#koala Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Nie moge sie polapac w tym wszystkim, szukam i szukam tych wtyczek po googlach i nic nie ma. Te linki ktore tu sa nie działają :/ Ktos mogl podac dzialajace linki do tych pluginow do wersji 0.8.3? [albo wrzucic na rapidshare] foo_output_asio(exe).dll (exe version) Ver. 0.44 foo_ddecontrol.dll Ver. 0.29 mpg123 foo_input_std Moga byc inne werje byleby dzialaly z 0.8.3 Z gory dzięki -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 w sumie jak uzywasz .8.3 to tylko asio cie interesuje... http://otachan.com/StoreRoom.html gosc juz poprzestal na tej wersji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#koala Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ok, mam to Asio i wywala mi error ERROR (foo_output_asio(exe)) : unsupported output data format. I co teraz zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 caly kod podaj bledu... a w ogole jaka masz dzwiekowke i czy kxow uzywasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#koala Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 INFO (foo_output_asio(exe)) : open : 44100 Hz, LINEAR PCM, 24 bits, 2 channels INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 0] : Int32LSB INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 1] : Int32LSB ERROR (foo_output_asio(exe)) : unsupported output data format. Mam E-Mu 0404 (http://www.audiofactory.pl/_emu/emu_0404.html) , kx'ow nie uzywam, na tej karcie nie działaja, nie znam sie wogole :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 zmien w resamplerze output na 48kHz i 16bit (tak na probe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#koala Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie działa, taki sam error. :( INFO (foo_output_asio(exe)) : open : 48000 Hz, LINEAR PCM, 16 bits, 2 channels INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 0] : Int32LSB INFO (foo_output_asio(exe)) : ASIO device type [channel 1] : Int32LSB ERROR (foo_output_asio(exe)) : unsupported output data format. Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez #koala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 output na 32bit?? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#koala Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 wow, działa :rolleyes: Jak ustawic Buffer Size w Asio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 moze mi ktos powie przeinstalowalem winde wrzucam foobara na asio i mam wałka (na karcie pcm) ze mam tylko jedno zrodlo dzwieku wiem ze to wina asio albo foobara bo jak zmienie z asio na direct sound to inne dzwieki tez mam.... przed reinstalka wsio mialem spoko moglem wlaczyc foobara i grac w q3 z dzwiekiem i wsio ladnie chodzilo o co biega? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Mam audiofilską płytkę , napisy na niej : DDD / 32 Bit Digital Sound / High Quality Audiofile Edition This disk has been processed by : " Super Bit Mapping" software. "SBM" is a patented process for conwerting 20 bit master rec into the 16 bit format .... bla bla bla na płytce pisze: DDD 32 bit Digital .... jest jakiś plugin do foobar który to zdekoduje ??? bo standardowo mam tylko 44,1khz 16bit .... a powinno być 44,1 20 bit . Oczywiście i tak resampluję podczas odtw. do 96 khz 24 bit ale jakość była by lepsza gdybym już na wej. miał te 20 bit a nie 16. .... w ostateczności moze ktoś zna program którym nagrał bym to na HDD w formacie PCM 44,1 20bit ... chyba że to całe SBM to bełkot marketingowy i dla usera i tak zostaje 16 bit ... Edytowane 4 Maja 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 jak masz dzwiekowke 16bit to nic ci nie da te 20bit :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) jak masz dzwiekowke 16bit to nic ci nie da te 20bit :P Dzwiękówkę mam 32 bit ( wewn precyzja karty ) , a wyjście mam 24 bit ( monitory podłączone przez spdif , przetworniki w monitorach 24bit/96khz, ustawienie wyjścia spdif 24/96 ) . Edytowane 12 Maja 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Przepraszam, czy ta modyfikacja będzie działała na Audigy 2 zs Notebook? Edytowane 13 Maja 2006 przez Tex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Może już ktoś tu dawał linka. Ale wybaczcie :] Nie chce szukac na 50 stronach tego linka... http://esports.pl/?id=post&post_id=1879295742 W tym momencie należy się zatrzymać. Otóż na przeróżnych forach istnieje pewna wojna między wyznawcami dźwięku DirectSound v2.0 a ASIO. Wyżej wspomniany opis odnosił się do pierwszej "metody". Wyznawcy tej drugiej są święci przekonani, że dźwięk ASIO wydobywany z Foobara jest o niebo czystszy, a różnicę widać z pierwszym brzmieniem. Ja niestety nie potrafiłem skonfigurować ASIO tak bym doznał jakiegoś szoku. Nigdy tego nie udowodniono, być może nie jestem aż tak obeznany jeśli chodzi o ASIO, warto jednak przedstawić i tę motodę, gdyż komuś może dać porządany efekt. Najprościej jednak będzie jak podam linka do forum, w którym została omówiona dokładna instalacja tego sterownika. Oto link( i tu linka do tweak) Przyjemnie mi sie zrobilo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 hehe, taaaa, wojna byla i miejmy nadzieje ze sie nie powtorzy... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Po zainstalowaniu kx foobar gra bardzo ladnie, niestety w grze AmericasArmy podczas rozgryaki online dźwięk czasami treszczy :( wie ktoś co może być tego przyczyna? Edytowane 21 Maja 2006 przez Maks! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 za duzy priorytet dla magistrali pci (latency ) , co powoduje ze gdy sieciowka dostaje priorytet , zajmuje cala szyne pci a muza zaczyna glupiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 latency mam na 32ms mniejszej wartości nie można ustawić, wie ktoś jak temu zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) zainstalowalem dzisiaj kxdrivers ale przy sluchaniu muzyki mam trzaski :/ chcialem wiec zmienic w biosie te wartosci wszystkie ale nie moge znalezc takiej opcji... czy kazda plyta takie powinna posiadac czy tylko ja nie moge na to natrafic? plyta z podpisu PS. Jescze mam jeden duzy problem... wzialem konfiguracje do kxdrivers z 1 posta i teraz w winampie i foobarze nawet na max glosnosci i max glosnosci w systemie i sterach dosc cicho :/ ale jak wrzuce na zielona wtyczke i zmienie to juz ok, tyle ze jakosc traci... jak temu zaradzic? Edytowane 25 Maja 2006 przez koparka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 hmm,. co do opcji w biosie to sie nie przejmuj... a co do tego ze masz na czarnej ciszej to moze gniazdo uszkodzone... a jak nie to inny config sprobuj.... a na trzaski to tak: przeczytaj dokladnie wszystkie rady z 1go posta a taka podstawowa to jak uzywasz ASIO, latency @21ms conajmniej w kxach i w foobarze realtime dla asio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 a na trzaski to tak: przeczytaj dokladnie wszystkie rady z 1go posta a taka podstawowa to jak uzywasz ASIO, latency @21ms conajmniej w kxach i w foobarze realtime dla asio dopiero od dzisiaj mam foo wiec do konca nie wiem... czy jesli mam najnowsza wersje (9. cos) i kxdrivers to ASIO samo sie zalaczy po wrzuceniu tej wtyczki do componnents? w kx mam zrobione 21ms, a rady z 1 posta odnosza sie do zmiany w BIOSie :/ a gdzie sie zmienia to realtime? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 OMG po pierwsze jak masz foo 0.9 to wtyczka asio oczywiscie stad...http://foobar2000.org/components/index.html bo ta japonca jest dla ver 0.8! i nie, nie wlaczy sie automatycznie, trzeba uaktywnic w preferencjach (playback-->ouput-->ASIO) a potem ASIO Virtual Devices-->Add New i tam juz wiesz co wybrac :) A co do realtime, to ja juz tyle razy to pisalem ze mi sie zakotwiczylo w pamieci, a to jest oczywiscie dla wersji 0.8, haha buffer lenght sobie mozesz zwiekszyc i powinno byc ok... ja mam na 400ms w 0.9 priorytetu sie nie wybiera :) ale w preferencjach mozesz jeszcze dithering wlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 ta wtyczke ASIO bralem z http://metrixmetal.com.pl/foobar2000/forum...opic.php?t=1169 wiec byla spoko, nie wlaczylem tylko w opcjach... jakosc muzyki jako taka jest bardzo dobra juz (o wieleee lepiej niz na sterach od creatvie i winamp), ale niestety nie ma tej czystosci bo pierdzenie caly czas wystepuje... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crusader Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 ja sie wiaze z innym problemem..... otoz z foobara leci mi dzwiek tylko na 2 glosniki (z 4 mozliwych) - mam creative inspire 4.1 we wszystkich innych aplikacjach dzwiek jest na 4 glosnikach mial ktos podobny problem, wie jak go rozwiazac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 W DSP Foobara masz "Convert stereo to 4 channels" - wystarczy ją wrzucić do aktywnych DSP . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 myslicie ze powodem "pierdzenia" moze byc uzywanie karty graficznej na PCI i LAN na pci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 mam problem z foobarem 0,8,3 niewiem czy to jakas wtyczka to robi czy co , poprostu gdy zmieniam piosenke to mniej wiecej co 2 piosenke foobar sie przycina muzyka leci a foobar nie odpowiada po chwili wraca do normy ale przeskocze jedna 2 piosenki i to samo , jest to bardzo irytujace niewiem przez co to jest spowodowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Spróbuj pobawić się priorytetem czasu CPU odtwarzacza, lub załadować jeszcze raz playlisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 nic nie dalo :( , a instalowac niechce od nowa bo mam ladnie porobionego skina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...