a directsound. Powie mi ktoś jak to w koncu jest z tym ASIO?? P.S Jeśli ktoś sie zna na AUDIGY 2 ZS niech zajrzy http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2274641 Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Czy Asio ze strony foobara do wersji 0.9.3 bedzie poprawnie chodzić z wtyczkami Otachana? Do wersji 0.8 Otachan dawał własne ASIO, do 0.9 juz go nie ma - stąd moje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 między ASIO a DS nie ma żadnej różnicy w jakości dzwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 mam kxdrivers i wiem, ze nie obsluguje ona EAX... niestety w niektorych grach jest tylko to (np. GTA San Andreas) czy jest jakas mozliwosc, aby to obejsc i slyszec dzwiek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Właśnie sobie przeglądam to forum i jedni piszą, że ASIO jest super, a inni (większość chyba), ze nie ma róznicy między ASIO, a directsound. Powie mi ktoś jak to w koncu jest z tym ASIO?? Zalezy na czym słuchasz muzyki Ci co mówi ze nie słychac róznicy maja pewnie jakies zestawiki komputerowe 2.1 logitech np. na tym napewno niema róznicy w dziweku :lol: Przekonałem sie o tym na własnej skórze. Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez gargamel2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zalezy na czym słuchasz muzyki Ci co mówi ze nie słychac róznicy maja pewnie jakies zestawiki komputerowe 2.1 logitech np. na tym napewno niema róznicy w dziweku Przekonałem sie o tym na własnej skórze. łudź się dalej że słyszysz różnicę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 łudź się dalej że słyszysz różnicę :lol:ja sie nie łudze ja poprostu slysze roznice i to wcale nie mala - glownie rozchodzi sie o przestrzen... rozmiar sceny jaka buduja kolumny, szczegolnie jej glebia jak i precyzje wysokich tonow, bas jakby troche bardziej zwarty i detaliczniejszy - chociaz przy basie roznice sa nie za wielkie, ale tak jak wczesniej napisali jezeli posiadasz pierdziawki 2.1 czy 5.1 itp nawet jezeli to z-2300 to i tak nie uslyszysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loker Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Witam mam pytanie. Posiadam Audigy 1 i sterowniki kxdrv3537 a problem jest taki używam czesto skaypa i Ts tylko że w tej chwili osoba po drugiej stronie druta słyszy mnie i wszystkie dzwieki z winydy w tym siebie czyli gdzies jest jakies porzekierowanie ale nie mam pojecia jak to zrobic bo dzis poraz pierwszy uruchomilem ta karte lol Pozdro i z gury dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Do słuchania muzyki używam głównie słuchawek i mam pytanie co do trybu "Kieruj słuchawki na środek/subwoofer" Czy powinienem go włączyć? Nie słyszę żadnej różnicy miedzy włączonym i wyłączonym, do czego on właściwie służy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Niby wszystko świetnie, ale jak chcę włączyć kXmixer to wyskakuje, że nie może znaleźć pliku "kxskin.kxs", kiedy on tam jest. Może ktoś zna rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Mam pewien problem. W wiekszosc moich mp3 tagi sa zapisane w MP3 v2 (iTunes na takich działa). Czy można zmusić f2000 do pracy z MP3 v2 a nie ID3v1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Jak sami widzicie podstron do tego tematu jest, aż 50 i ciężko się znaleźć, a poza tym nie które linki nie działają więc bardzo proszę o odświeżenie tego topic'u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthezz365 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Witam, jako że jestem fanem dobrego dzwieku mam pytanie. Jak ma się sprawa ASIO na X-FI, czy opłaca się w to bawić ? Mógłby ktoś bardziej to przybliżyć ? No i przydało by się porządne wyczyszczenie topicu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...