GenghisKhan Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 a ja jade na 2 wzmakach i głosnikach co robia grubo powyzej 90 db efektywnosci :rolleyes: i niestety słcyhac duza róznice w poruwnaniu do winampa !!!!!!!!!!! stereo jest jak by bardziej słyszalne ma lepszy bas 55hz robi swoje :) tylko troche ten wyglad prgogram jest super 1713334[/snapback] 55hz nazywasz basem? :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 sorki ale mi chopdziło o 55 hz w porównianiu do winampa gdzie mozna w equalizerze przu 60 hz kombinowac. Ale pod tym wzgledem chyba kodeki ff dshow sa najlepsze w nich mozna sobie ustawic nawet 3 hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal22 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Witam. Zainstalowalem sobie Kxyz SB Audygy2 i na standardowym konfigu wszystko ladnie gra ale mam problem z mikrofonem(przeczytalem caly temat od poczatku i robilem wszystko na temat mikrofonu) i mic nie dziala np w gg albo csie tylko siebie slysze w sluchawkach. Moze cos poradzicie bo robilem wszystkie zalecenia co do ustawiania mica. Edytowane 31 Października 2005 przez Rafal22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 pytanie za 100 punkow :P gdzie w KX-ach jest opcja nagrywania "What you hear" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal22 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 (edytowane) Dobra z micem sobie poradzilem chodzi, tylko pojawil sie inny problem gdzie w Kx na karcie Audygy 2 zmienic z what you hear na AC97?? Edit. Dobra poradzilem sobie wgralem config z ustawieniami mica z pierwszej strony tzn ten: http://republika.pl/marcin_gps/mikrofon.kx ( prawym w myszy i zapisz jako) i po zaladowaniu w DSP zachowujac zaznaczylem AC97 + poradnik na temat uruchomienia mica ten co dal xan i wszystko mi ladnie chodzi (niema what you hear tzn jest wylaczone) mic dziala i dzwiek jest super :). A jescze ten config jest na 4.1 wiec trzeba sobie ustawic wg wlasnych upodoban. Pozdro Edytowane 1 Listopada 2005 przez Rafal22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 sorki ale mi chopdziło o 55 hz w porównianiu do winampa gdzie mozna w equalizerze przu 60 hz kombinowac. Ale pod tym wzgledem chyba kodeki ff dshow sa najlepsze w nich mozna sobie ustawic nawet 3 hz. 1729530[/snapback] tylko po co;] ja equalizer mialem zawsze wyłaczony coby dzwiek nie byl zniekształcony... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 zainstalowalem kx-y mam winampa, da sie zrobic zeby winamp obslugiwal ASIO ? prosze o pomoc, dzwiek duzo zyskal ! gra lepiej ale chce zobaczyc jak bedzie z ASIO o ile sie da do winampa, i na ile milisekund potem go ystawic 21 ? prosz o odpowiedz mozliwie szybko, BikerBo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 pytanie za 100 punkow gdzie w KX-ach jest opcja nagrywania "What you hear" ?? Nikt nie wie? prosze pomóżcie nie moge setów nagrywac :DDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 W zakładce Records ustaw wszystko na 100 - wtedy będziesz miał prawdzie "what you hear" - nagra wszystko to co przechodzi przez stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 zmartwie Cie... to nie dziala :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 No to dobra, a czym tworzysz te sety? sygnał wchodzi z jakiegoś zewnętrznego źródła, czy softem jakimś mixujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 dobra, zainstalowalem kX wszystko spoko, zainstalowalem foobara i wszystkie wtyczky zeby asio dzialalo, ja jak chce dac play to mi wyskakuje ramka z jakims napisem creativei logiem asio i nie chce grac !? dlaczego, w winampie tez nie dziala ! ;( pomocy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 tak softem (mix vibes pro 4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 dobra, zainstalowalem sobie asio, kx'y asio przez winampa bo duzej roznicy nie czyje miedzy foobarem, dam wam tylko dane jakie mam ustawione, na wszelki wypadak, ew p[owiedzcie co zmienic ! :) foty ustawien w zalacznikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 juz od dluzszego czasu testuje te asio no i czasme raz na jakies 5 minut moze cos kolo tego slysze "krzaka" nie wiem jak to wyrazic, jest amire cicha le slychac, bardzo mnie to w[ciach!]ia ! pprosze bardzo o pomoc ! pomoze wgranie tego ustawinia do rejestru z 1 posta marcina ? prosze o odpowiedz ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 kurde mam cos takiego jak to naprawic !! http://img366.imageshack.us/my.php?image=error2mq.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 kx -> ustawienia -> panel asio -> 44100 KHz, ma dzialac prosze o pomoc w sprawie krzakow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 kx -> ustawienia -> panel asio -> 44100 KHz, ma dzialac prosze o pomoc w sprawie krzakow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 nc podzialalo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 nie bo ja nie uzywam kx'ow. mam zintegrowną muzyczną. btw. nie pisz posta pod postem tylko edytuj ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ok, zeby dzialalo sprobuj wlaczyc resmaplera na 48000 KHz, powinno byc ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 dobra przeczytalem 23 strony, patrzylam na opinie dot. resamplera, i sam nie wiem czy uzywac, testowalem na ASIO 44100KHz i foobar bez resamplera i ASIO 48000KHz foobar, resampler foobarowy SSRC na output 48000KHz slow mode z wlaczonym resmaplerem gra mozna powiedziec lepiej, komp sie nie tnie, proc leci na uzyciu okolo 10% i nie ma trzaskow, na ASIO 44100KHz tez jest dobrze, porazajaca jakosc, sam nie wiem, co wdg was lepiej zostawic foobar z SSRC, foobar bez SSRC czy winamp bez Resamplera na ASIO 44100KHz ? prosz o opinie itp, karta to audigy 2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) a ja mam nastepujacy problem od 2 dni mam burr browna i wsio gralo ładnie na sterach asio az do teraz asio w ogole nie dziala - wywala takie błedy na starcie INFO (foo_looks) : Initializing GDI+ INFO (CORE) : startup time: 791 ms ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_output_asio(dll).dll, reason: Multiple copies of DLL with the same file name found. ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_dsp_ssrc.dll, reason: Multiple copies of DLL with the same file name found. mozecie mi pomoc - bo gralo ladnie nic nie robilem i samo przestalo grac :/ mam asio2ks zainstalowane i najnowsza wersje asio dll do foobara pliz jesli mozna to prosze o kontakt na gg 2816036 edit: przy probie grania czegos mam INFO (foo_looks) : Initializing GDI+ INFO (CORE) : startup time: 771 ms ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_output_asio(dll).dll, reason: Multiple copies of DLL with the same file name found. ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_dsp_ssrc.dll, reason: Multiple copies of DLL with the same file name found. INFO (CORE) : opening file for playback : INFO (CORE) : location: "file://F:\muza\Rage_Against_The_Machine_-_Rage_Against_The_Machine\CDImage.ape.cue" (8) INFO (foo_output_asio(dll)) : open : 48000 Hz, LINEAR PCM, 16 bits, 2 channels INFO (foo_output_asio(dll)) : ASIO device type [channel 0] : Int16LSB ERROR (foo_output_asio(dll)) : too many channels. Edytowane 4 Listopada 2005 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 genghiskhan , a wiec tak prawdopodobny blad to kiedys tam Ci sie foobar wysypal i teraz w pamieci siedzi Ci ( ze starego foobara ) aiso dlatego gdy uruchamiasz od nowa foobara to masz 2 ( albo wiecej ) dll aiso i sie kloca wejdz w menadzer zadan i ubij wszystkie dll zwiazane z foo i samego foobara btw czemu uzywasz wersji dll a nie aiso(exe) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Moim zdaniem, problem dotyczy nadmiaru wtyczek w folderze components.Jesli przykładowo, nastapi zawieszenie foobara, to foo_ouput_asio, nie jest razem z nim wyłączany, tylko zostaje w pamięci,wówczas nie działa play, i trzeba ten 1 proces ręcznie zakończyć.Sprawdź menadżerem zadań, i przyjrzyj się temu folderowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bontek Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Mam problem z dźwiękiem AC3!Używam konfigów z pierwszego posta z samego początku.Surround działa elegancko ale nie działa na tym AC3.Więc włączam konfig z AC3 no i jest problem...słysze tylko tylne satelity i subwoofer.Z tymi tylnymi satelitami sobie poradziłem bo wystarczyło zamienić przód z tyłem ale co do centralnego i dwóch tylnich satelit nic nie słysze.Ma może ktoś jakieś sugestie co do tego problemu.Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Witam! Ja mam pytanko do znawców Foobara - czy ma on cos takiego: * podaje katalog zmuzyką * wyświetla mi wszyskie pliki w danym katalogu * moge sobię szukać po artystach, nazwach, wydaniach Generalnie - wdziałem cos takiego w iTunes - ale nie chcę zmieniać foobara na iTunes - a zależy mi na takiej wyszukiwarce - szczególnie, że mam obecnie jakieś 10 tysięcy utworów i foobar przestaje byc taki użyteczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Świetnie - tylko powiedz mi GDZIE ;] Bo używam go i jeszcze nie odkryłem tej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) masz cos takiego jak database i w nim podajesz katalog lub partycje i scanujesz. foobar automatycznie powinien ci podzielic kazdy album i wykonawce. Edytowane 7 Listopada 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...