chris_gd Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 thx Xan za info o kx-ach na razie dzialaja superek :D pierwsze testy leca na takim konfigu http://chris_temp.w.interia.pl/kxnew.jpg jakby ktos sie interesowal po jaka cholere mi Stereo Mix juz tlumacze mam 4.1 + sluchawki pod SPDIF taki stereo Mix ladnie laczy mi dzwiek normalny z FXBus1/2 i FXBus 2/3 odpowiedzialny za MID-y ktore czesto slucham, do tego dalem timbre ktore ladnie podbijaja bassy w mid-ach przy cvzym nie trace naturalnosci innych zrodel (mp3,audio) dla testu dalem jeszcze EQ10 na tyl ale chyba zaraz go wywale :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 dzisiaj postaram sie zaktualizowac 1. post, zmienic linki do konfigow Za 2 tygodnie bede mial Audigy 2 to dam znac jak sie sprawuje PS temat bedzie przyklejony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 a ja jutro bede miala Audigy 1 :D i to za doplate 4x Tyskie imho bardzo warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 A co Panowie sądzicie o tym. Mam live'a 5.1 digital. I mogę po sprzedaniu i dołożeniu 100zł kupić sobie Audigy ES. Czy to ma sens, czy lepiej sobie pieniądze na coś innego przeznaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 nie ma sensu, szkoda 100zl. roznice sa minimalne napewno nie warte 100zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Właśnie też mi się tak zdaje, chociaż 2 plusy to 24bity i 96kHz playback no i ASIO tak samo takie oraz lepsze przetworniki chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigel0 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Cze czy ktoś zmieniał coś w tych opcjach ustawień ASIO ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 o co konkretnie chodzi? o kx'y? Jak juz napisalem, do sluchania muzyki latency 21 ms jest optymalne, ale mozna sie pobawic :) Swego czasu nawet na 2ms jechalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 ja jade na 16 bit /48 kHz [16+16] nie wiem co oznacza 16+16 ale poki co nie zmieniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 czy jest cos takiego jak kx i asio na linuxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 asio pewnie jakies jest, moze cos uniwersalnego ale kx-ow poki co pod linuxa nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 czy jest cos takiego jak kx i asio na linuxa? Akurat w Linux dzwiek calkiem inaczej smiga niz w wingrozie(duzo mniejsze Latency itd), ale i tak lepiej nie zagra z linuxa , niz z naszych ustawien . . Wiec Kxow nie ma , asio jest . A po trzecie jestem ciekaw, czy ktory doszedl jak wlaczyc nowa wtyke dynamica . http://republika.pl/xanek/dp3.1.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 dynamic-a nigdy nie uzywalem i poki co nie zamierzam ale zastanawiam sie jak Ty to wlaczyles :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000/foobar2000.exe Nowy Foobar wersja special , jak nie klikniecie zadnych dodatkowych pluginow podczas intalacji to bedzie wersja normal, a jak zaznaczycie wszystko to wiadomo . I pamietajcie zeby podmienic foo_input_std , bo instalka ustawi go na oryginalny . Changeloga nie ma jeszcze do niego , wiec narazie nie wiadomo co zmieniono . Aha i jeszcze jedno dla posiadaczy kart Creativa , co uzywaja resamplera otachana i duzo CPU im zabiera , jest jakas nowa wersja w tej instalce Foobara dokladnie resampler (PPHS) nie wiem co to , ale potestujcie sobie . Napewno duzo mniej proca uzywa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_79 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Nie wiem czego spuszczacie sie na to asio ??? pierwsze wrażenie jest że gra lepiej dlatego że gra głśniej, nie zauważyłem różnicy między foobarem a winampem, no może poza znacznym obciążeniem proca.Poza tym za jakość dźwięku w bardzo dużej mierze odpowiadają przetworniki DA na wyjsciach karty. pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Nie wiem czego spuszczacie sie na to asio ??? pierwsze wrażenie jest że gra lepiej dlatego że gra głśniej, nie zauważyłem różnicy między foobarem a winampem, no może poza znacznym obciążeniem proca.Poza tym za jakość dźwięku w bardzo dużej mierze odpowiadają przetworniki DA na wyjsciach karty. pozdrawiam! No ale ja nie uzywam Asio zeby mi przetworniki lepiej graly :) , dzwiek z kompa zalezy od dekoderow , i sterownika ( oczywiscie przetworniki D/A tez maja znaczenie szum dynamika itd ) . I nie wiem czy zauwazyles, ale w tym poscie jeszcze tzreba uzywac sterownikow kxproject , a do tego przetwornikow D/A z tylniego kanalu w kartach Creativa ( ktore wlasnie ma lepsze parametry i nie jest kodekiem ac97 ) Jak mozna wiedziec na czym testowales ??? Karta , sprzet grajacy . A na koniec to nie pisz w tym poscie jzu swoich wywodow tylko na priva , i chetnie z toba podebatuje na temat twojego spuszczania sie na winampa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 zawsze znajdzie sie osoba ktora albo nie widzi (w tym wypadku slyszy) albo nie chce slyszec, nikt tutaj nikogo nie namawia, ja osobiscie jestem bardzo zadowolony z jakosci dzwieku na kx project, asio w foobarku tez jest dobrym wynalazkiem ale nie az tak jak same stery ktore maja ogromne mozliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOD Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Ja w sprawie wtyczki dinamics'a. Jeżeli ktoś mógłby mi powiedzieć do czego ona służy, co dzięki niej można uzyskać, jak ją włączyć, ustawić, to byłbym bardzo wdzięczny. Wydaje mi się że przydało by to się w tym temacie, no już napweno lepiej pisać o tym, niż w kółko zaśmiecać wątek, bezsensownymi wypowiedziami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_79 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Tak się składa że używam kX-ów od dłuższego czasu i musze przyznać że są świetne, podoba mi się możliwość konfiguracji w kX -DSP. Co do asio i programu Foobar to nie widzę różnicy w jakości dźwięku , zestaw kina domowego, kolumny wykonałem sam na przetwornikach Tesli i Tonsila, wzmacniacz 5.1 ma moc 5x70WRMS(TDA7294) + 200WRMS(STK4048II) na suba. Przyznaję może zbyt pochopnie oceniłem ASIO+Foobar, nie testowałem wielu kawałków, wszystkie to mp3. Jednak nadal obstaje przy tym że głowny wpływ na jakość dźwięku mają przetworniki na karcie, dalej jest format dźwięku wiadomo że mp3 jest szczytem marzeń jeżeli chodzi o jakośc, dużo lepszy jest 'mpc' 'ac3' 'mp4' etc. ,sam program odtwarzający też ma znaczenie. Jak dla mnie nie do przyjęcia jeżeli chodzi o program Foobar jest obciążenie procka.No i zapomniałem dodać że karta to SBLive! Player - OEM. pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 troche dziwne, ze na takim sprzecie nie slyszysz roznic, zrozumialbym jakbys mial glosniczki za 50zl. do kompa no ale nikt tutaj nikogo nie namawia, moim zdanie foobar gra lepiej ps. polecam sprawdzi foobar-a jeszcze raz i co najwazniejsze wez kilka kawalkow, ktore lubisz i dobrze znasz i posluchaj je kilka razy, napewno uslyszysz roznice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 mialem kilka problemow z tymmi kx-ami ale sie udalo (za pomoc dziekuje xan-owi :)) roznica jest kolosalna..... xan-a zlapac cos na gg nie moge ostatnio bo mam jeden problem testowalem dzwiek z foobara ale ostatnio zapuszczam film (ac3 5.1) i co slysze z przedniego glosnika ..... nic wchodze do kx-mixer i daje test tak na probe no i centralny i subb w tescie milcza .... ktos moze pomoc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Daniel_79- Wzmak na TDA7294 nie jest wcale szczytem jakosci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 mialem kilka problemow z tymmi kx-ami ale sie udalo (za pomoc dziekuje xan-owi :)) roznica jest kolosalna..... xan-a zlapac cos na gg nie moge ostatnio bo mam jeden problem testowalem dzwiek z foobara ale ostatnio zapuszczam film (ac3 5.1) i co slysze z przedniego glosnika ..... nic wchodze do kx-mixer i daje test tak na probe no i centralny i subb w tescie milcza .... ktos moze pomoc ?zrob screen-a z dsp, to zobaczymy czy central i sub sa wogole polaczone tam gdzie powinny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 konto na lycosie cos nie robi teraz a ze sprawa jest wazna wrzucam na interie: http://marcin_ps2.w.interia.pl/dsp/dsp.jpg aaa wylaczylem w surrounderze "Use Subwoofer Output" i w tescie subik sie odzywa ale center dalej nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 problem rozwiazany dzieki chris_gd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Tak się składa że używam kX-ów od dłuższego czasu i musze przyznać że są świetne, podoba mi się możliwość konfiguracji w kX -DSP. Co do asio i programu Foobar to nie widzę różnicy w jakości dźwięku , zestaw kina domowego, kolumny wykonałem sam na przetwornikach Tesli i Tonsila, wzmacniacz 5.1 ma moc 5x70WRMS(TDA7294) + 200WRMS(STK4048II) na suba. Przyznaję może zbyt pochopnie oceniłem ASIO+Foobar, nie testowałem wielu kawałków, wszystkie to mp3. Jednak nadal obstaje przy tym że głowny wpływ na jakość dźwięku mają przetworniki na karcie, dalej jest format dźwięku wiadomo że mp3 jest szczytem marzeń jeżeli chodzi o jakośc, dużo lepszy jest 'mpc' 'ac3' 'mp4' etc. ,sam program odtwarzający też ma znaczenie. Jak dla mnie nie do przyjęcia jeżeli chodzi o program Foobar jest obciążenie procka.No i zapomniałem dodać że karta to SBLive! Player - OEM. pozdrawiam! co do przetwornikow masz calkowita racje, to ma najwieksze znaczenie jezeli chodzi o jakosc dzwieku generowanego przez karte dzwiekowa dziwi mnie twoje strwierdzenie odnosnie obciazenia proca :/ U mnie wynosi 5-8% Cos masz z priorytetami namieszane (priorytet foobara, resamplera) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 i wydawalo sie wszystko ok jesli chodzi o foobara natomiast filmy w ac3 ida z kazdego glosnika tak samo i wydaje sie jakby z kazdego lecialo to co leci w centralnym ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Mnie też z tym obciążeniem proca dziwi - u mnie wynosi ono 1-2%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_79 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Nie ustawiałem nic w biosie jeżeli chodzi o pci, bo za bardzo nie mogę restartować kompa.Obciążenie proca to napewno wina ustawień, jak narazie nie mam na to czasu. :arrow: RS Co do tda7294 to nie jest to układ hi-end, ale jego parametry są bardzo dobre, ze scalonych końcówek mocy ta jest jedną z najlepszych, lepiej chyba spisuje się tylko lm3886 :wink: Proponuję zerknąć na tą stronę http://www.veteranaudio.mnc.pl/index.htm dział audio. pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 panowie zlitujcie sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! biedny czlowiek potrzebuje ac3 w normalnej postaci !!!!!!!! szczegoly wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...