Skocz do zawartości
Marcin_gps

Super Dźwięk Dla Wszystkich - Foobar2000 + Asio

Rekomendowane odpowiedzi

a ja jade na 2 wzmakach i głosnikach co robia grubo powyzej 90 db efektywnosci  :rolleyes:  i niestety słcyhac duza róznice w poruwnaniu do winampa !!!!!!!!!!!  stereo jest jak by bardziej słyszalne ma lepszy bas 55hz robi swoje :) tylko troche ten wyglad prgogram jest super

1713334[/snapback]

55hz nazywasz basem? :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zainstalowalem sobie Kxyz SB Audygy2 i na standardowym konfigu wszystko ladnie gra ale mam problem z mikrofonem(przeczytalem caly temat od poczatku i robilem wszystko na temat mikrofonu) i mic nie dziala np w gg albo csie tylko siebie slysze w sluchawkach.

Moze cos poradzicie bo robilem wszystkie zalecenia co do ustawiania mica.

Edytowane przez Rafal22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra z micem sobie poradzilem chodzi, tylko pojawil sie inny problem gdzie w Kx na karcie Audygy 2 zmienic z what you hear na AC97??

Edit.

Dobra poradzilem sobie wgralem config z ustawieniami mica z pierwszej strony tzn ten: http://republika.pl/marcin_gps/mikrofon.kx ( prawym w myszy i zapisz jako) i po zaladowaniu w DSP zachowujac zaznaczylem AC97 + poradnik na temat uruchomienia mica ten co dal xan i wszystko mi ladnie chodzi (niema what you hear tzn jest wylaczone) mic dziala i dzwiek jest super :). A jescze ten config jest na 4.1 wiec trzeba sobie ustawic wg wlasnych upodoban.

Pozdro

Edytowane przez Rafal22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ale mi chopdziło o 55 hz w porównianiu do winampa gdzie mozna w equalizerze przu 60 hz kombinowac. Ale pod tym wzgledem chyba kodeki ff dshow sa najlepsze w nich mozna sobie ustawic nawet 3 hz.

1729530[/snapback]

tylko po co;] ja equalizer mialem zawsze wyłaczony coby dzwiek nie byl zniekształcony... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowalem kx-y mam winampa, da sie zrobic zeby winamp obslugiwal ASIO ? prosze o pomoc, dzwiek duzo zyskal ! gra lepiej ale chce zobaczyc jak bedzie z ASIO o ile sie da do winampa, i na ile milisekund potem go ystawic 21 ? prosz o odpowiedz mozliwie szybko,

BikerBo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz od dluzszego czasu testuje te asio no i czasme raz na jakies 5 minut moze cos kolo tego slysze "krzaka" nie wiem jak to wyrazic, jest amire cicha le slychac, bardzo mnie to w[ciach!]ia ! pprosze bardzo o pomoc ! pomoze wgranie tego ustawinia do rejestru z 1 posta marcina ? prosze o odpowiedz !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra przeczytalem 23 strony, patrzylam na opinie dot. resamplera, i sam nie wiem czy uzywac, testowalem na

ASIO 44100KHz i foobar bez resamplera i

ASIO 48000KHz foobar, resampler foobarowy SSRC na output 48000KHz slow mode

z wlaczonym resmaplerem gra mozna powiedziec lepiej, komp sie nie tnie, proc leci na uzyciu okolo 10% i nie ma trzaskow, na ASIO 44100KHz tez jest dobrze, porazajaca jakosc, sam nie wiem, co wdg was lepiej zostawic foobar z SSRC, foobar bez SSRC czy winamp bez Resamplera na ASIO 44100KHz ?

prosz o opinie itp, karta to audigy 2 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam nastepujacy problem

od 2 dni mam burr browna i wsio gralo ładnie na sterach asio az do teraz

asio w ogole nie dziala - wywala takie błedy na starcie

INFO (foo_looks) : Initializing GDI+

INFO (CORE) : startup time: 791 ms

ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_output_asio(dll).dll, reason: Multiple copies of DLL with the same file name found.

ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_dsp_ssrc.dll, reason: Multiple copies of DLL with the same file name found.

mozecie mi pomoc - bo gralo ladnie nic nie robilem i samo przestalo grac :/

mam asio2ks zainstalowane i najnowsza wersje asio dll do foobara

pliz

jesli mozna to prosze o kontakt na gg 2816036

edit:

przy probie grania czegos mam

INFO (foo_looks) : Initializing GDI+

INFO (CORE) : startup time: 771 ms

ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_output_asio(dll).dll, reason: Multiple copies of DLL with the same file name found.

ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_dsp_ssrc.dll, reason: Multiple copies of DLL with the same file name found.

INFO (CORE) : opening file for playback :

INFO (CORE) : location: "file://F:\muza\Rage_Against_The_Machine_-_Rage_Against_The_Machine\CDImage.ape.cue" (8)

INFO (foo_output_asio(dll)) : open : 48000 Hz, LINEAR PCM, 16 bits, 2 channels

INFO (foo_output_asio(dll)) : ASIO device type [channel 0] : Int16LSB

ERROR (foo_output_asio(dll)) : too many channels.

Edytowane przez genghiskhan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan , a wiec tak

prawdopodobny blad to

kiedys tam Ci sie foobar wysypal i teraz w pamieci siedzi Ci ( ze starego foobara ) aiso dlatego gdy uruchamiasz od nowa foobara to masz 2 ( albo wiecej ) dll aiso i sie kloca

wejdz w menadzer zadan i ubij wszystkie dll zwiazane z foo i samego foobara

btw czemu uzywasz wersji dll a nie aiso(exe) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem, problem dotyczy nadmiaru wtyczek w folderze components.Jesli przykładowo, nastapi zawieszenie foobara, to foo_ouput_asio, nie jest razem z nim wyłączany, tylko zostaje w pamięci,wówczas nie działa play, i trzeba ten 1 proces ręcznie zakończyć.Sprawdź menadżerem zadań, i przyjrzyj się temu folderowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z dźwiękiem AC3!Używam konfigów z pierwszego posta z samego początku.Surround działa elegancko ale nie działa na tym AC3.Więc włączam konfig z AC3 no i jest problem...słysze tylko tylne satelity i subwoofer.Z tymi tylnymi satelitami sobie poradziłem bo wystarczyło zamienić przód z tyłem ale co do centralnego i dwóch tylnich satelit nic nie słysze.Ma może ktoś jakieś sugestie co do tego problemu.Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Ja mam pytanko do znawców Foobara - czy ma on cos takiego:

* podaje katalog zmuzyką

* wyświetla mi wszyskie pliki w danym katalogu

* moge sobię szukać po artystach, nazwach, wydaniach

Generalnie - wdziałem cos takiego w iTunes - ale nie chcę zmieniać foobara na iTunes - a zależy mi na takiej wyszukiwarce - szczególnie, że mam obecnie jakieś 10 tysięcy utworów i foobar przestaje byc taki użyteczny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi