wunat Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 moze ktos rzucic linkeim do pliku lua.zip potrzebnego do odpalenia foo_looks ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 A kto ci powiedzial, ze do wersji 2,1 jest potrzebny ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Nie idzie znaleźć tego dziadostwa :) , ale faktycznie wyższe wersje foolooks działają bez niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 witam po malej przerwie, na szczescie za kilka dni bede mial neta na stale :oops: wiec bede sie czesciej udzielal Po 2 tygodniach sluchania muzyki na moim DAC (przez DSound/WaveOut) cos mnie tknelo, zeby sprawdzic jak sie spisuje asio i czy bedzie jakas roznica w dzwieku. Zeby odpalic ASIO musialem zainstalowac ASIO4All, obylo sie bez problemow, zaladowalem wszystkie wtyki Otachana i spadlem z krzesla :twisted: :twisted: :twisted: Kolejna przepasc! Wzrost dynamiki o 100%! Dzwiek czystszy, bardziej szczegolowy. Latwiej wylapuje pojedyncze dzwieki. Jednym slowem WYPAS! Teraz musze tylko zmienic wzmaka i kolumienki, bo z tego co mam wycisnalem juz max, choc przyznam ze calkiem ladnie gra :wink: Nie pozostaje mi nic innego jak polecic wtyczki Otachana posiadaczom chocby marnych dzwiekowek 'on-board', ktore domyslnie nie obsluguja ASIO Do uslyszenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Marcin_Gps - popróbuj na Kernel Streaming, bo jestem ciekaw czy więcej Ci dało ASIO czy dekodery japońca, ja słucham na kernelu, 24 bit fixed-point padded to 32 bit i resampler Otachana na High 48kHz i jest super, ale inna karta :) PS. Nowe dekodery mam ale na moim sprzęcie użycie procka bez zmian. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twiti Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Ja również jak kilka osob powyzej nie moge wejsc na http://www3.cypress.ne.jp/otachan/secret/f.../foo_secret.cgi i dostaje komunikat Forbidden You don't have permission to access /otachan/secret/foo_secret.cgi on this server. Czyli moj ip a sprawdzalem dwa z dsl'a i telbanku jest zablokowany a dokladniej tylko killka osob moze tam wejsc lub jakies wyznaczone sieci taki konfig serwera www Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 http://republika.pl/xanek/foo_secret.JPG Tak się wchodzi tam, jak na tym screenie (najpierw wchodzimy na http://www3.cypress.ne.jp/otachan ) Radzę przeczytać również drugiego posta na pierwszej stronie bo właśnie to i nie tylko tam jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twiti Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Kiedys nie dzialo to jakis czas i zapomnialem ze tak to sie wchodzilo tam wielkie dzieki za przypomnienie coz za glupie pytanko zadalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Używam BPM Studio profi, w jaki sposób skonfigurować sterownik by system działał (SB live 5.1) w trybie asio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Opcja szukaj ale nie na tweku :P , tylko na forum kxow . http://www.driverheaven.net/search.php?searchid=18677 http://www.driverheaven.net/showthread.php...ight=BPM+Studio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Jak ktoś nie używa - Moje nowe odkrycie :) Dla foobara stworzono specjlany plugin, wzorowany na rozwiązaniach wprowadzonych w Operze i Mozilli. Plugin umożliwia przypisanie do dowolnej z komend foobara konfigurowalnych gestów myszy, sprawa ogólnie znana także nie będę sie rozpisywał. Do pobrania tutaj http://pelit.koillismaa.fi/plugins/redir.php?id=267 Konfiguracja - rozpakowujemy do działu components, w oknie foobara w zakładce components/ mose gestures możemy przypisywać gesty do dowolnych czynności. Miłej zabawy. Mciej. Aha - dyskusja o pluginie tutaj http://pelit.koillismaa.fi/plugins/redir.php?id=267 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Opcja fajna mciej , nawet mialem sie pobawic tym . Tyle ze ja mam foobara na pilota , wiec mi niepotrzeba :) > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Ja dopiero się tym bawie... ale z doświadczenia wiem, że gesty myszy uzależniają :) w Operze się tak do tego przyzwyczaiłem, że jak muszę czasem użyć IE to nie wiem co się dzieje :)) CZEMU TA CHOLERNA NOWA STRONA SIĘ NIE OTWIERA ;) . Wygoda, szybkość pracy nieporównywalna, słowem ściągać nie gadać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 W BPM Studio Profi sterowniki ASIO4All działają bez zarzutu kx nie,ale foobar przeciwnie,czy da się ustawić by foobar działał na ASIO4All?Obecnie wyświetla się komunikat INFO (foo_output_asio(dll)) : open : 48000 Hz, LINEAR PCM, 16 bits, 2 channels ERROR (foo_output_asio(dll)) : too many channels. z góry dzięki za odpowiedź lub link.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Foobar gra bez problemu na ASIO4all. Mam co prawda Audigy2, ale chyba przy tym nie ma to znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy19 Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 hej gdzie mozna znalezc jakas instrukcje do dsp w kx? dobrze by bylo po polsku , a przy okazji jak polaczyc crossfadera w kx? bo w foobarze crossfader nie dzial bo jak go zalacze to spowalnia muze strasznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Nie ma helpa po Polsku , a linki do helpow eng masz w 2 poscie na 1 stronie tego tematu . To samo sie tyczy kolegi wyzej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy19 Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 dobra to nie dla mnie zabawa musial by ktos mi to wszystko wyjasnic jak mozesz zarzuc mi tylko polaczenia do crossfadera i na razie mi starczy bo nic wiece nie chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Ten crossfader w kxach , sluzy to recznego crosowania dwoch zrodel dzwieku i dziala na innej zasadzie niz ten w foo ( tzn nie bedzie ci sciszal koncowki utworu i wrzucal kolejnego ). Bo chyba o to ci chodzi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy19 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 no o to mi chodzilo eh to nie dadarady w takim razie miec crossfadera w foobarze? bo ten ich standardowy lipa bo nie dziala z wlaczonym resamplerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 No nie dziala z resamplerem ( z Asio tez sie nie lubi ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramil Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Nie ma żadnej możliwosci dzialania tylnich kanałow w SB livie wersji 022 poza oczywiscie rozlaczka :lol: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Chyba nad tym pracują. Ewentualnie wersja SB0222 (co ciekawe na karcie napisane SB0220) gra na tylnych i w ogóle bez problemów - wiem, bo taką miałem. Jedna cyferka, a dużo daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramil Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 A skad mozna sie dowiedziec czy ma sie 0222 czy 0220 bez rozkrecania kompa(zaplombowany:(). Mixer pokazuje 022x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 U mnie jak miałem tamtą kartę to w prawym dolnym rogu w KXach w mixerze było napisane SB0222. Możesz spróbować przeczytać debug, tylko nie pamiętam, jak się tam wchodziło, bo obecnie nie używam tych sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Witam kombinuje własnie z Foobarkiem i jak narazie wychodzi mi to niezle (działa :twisted: ) dzwiek jest zeczywiscie lepszy niz na Winampie ale do zeczy.Wszystko zrobiłem tak jak xan opisał na poczatku,używam sterów Creativa ale mam teraz pytanko mp3 mam głównie 44100Hz a w Fobarze mam ustawione na 4800 gdy zmieniam na 44100 wyskakuje mi taki bład NFO (CORE) : startup time: 109 ms INFO (CORE) : opening file for playback : INFO (CORE) : location: "file://D:DownloadsColdplay - Clocks.mp3" (0) INFO (foo_output_asio(exe)) : open : 48000 Hz, LINEAR PCM, 16 bits, 2 channels INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 0] : Int16LSB INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 1] : Int16LSB INFO (CORE) : opening file for playback : INFO (CORE) : location: "file://D:DownloadsColdplay - Clocks.mp3" (0) INFO (foo_output_asio(exe)) : open : 44100 Hz, LINEAR PCM, 16 bits, 2 channels ERROR (foo_output_asio(exe)) : unsupported sample rate. O co chodzi ?? I gdzie do cholery w fobarze jest suwak do zmiany natezenia głosu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Opis zrobienia suwaka masz tutaj http://www.frazpc.pl/b/79598 Nie wiem po co zmieniasz na 44khz w resamplerze - cały trick polega między innymi na tym że w foobarze ustawia się 48 :) , a dlaczego - było o tym pare stron wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 O co chodzi ?? Blad masz dlatego, ze Asio zawsze ustawione jest na sztywno na dany samplerate . A nie jestem pewien czy driver Asio od Creativa dziala na 44 khz , czy tylko 48 ( w kxach masz wybor tej opcji ) Wiec jezeli masz mozliwosc w sterach od Creativa ustawienia samplerate na 44 khz badz 48,98 (zalezy jaka masz karte ) , to przestaw i bedzie dzialac ( ale niestety 44 khz nie nalezy uzywac ) A glosnosc to w zakladce dsp dodaj volume control , steruje sie nim + i - na klawiaturze chyba ze sam sobie zdefiniujesz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didek Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Witam. Te steryu są super foobar też. Dobra Panowie robota. Na prawde duże różnice w odtwarzaniu dźwięku. Tylko mam jeden problem. Otóż mój komp nie jest taki nowy. Wogóle nie jest nowy. Jest stary. Celeron 466mhz, 128 ramu i jak mam włączonego foobara to mi ostro zużywa procka i komp wolno chodzi, a jak włączam jakis jeszcze program to dźwięk się ścina i przeciąga. Da się zmniejszyć prace foobara zeby nie stracić na dźwięku? a może jest inny program jakiś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Nie wiem co tam powlaczales , najwiecej powinno pobierac proca resamplowanie i dithering ( wiec wylacz te opcje , albo uzyj np resamplera pphs ) ./ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...