mciej Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Przeczytaj POWOLI cały pierwszy post tego topiku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaLeSnick Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 No i wreszcie zmienilem system na XP ( w 98 asio cos nie dziala ) Wrzucilem wszystko tam gdzie trzeba no i cos nie tak: INFO (CORE) : startup time: 1051 ms ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_input_std.dll, reason: Unable to load DLL. ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_mpg123.dll, reason: Unable to load DLL. O co chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Service packa zainstaluj . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaLeSnick Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 sp1 wystarczy ? Bo wiele osob mi sie zalilo ze na sp2 nie dziala duzo starszych programow etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Wysraczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 No więc by ułatwić Wam ewentualna pomoc [jesli zechcecie oczywiscie] podam wyczerpujace info o moich ustawieniach : OS : Win XP SP2 [ optymalizowany na jak najwieksza wydjanosc i wylaczenie zbednych uslug i wodotryskow ] Device : Sb0220 10k1 [9400] Speakers : Analog 5.1 Creative P580 HeadPhones : Sony MDR-301 Drivers : kx project 3538c Player : foobar 2k 0.8.3 plugins 4 foobar : Asio (exe) 0.45 SSE2 , DDE Control 0.30 , fpp input std , MPG123 0.59a SSE2 player konfig : Dither :off , Resampler PPHS - 48000 (ultra mode - off) , Asio buffer size - 2 , Input std monitor - On , Pci Latency [bios] - 32 (na 64 jak zalecasz jest niestety tylko gorzej - wieksze trzaski :( ] DSP Latency : 0 Output Latency: 290 -310 Kx Settings DSp : for analog 5.1 - kxdefault [ with surrander 5.1 rear=front] for analog headhphones - analog pit Kx Asio Latency : 21.33ms (1024 samples) Kx Asio outpout format : 16 bit / 48 kHz [16+16] oczywiscie wtyczka zielona zamieniona z czarna i włączone rear = front problem jest taki ,ze efekt tego nie jest zadowalajacy , nie gra dobrze , slychac czasem drobne denerwujace trzaski , dzwiek nie jest dobrej jakosci. przewaznie slucham mp3 192 do 320 kpbs lub Vbr ~250 co Byscie tu zmienili by bylo lepiej , gdzie jest blad ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 asio buffer size na 7, czyli tak jak na default, powinno pomoc i dithering mozesz wlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Ja też mam P4 i jedyne co pomaga to zmiana latency w sterownikach na 85ms i tak radzę zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 asio buffer size na 7, czyli tak jak na default, powinno pomoc i dithering mozesz wlaczyc wiec tak gdy dam buffer size na 7 output latency mi podskoczy do 700 wiec chyba optymalne outpt latency jest kolo 300 z tego co czytalem , mozemsz mi to wyjasnic a co do ditheringuy mam go wlaczonego gdy slucham na glosnikach i mam konfig kxdefault natomiast wylaczam dithering gdy slucham an konfigu analog pit [sluchawki] poniewaz ma on juz w dsp kx'ow wtyczke dither wiec po co mi podwojny dithering no i jak to wkoncu jest z tym output latency ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Fieldy poczytaj co napisałem i zrób jak radzę... Nie przejmuj się, że będzie output latency koło 2000ms, walczyłem z tym długo na KXach i nic więcej się nie da zrobić. Aha i nieważne co ktoś uważa, że na przykład na większym latency będzie gorzej grać. Sam posłuchaj i oceń :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 wiec tak gdy dam buffer size na 7 output latency mi podskoczy do 700 wiec chyba optymalne outpt latency jest kolo 300 z tego co czytalem , mozemsz mi to wyjasnic a co do ditheringuy mam go wlaczonego gdy slucham na glosnikach i mam konfig kxdefault natomiast wylaczam dithering gdy slucham an konfigu analog pit [sluchawki] poniewaz ma on juz w dsp kx'ow wtyczke dither wiec po co mi podwojny dithering no i jak to wkoncu jest z tym output latency ?? byc moze w pierwszym poscie sa pewne niescislosci musze to w koncu dopracowac ma byc na buffer size 7 no chyba, ze cyferki sa dla ciebie wazniejesze, to mozesz na 0 nawet dac, tylko jaki sens, skoro bedziesz mial trzaski a co do ditheringu to masz racje, z tym ze jak sluchasz muzyki z foo, to ja bym jednak zalecal uzywanie ditheringu w foobarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 no dzieki , choc jestem troche zdezorientowany , wiec jakie znaczenie ma output latency i ile powinno ono wynosic , czy to nie ma znaczenia ?? no wiec po zmianie buffer size na 7 output latency utrzymuje sie na poziomie 700 z wiekszosci postow wynika ze im mneijsze latency tym lepiej wiec , hmm moze mi ktos to wytlumaczyc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 foobar to jedno, a kx'y swoja droga niby nizsze latency jest lepsze, ale niekoniecznie do sluchania muzyki wtedy IMHO ma tendencje do 'gubienia' dzwiekow nie masz sie co przejmowac, na 700 jest dobrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Pozwole sobie tylko potwierdzić opinie kolegów, różnice przy tak niewielkich zmianach latency są zupełnie nie do usłyszenia, być może przy jakichś naprawdę skrajnych zmianach było by inaczej, ale do skrajności tutaj jest jeszcze daleko. Tak jak mówię , różnice są świadomie praktycznie nie do usłyszenia, ale to nie znaczy że ich nie ma, i że przy dłuższym słuchaniu jednak nie wyjdą... Z tego co rozumiem to był zasadniczy powód dla którego Xan i Marcin dążyli do maksymalnego obniżenia latency :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancer18 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Xan czy Ustawienia Które były podane w 1szym poscie na 1sej stronie tego tematu aktualne są równiez dla Audigy 2 ZS ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Xan czy Ustawienia Które były podane w 1szym poscie na 1sej stronie tego tematu aktualne są równiez dla Audigy 2 ZS ???? Nie bardzo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancer18 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Hmmm czyli majac Audigy 2 ZS musze używać oryginalnych sterów creativa, tak ?? :( KX zainstalowałem i foobara i to grało, tylko,że jakoś dziwnie.... może to kwestia ustawień ????? Tylko co tam ustawiać,zeby miec jak najlepszy bas i sopran ??? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 OMG , to kwestia ustawienia DSP i mozesz sobie uzywac ile chcesz kxow . Na forum Luk@s ma A2 i kxy , wiec jego popros na priva . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 a moze mi ktos powiedziec jak na soundstormie zaloczyc 4 glosniki w asio :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 no jesli w panelu NV tego nie ma lub nie daje rezultatu, pozostaje wlaczenie w DSP foobara 'convert stereo to 4 channels' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 hmm, to nie wiem, sprobuj reinicjowac DSP PS moze z dzwiekiem to nie ma wiele wspolnego, ale zapewne ucieszy foobarowcow ;) genialny plugin wizualizacyjny G-FORCE http://soundspectrum.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Sciagac nie gadac :) . http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=64383 538h released one more release http://www.kxproject.com/kx3538h.rar http://republika.pl/xan/kx3538h.rar [install 3538g before] changes: [compared to 3538g] Fixed bug with invalid AllNoteOff/AllSoundsOff message handling<br> Added sync method selection for kX ASIO control panel<br> Added 'default' button for ASIO control panel<br> installation: quit kxmixer copy *.sys to system32/drivers, *.exe and *.dll to /system32 reboot note that there are 6 different sync methods selectable via ASIO control panel. the smp/ht switch in 'driver compatibility' window is outdated and is managed by the new ASIO control panel. W panelu asio macie do wyboru metody synchronizacji, wiec sprawdzac ktora dziala najlepiej . I jak dziala defoult to radze uwazac z innymi, bo bedzie zwiecha :) . I jeszcze to :) . foo_mpg123_060d.zip Ver. 0.60d for foobar2000 Ver. 0.8.2/0.8.3 (442KB) (2004/12/21) foo_dsp_ssrc_037.zip Ver. 0.37 for foobar2000 Ver. 0.8.2/0.8.3 (450KB) (2004/12/21) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juziu Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zainstalowałem sterowniki kx i przy moim zestewie (4.1) basy są bardzo osłabione. Bardziej podobało mi się wykorzystwanie subwoofera na creativach. Da się to jakoś zmienić ? Zeby wzmocnić basy, bo szukam w ustawnieniach i jakoś mi nie idzie.. Nie chodzi mi o normalnie powiekszenie basów, ale o wzmocnienie ich bo brzmią jakoś przytłumiono. 2 sprawa. mam słuchawki podłączone i dzwiek sluchac jakos tak z tylu, ustawilem na 2.1 (bo nie da sie inaczej) . jak mam ustawic wszystko dla słuchawek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Przeczytac ten temat, albo forum kxow . Chris ma dobry konfig do 4,1 i basow, ale zapomnialem linka do jego stronki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 http://republika.pl/mytemp/ - z dzialalnoscia ostatnio roznie bo i republika leci sobie w h.. i ogolnie strona wymaga poprawy bo sie ciut powiekszyla i jest ogolny balagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 ja dopiero sie dzisiaj za to zabralem (co za wstyd) ale roznica jest zauwazalna imo ... gra warta swieczki, dzieki xan za kopniecie mnie w tylek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Hej, szukalem na forum, lecz nie znalazlem odpowiedzi na frapujace mnie pytanie, a mianowicie: posiadam karte SB live 5.1 i glosniki Creative Cambridge SoundWorks 5.1 slucham duzo muzyki, glownie gitarowa (Satriani itp), mocniejsze rzeczy, i nasuwa mi sie pytanie, czy przy moich glosnikach (nie sa to Technicsy ani inne cuda jak widac) bedzie zauwazalna jakas poprawa w brzmieniu? Zalezy mi rowniez na tym, azeby w grach funkcjonowal jako taki dzwiek przestrzenny, aczkolwiek priorytetem jest sluchanie muzyki. A jezeli juz przy tematach dzwiekowych jestesmy, to mam niebywaly problem z wejsciem na mikrofon, mianowicie od pewnego czasu, po podpieciu mikrofonu do tegoz wejscia, slychac same szumy i trzaski (oczywiscie wszystko w mixerach powlaczane itp) , jak nagrywam mikrofon chociazby w cool edit pro to tylko szum z ledwo slyszalnym buczeniem z mikrofonu (lapie pojedyncze dzwieki strasznie znieksztalcone), po prostu cos z wejsciem. To samo jest z line in i podpietym do niego microfonem, wyglada jak brak wzmocnienia dzwieku z microfonu (wczesniej wszystko dzialalo). Sprobowalem tak: podpielem mikrofon do pieca gitarowego, nastepnie z pieca wyjsciem sluchawkowym polaczylem sie z komputerem (czyli wlaczylem piec w obwod), wejscie microfonu dzialalo do czasu, a wejscie line in dziala (tzn nagrywa normalnie, ale tylko z polaczeniem przez piec). Co jest grane z tymi wejsciami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 -->pierozek18 - a jak masz ustawione DSP ???? I takie pytamko do graczy z KX'ami - u mnie w niektótych gierkach (najczęściej rajdówkach) występują denerwujące trzaski.... czy ktos z was zauważył coś takiego i wie jak sobie z tym poradzić. W czasie sśłuchania muzy jest spoko, więc nie chcę jechać na oryginalnych driverach aby nie tracić jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Kxy nie sa do gier , nie sa rowniez za bardzo do 5,1 ( pierdzialki sie do muzy dobrej jakosci, nie nadaja ) . Pierozek reinicjuj dsp , a razor ( jezeli chodzi o Gry na tych sterach, to forum kxow oficjalne ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Po wgraniu ASIO2KS V0.90-2 z 1 strony, sterownik ASIO, przestały działąć 2 tylnie głosniki.(...) Zmieniałem tył z przodem, zmieniałem ustawienia juz w KX z 2.1 do 5.1 z wszystkimi mozliwosciami i nic. Posiadam karte SB LIVE głosniki 5.1 Creativa. Czy jest na to jakaś rada? Ja nie rozumiem po co, instalować 2 sterownik wdm ASIO ,skoro jest takowy w kx?(W tamtym,notabene zamienia się albo 2 kanały,albo większa ich ilość).W foo należy wybrać kx asio,convert to 4 chanels i to samo w mikserze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...