BTK_BLR Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) Testuje juz Foobar'a od kilku dni i na razie jestem zadowolony. Łączy w sobie zalety najczęściej używanych przeze mnie odtwarzaczy- Winamp'a i WMP. Foobar nie muli kompa- chyba mniej pamięci pożera niż Winamp na klasycznej skórce. :) Wyszukiwarka jest sprawna i szybka- tak samo jak w Winampie. Do tego rozbudowana biblioteka multimediów z wieloma możliwościami zarządzania - jak w WMP. Ku mojemu zaskoczeniu dźwięk jest trochę lepszy, tzn. czystszy, bardziej wyrazisty, tony wysokie są bardziej podkreślone, a bas jest bardziej zwarty i dynamiczny. Jeśli chodzi o minusy- jedyną rzeczą do jakiej mogę się przyczepić to dość "sterylny" wygląd. Choć w zasadzie i tak włączam muzę i Foobar'a minimalizuje. :P Podsumowując- polecam wszystkim. PS. Jak ustawić equalizer? Nie znalazłem żadnych gotowych konfiguracji. Zostawić go tak jak jest, czyli na "płasko"? Edytowane 17 Lipca 2009 przez BTK_BLR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) PS. Jak ustawić equalizer? Nie znalazłem żadnych gotowych konfiguracji. Zostawić go tak jak jest, czyli na "płasko"? Ja używa takiego ustawienia eq'a - low u i high_u z podbitymi tonami wysokimi i niskimi. Edytowane 20 Lipca 2009 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Foobar nie jest programem dla całkowitych amatorów. Jeśli ktoś nie umie poradzić sobie z konfiguracją, mimo poradnika (i tysiącach innych w sieci), to lepiej niech odpuści. PS Coraz częściej mam wrażenie, że wszystko, co do tej pory napisaliśmy w tym temacie poszło w piach. No, bo jak mam myśleć inaczej, skoro widzę posty w stylu: "Działa to z kartami Xonar od Asusa?? (D2/DX)" itp... Ręce opadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psp360 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Ok, słuchajcie, zainstalowałem te kx'y oczywiscie ustawiłem na 5.1 ale jest cos nie tak, gra prawie sam central, przód cicho, tył ledwo co... Czy możecie dac mi jakieś konfigi DSP, bo jak mam sie bawić w ustawianie miliona ustawień to chyba nie bede sie w to bawił.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Proszę - ustawień do woli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psp360 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Ok dzieki ;) jest jeszcze problemik : po wrzuceniu pluginu ASIO, nadal nie ma go do wyboru jest tylko null... i czemu mam kilka sb0092 (audigy) do wyboru jako zrodlo dzwieku ? jakies 0/1 3/4 6/8 itp :E EDIT : przy wtczytywaniu gotowego konfiga wywala błąd i nie ma dźwięku ;/ Edytowane 1 Września 2009 przez psp360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Wybierz 0/1 - najwyższy priorytet. Spróbuj kilka ustawień i notuj komunikaty błędów, postaram się pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubson816 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Witam. Jest taki problem mam sterwoniki kx projects te co są zalecane na pierwszej stronce tego tematu.. i mam problem. Kiedy instaluje te stery wyskakują jakieś błędy.. ale dobra olewam i jadę dalej. Po zakończonej niby pomyślnej instalacji głosu jak niema tak niema. Dodam że na Win xp 32 bit takich problemów nie było. Teraz po przesiadce na Viste Ultimate 64bit stery nie chcą się zainstalować. P.S moja karta dzwiękowa to SB Audigy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Do systemu 64bit potrzebne są sterowniki 64bit, więc "jakieś tam błędy" wynikają pewnie z tego, że kx'y są 32-bitowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommiyacht Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 (edytowane) zamierzam przeczytac ten temat od dechy do dechy ale mam takie pytania, moze sie pojawiły, prosze o pomoc: 1) w jakich sytuacjach uzywa sie Dolby Digital Live ?? bo u mnie po włączeniu to glos jakis nijaki, przytłumiony, z jakims echem moze, dzwiek "faluje" roznie, pewnych czestotliwosci to wogole nie slychac. mam X-fi XtremeMusic podlączone do wieży (2 glosniki) wiec zaden super zestaw 2) we Faqu na pierwszej stronie pisze zeby wybrac, cytuje, "odpowiednie urządzenie" przy aktywacji ASIO. no to jak mam po aktywacji takie: Null Output ASIO: Creative Asio DS: Podstawowy kanał dzwieku DS: SB X-Fi Audio [D000] obstawiam ze 2 albo 4, no i tu nie wiem. 3) ustawienia ASIO itd. buffer lenght (recommended 1000-2000) - w którą strone ulepszac i do ilu ?? output data format - 8, 16, 24, 32 bit ASIO Buffer Latecy - od 1 do 300 (rozne skoki) pytania są pewnie z gatunku nobów ale kazdy kiedys zaczynał. prosze o wyrozumiałość :P dzieki Edytowane 10 Października 2009 przez tommiyacht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 zamierzam przeczytac ten temat od dechy do dechy ale mam takie pytania, moze sie pojawiły, prosze o pomoc: 1) w jakich sytuacjach uzywa sie Dolby Digital Live ?? bo u mnie po włączeniu to glos jakis nijaki, przytłumiony, z jakims echem moze, dzwiek "faluje" roznie, pewnych czestotliwosci to wogole nie slychac. mam X-fi XtremeMusic podlączone do wieży (2 glosniki) wiec zaden super zestaw 2) we Faqu na pierwszej stronie pisze zeby wybrac, cytuje, "odpowiednie urządzenie" przy aktywacji ASIO. no to jak mam po aktywacji takie: Null Output ASIO: Creative Asio DS: Podstawowy kanał dzwieku DS: SB X-Fi Audio [D000] Najpierw zainstaluj sterowniki kx project (o ile Twoja dźwiękówka wspiera), a potem wybierz w foobarze ASIO: kx (czy coś w tym stylu) - logiczne. 3) ustawienia ASIO itd. buffer lenght (recommended 1000-2000) - w którą strone ulepszac i do ilu ?? output data format - 8, 16, 24, 32 bit ASIO Buffer Latecy - od 1 do 300 (rozne skoki) pytania są pewnie z gatunku nobów ale kazdy kiedys zaczynał. prosze o wyrozumiałość :P dzieki buffer lenght - tak jak napisali zostaw między 1000-2000 lub eksperymentuj ;) output data format - daj 24bit, jeśli korzystasz z dsp i masz utwory w takiej rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommiyacht Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 kx nie obsluguje mojej dzwiekówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 A co w końcu ze sterami Kx pod Vistę 64bit? Niema? Bo póki co mam Suppert pack do A2ZS i ASIO w Foobarze tez gra ładnie. Tylko ktoś mi powie dlaczego za każdym razem gdy włączam / restartuje system to po włączeniu foobara musze ustawiać na nowo wirtualne urządzenie ASIO bo do tego co było ustawione nie widzi sterownika ASIO? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Mam windows 7, zaisntalowałem najnowsze kxy...foobar odtwarza dzwiek, w miare ok.. Wrzucilem wtyczke wasapi, wybrałem ja z listy i pryz probie odtworzenia dzwieku pojawia sie komunikat bledu "Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 44100 Hz / 24-bit / 2 channels". Coz mam zrobic, by dzialalo jak niegdys z asio w xp..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 AFAIK Wasapi działa tylko na 16bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Probowałem wczesniej przy 16bitach, ale nie zrestartowałem programu :/ Heh, ok, dziala dobrze. Dzieki wielkie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Mam windows 7, zaisntalowałem najnowsze kxy...Win 7 64 bit czy 32? Bo przymierzam sie do win 7 64 i nie wiem czy będą działać kxy... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Na sprzecie z podpisu, czyli wersje 32 bitowa ;) Ps. czy to normalne, ze przy wasapi regulacja glosnosci w foobarze dziala z wyraznym opoznieniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Tak i jest to zależne od wielkości bufora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Na sprzecie z podpisu, czyli wersje 32 bitowa ;) Acha sory nie spojrzałem na podpis i procka ;) Czyli to jest najnowsza wersja Kx'ów? 3385946[/snapback] Tylko ktoś mi powie dlaczego za każdym razem gdy włączam / restartuje system to po włączeniu foobara musze ustawiać na nowo wirtualne urządzenie ASIO bo do tego co było ustawione nie widzi sterownika ASIO? :blink: Generalnie nie wiem dlaczego tak jest, dodam, że UAC mam wyłączony a w XP tak sie nie działo... Troche drażni to ciągłe ustawianie na nowo <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Tak, jest to najnowsza wersja. Moze przestan sie klopotac tym problem i zainstaluj kxy a do tego wtyczke wasapi i bedzie wszystko jak trzeba ;) Ja asio nie mam zainstalowanego, bo nie widze potrzeby, skoro jest wasapi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 No i racja. ASIO potrafi być kłopotliwe, no i bardzo wiele zależy tu od dostawcy sterownika, więc ASIO na jednej karcie, to nie to samo, co na drugiej. WASAPI, to już element systemu operacyjnego i sterowniki karty dźwiękowej nie mają tu nic do rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) Tak, jest to najnowsza wersja. Moze przestan sie klopotac tym problem i zainstaluj kxy a do tego wtyczke wasapi i bedzie wszystko jak trzeba ;) Ja asio nie mam zainstalowanego, bo nie widze potrzeby, skoro jest wasapi.. No i racja. ASIO potrafi być kłopotliwe, no i bardzo wiele zależy tu od dostawcy sterownika, więc ASIO na jednej karcie, to nie to samo, co na drugiej. WASAPI, to już element systemu operacyjnego i sterowniki karty dźwiękowej nie mają tu nic do rzeczy.Właśnie w czym jest lepszy wasapi od asio? bo ściągnąłem wtyczke do foobara i dźwięk jest gorszy na wasapi, po prostu surowy bo nie działają ustawienia z sterach i grają tylko frontowe + sub zamiast wszystkich... :oops: PS. Acha, a kXy mi nie chciały działać na Viście x64, może bym jeszcze raz spróbował ale nie wiem. Na Xp je instalowałem i tez nie widziałem rewelacji. Nie umiałem nawet włączyć żeby wszystkie głośniki grały, może są dla mnie zbyt skomplikowane... :P Edytowane 22 Października 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Acha sory nie spojrzałem na podpis i procka ;) Czyli to jest najnowsza wersja Kx'ów? Link Będą one działać na Seven x64? No i czy ktoś mi podpowie co z moim problemem: Generalnie nie wiem dlaczego tak jest, dodam, że UAC mam wyłączony a w XP tak sie nie działo... Troche drażni to ciągłe ustawianie na nowo <_< działają spokojnie na 64bit - żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 (edytowane) działają spokojnie na 64bit - żadnych problemówA widzisz. Zainstalowałem Win7 rtm i jakoś te Kxy nie chcą działać - podczas instalacji wyskakuje "Error selecting device". Any ideas? :unsure: Edit: To nie były najnowsze a na dodatek na 32bit więc ktoś mnie w błąd wprowadził... <_< Teraz sie zainstalowały ale mam problemy. Dźwięk jest ale Windows nadal pokazuje "Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio". W sorrounderze ustawiłem 5.1 a foobar nadal gra dwomi głośikami i nie daje nawet nic poszerzenie stereo do 5-ciu kanałów w foobarze. Poza tym nie widzi sterownika ASIO a na wasapi i waveout HQ wogóle nie chce grać. Te Kxy nie działają poprawnie a poza tym są trudne w konfiguracji a gotowych konfigów nie moge znaleźć albo są stare. Jakaś lipka jest a szkoda... :huh: Edytowane 29 Października 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 a jaką wersję dokładnie zgrałeś kxów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) Teraz nie moge znaleźć tej strony, wiem że to było na oficjalnej. Z każdym razie plik instalacyjny sie nazywa "kxdrv3550-x64-full.exe". Już wywaliłem te stery i zainstalowałem support pack. Do Foobara wrzuciłem WASAPI i zrobiłem że działają efekty i podbicia ze sterów. Naprawde dźwięk nie ustępuje temu z ASIO (przynajmniej tak mi sie wydaje :P ). Tylko mi powiedzcie jak i gdzie mniejszyć te latency dla WASAPI i tak sie pobawić w jeszcze lepszy dźwięk, można? Bo w output jest tylko buffer lenght - on powinien jak być ustawiony? ma to coś wspólnego z opóźnieniem przy regulacji głośności? Edytowane 30 Października 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 udało się ... ale nie do końca :/ zgrałem najnowsze ze strony kxa i wszystko ładnie instalacja pięknie daje dzwiek na wszystkie kolumny ale po jakimś czasie głośniczki mi pierdzą/charczą przez pewien czas i potem ustepuje i znów od nowa :/ I to jest cały czas jak słucham muzyki, ogladam filmy itd :/ ... jakieś rady sugestie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Zwiększyć opóźnienie (latency) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Ostatnio zrobiłem formata i zainstalowałem win 7 x64. No i oczywiście problem z dźwiękiem. Mam Audigy 2 zs gold i najnowsze kx x64. Problem polega na tym że wyjście wave out hq jest nie aktywne tak jak na screenie w załączniku. Dźwięk działa tylko na master mixer, jednak pojawiają się trzaski. Oprócz tego nie mogę w ogóle otworzyć panelu ASIO w kx audio. Po kliknięciu po prostu nic się nie dzieje. Macie może jakieś pomysły co z tym zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...