pwlj Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Lol, robić playera tylko pod WAV >.< T_t @@ 0.o Z takim podejściem to niewielu zdecyduje sie na ten odtwarzacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Kurcze kupilem taki pilocik bo bardzo mi sie podobaly jego gabaryty (bardzo plaski) i jest troche lipa z foobarem. Pilot ma to do siebie ze nie mozna w zaden sposob (z tego co sie rozejrzalem w necie) pozmieniac przyciskow pod dana aplikacje, windows sam sobie jakos to dobiera. Nawet mu to sprawnie idzie ale nie dziala mi pauza w foobarze i chcialbym sobie przypisac przycisk do odgrywania losowego utworu. Niestety pilot nie ma zadnego panela konfiguracyjnego gdzie moglbym to zmienic. Przejrzalem kilka wtyczek do foobara (zdalne sterowanie) ale zadna nie kontaktuje sie z pilotem. Pilot w windzie jest wykrywany jako "eHome remote control keyboard". Macie jakies pomysly? dodam ze pauza dziala w playerach (GOM, bsplayer, crystal) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Witam! mam problem z kx-y+foobar+asio.chciałem ustawić próbkowanie 24/96, teoretycznie jest to możliwe na Audigy 2ZS. Na sterach creativa udawało mi się to bez problemu jednak jak przeszedłem na kx-y nie mogę tego zrobić :mur: mam wersje sterowników 3538m. Ustawiam w sterach asio 24/96 8+8 , latency 21ms w foobarze to samo -resample 96000 i high po czym wyskakuje mi błąd: może ktoś mi pomóc to ustawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 mam taki problem ze po paru godzinach dzialania komputera dzwiek calowicie "znika? wlaczam foobara daje na play muzyka nie odtwarza sie pasek stanu jest na poczatku, to samo filmy itd zero dzwiekow jedynym rozwiazaniem jest restart kompa, problem wystepuje tylko ze sterownikami kx w czym rzecz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Witam! mam problem z kx-y+foobar+asio.chciałem ustawić próbkowanie 24/96, teoretycznie jest to możliwe na Audigy 2ZS. Na sterach creativa udawało mi się to bez problemu jednak jak przeszedłem na kx-y nie mogę tego zrobić :mur: mam wersje sterowników 3538m. Ustawiam w sterach asio 24/96 8+8 , latency 21ms w foobarze to samo -resample 96000 i high po czym wyskakuje mi błąd: może ktoś mi pomóc to ustawić? No jak przeczytasz blad to widzisz chyba co masz zmieniac :) . Latency i za duza ilosc kanalow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_krk Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 witam mam taki problem nie moge teraz w zadnym programie typu traktor , dss dj ustawic sobie oodsluchu na sluchawkach (master , monitor) wszedzie do wyboru mam tylko taka mozliwosc DS SB LIVE! audio [e800] kiedys wszystko bylo ok dodal ze system swiezo po formacie XP czy ktos mial podobny problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 witam. z tego co widze, majac audigy se nie da sie zainstalowac sterow kx? na liscie obslugiwanych nie sa wprawdzie wprost wymienione, ale tez ta lista nie wyglada jakby wymieniala wszystkie modele.. moje pytanko. dumam o glosnikach stereo genius sp-hf1250x, czy warto dla nich i dla kxow zmieniac dzwiekowke? za swoja dostane maks 40-50 zl, nawet nie, a audigy 2 oem ok 100 wiecej musialbym polozyc. warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Mi się udało uzyskać najlepszą jakość dźwięku na ASIOx o dziwo :blink: przy SampleRate 96000Hz ksbufers 3 i wyłączonym wejściu do tego jadę na starym foo 0,83 :D i dither no noise shaping tylko to zużycie procka naprawdę daje rękę uciąć że słychać różnicę w dźwięku przy takich ustawieniach u mnie :razz: A tak na codzień to normalne foo 0,9 coś tam beta wersja jakaś :lol: i ASIO od nvidi i obciążenie procka średnio 1% B-) Winamp poleciał do kosza :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Panowie czy mógłby ktoś z Was wrzucić np. na rapidshare foobara z wszystkimi wtyczkami do asio itd. bo linki z 1 strony nie działają w ogóle a chciałbym się z tym pobawić. Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 http://www.foobar2000.org/components/foo_out_asio.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ja tam polecam kernel streaming - z asio na wielu kartach mialem problem, a ks na każdej bezbłędnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Jeden pies czy to KS, ASIO czy też DS. O ile między normalnymi sterami, a KX różnica jest to już pomiędzy wyżej wymienionymi nie bardzo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 44 strony w temacie, za duzo :D szukam gotowych dobrych ustawien DSP dla 5.1 + audigy 1 co polecacie? znacie dobre www z DSP set ? z gory dzieki :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) Zaistalowałem te stery Kx i gdy kilikam na Kxmikser pisze ze nie ma pliku ksskin.kxs i ze zle sie zaistalowal. Probowalem juz pare razy i zawze tak samo. Prosze o pomoc! Edytowane 8 Września 2007 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Panowie pomóżcie , bo już ręce do ziemi opadają. Po zainstalowaniu mojego ulubionego playera - foobarka zaliczam różne dziwne rzeczy . Wygląda to jak rozwalający się pulpit znikające ikony normalnie taka kaszana na ekranie . Nie piszcie , ze to wirus albo cos bo to nie to. Foobar gryzie sie z czyms . W momencie kiedy dopisuje parę bajerow do prawego przycisku myszy tzn enqueue in foobar czy jakos tak (jak chcemy wiecej plikow do listy odtwarzania dodac) to rozwala cały pulpit zarówno pod xp i pod vistą. Nie mam pojęcia z czym się gryzie , ale moze ktos wie jak zrobic aby foobar nie dopisywal tego gdy naciskamy na mp3 prawym myszy (enqueue in foobar itp ) - to jest przyczyną :(. Po odinstalowaniu foobara wszystko wraca do normy. Zaznaczę , że stało się dopiero gdy zaczeły się pojawiac nowe stery do gforce 163.71 :(. Edytowane 9 Października 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony83 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Panowie i Panie mam sound blastera live 5.1 połaczonego z amplitunerem yamaha 359 za pomocą przewodu coaxialnego na sterownikach kx 3539 Mam pytanie czy da się zrobić żeby oglądjaac filmy dvd na komputerze bedą miał dzwięk dolby digital, bo do tej pory nie udało mi sie tego zrobić. Potrzebne są jakies ustawienia do kx, zeby lepszy był dzwięk również w filmach skompresowanych typu divx i itp. Z góry dziekuje za pomoc Pozdrawiam :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Witam moze mi ktos pomoze. Jak skonfigurowac albumart aby automatycznie sciagal okladki bo mam duza kolekcje muzyki i ciezko jest sciagac pojedynczo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chedder Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 ja mam takie pytanko : pl gl. GIGABYTE z zintegrowana karta muzyczna REALTEK jest mozliwosc sterowania wyjsciami na karcie muzycznej tak aby np 2 wyjscia sluzyly jako LINE OUT potrzebuje natomiast aby skonfigurowac karte/system tak aby dziwek ze skype/ teamspeak/ventrillo/ lecial jednym kanalem /wyjsciem i nie byl slyszany na innym na ktorym korzystam np z foobara. Czy za pomoca sterownikow kx jest mozliwosc takiej konfiguracji ? czy ktos zna inny sposob na osiagniecie takiego efektu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 chłopie, na realteku kx'ow nie zainstalujesz czytaj uważnie a odnośnie Twojego pytania nie da się tak zrobić, co innego jakbyś miał 2 karty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 wrzuciłem z ciekawości alternatywnego resamplera http://www.mega-nerd.com/SRC/fb2k.html i albo jestem bardzo podatny na autosugestie, albo jest lepiej - bardziej wyrazista, czystsza góra PS nowa beta foobara wprowadza wiele zmian: http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=58315 warto tym bardziej, że biblioteka do dekodowania FLAC'a z bety pokazuje coś takiego :) 0.9.4.5: Speed (x realtime): 197.780 0.9.5 beta 1: Speed (x realtime): 354.446 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 jak zainstalowac ASIO na foobarze do prodigy HD2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 tak jak do każdej innej karty zakładam, że audiotrak posiada sterowniki asio, więc wchodzisz do ustawień foobara playback - output - asio virual devices - add new przypisujesz kanały, potwierdzasz, ustawiasz na output ASIO, restartujesz foobara i powinno grać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Najwyrazniej kx mnie nie lubia - nie moge wejsc do panelu sterowania asio, klikam i nic sie nie dzieje. Foobar krzyczy ze nie mogl zaladowac asio. Probowalem reinstalowac stery kilkukrotnie i nic. Karta to SB Live 5.1. Jakies pomysly? Edit: Niewazne, udalo sie, a i foobar teraz znosnie wyglada :) Edytowane 14 Listopada 2007 przez Daamain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco1111 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Witam . mam problem z sterami KX ponieważ chciałem podłączyć tuner sat. do karty muzycznej poprzez wejście line-in z tym że nie wiem jak skonfigurować DSP w KX nie wiem jak dodać żeby pokazała się opcja do line-in. ustawienia DSP z pierwszej strony http://republika.pl/marcin_gps/surround.kx . Jakby ktoś mógł mi pomóc co i jak dodać w tym DSP żeby to działało byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) a ja mam pytanie dotyczące wizualnej strony (pisze tutaj bo chyba nie ma sensu zakładać nowego topicu) a więc mam skórkę FooAVA 1.03+ i jak rozciągnę ją w szerz ~16:5 to coverki i wizualizacja jest za duża w stosunku do reszty playera, jak mogę je zmniejszyć? Edytowane 23 Grudnia 2007 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Nie ma co sie meczyc chociaz config ktory podajesz jest fajny ale osobiscie wgral bym ten http://www.fooblog2000.com/fofr-configuration-guide bo roxuje, zakochalem sie w nim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Nawet fajnie wygląda, ale dałoby się w nim dodać analizę spektrum pod coverami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Bo ja wiem moze i by sie dalo ale nie grzebalem wgralem i dziala mi wystarczy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 no dobra w takim razie poszukuję jakiegoś helpdeska do skryptów pod PanelUI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Koledzy jak odpalić ASIO na dźwiękówce C-media 6501. Zainstalowałem asio4all 2.7 i najnowszego foobara z pluginem asio_support. Coś jeszcze trzeba instalnąć?? Głośniki takie jak w sigu EDIT: jako że foobar to dla mnie nowość i jeszcze nie bardzo sie w nom orientuje to udało mi sie zmapować "nowe urządenie asio". Program sam wykrył asio4all. Po kolei ustawiłem kanały, ale nie wiem czy właściwy "test sound" to szum z głośnika:)?? Edytowane 28 Grudnia 2007 przez B3niu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...