niesforny Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 nie mam czegoś takiego jak "file operations" ... masz jakąś wtyczkę? hmmm, dziwne... jaką masz wersję foobara? mógłbym przysiąc, że w 0.9.4.2 było to od początku, być może trzeba było zaznaczyć przy instalacji. tak czy inaczej, nie dorzucałem jakiegoś plugina później. wygląda to w ten sposób: powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 (edytowane) no tak... ja mam wersję 0.9.3.1 zainstaluję nową i zobaczymy :] edit: nowy foo nadinstalowany - opcja jest: :] Edytowane 22 Marca 2007 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 zaladowalem ustawienia z pierwszego postu - Stereo ( jade na sluchawkach ) i nie ma czegos takiego w DSP :/ Owszem mozna takie "cus" dodac ale mniemam ze trzeba to polaczyc jakos z pozostalymi elementami... a tu juz moja inwencja sie konczy. Wystarczy że załadujesz podstawowy konfig DSP, a będziesz miał regulacje tonów - swoją drogą konfigi DSP robi się samemu dla siebie pod konkretne zastosowania, wiec nie wiem po co jechać na czyichś, skoro defaultowe są praktycznie najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) Dobra głupie pytanie mam :unsure: Zainstalowałem wtyczkę asio ale bez KX'ów bo z tego co wiem do Audigy 2 zs nie są potrzebne mam youp-pax'y. W ASIO Virtual Device wybrałem SB Audigy 2 ZS ASIO 24/96 [A000] i to wszystko? ASIO już działa? Pytam bo na moich głośnikach dużej różnicy i tak nie usłyszę ;) Poniżej mam screen ustawień jak cos mam źle to prosze o podpowiedz ;] P.S Za cholerę nie mogę też się pozbyć zakłóceń szyny PCI, jedyna opcja jaką mogę zmieniać w biosie to PCI Latency Time ale nie pomaga, zakładałem kiedyś nawet o tym topic, próbowałem różnych sterów od mobo/audigy aktualizowałem bios ale nadal np. podczas nagrywania płyty słychać wyraźne trzaski :/ P.S.2 Kolejne pytanie używam wtyczki Chanel Mixer, wiem wiem muzyki słucha się w stereo ale przyzwyczaiłem się do 2x stereo (ustawione mam tak, że z przodu i z tyłu jest ten sam sygnał) i wtyczka ma być ustawiona przed resamplerem czy za? Z tego co się orientuje resampler na samej górze powinien być.. racja?? Edytowane 28 Marca 2007 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik_druid Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Jak sluchacie muzyki na waszych zestawach 5.1 w trybie stereo czy rozdzielacie sygnal na 5 glosnikow czy ktos uzywa foobara + ATSurround Processor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 mam pytanko :] jak ustawić w foobarze żeby automatycznie skanował katalog gdzie mam mp3, żeby potem automatycznie dodawał do playlisty nowe utwory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 (edytowane) Kto zauploaduje swoje ustawienia EQ? Bo nie wychodzi mi opytmalne ustawienie. Pobawiłem się trochę foo, teraz wygląda tak: Edytowane 15 Kwietnia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 mam pytanko :] jak ustawić w foobarze żeby automatycznie skanował katalog gdzie mam mp3, żeby potem automatycznie dodawał do playlisty nowe utwory? nikt nie ma pomysłu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 nikt nie ma pomysłu? nie ma chyba problemu ktorego by nie poruszono na http://foobar2000.pl/forum/index.php polecam - kopalnia wiedzy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 mam prosbe do jakiegos bardziej zaawansowanego foo usera, czy moglby wrzucic swoje konfigi wraz z wtyczkami na jakiego rapida czy speedyshare, bo za cholere niemoge zadnej "skorki" sklecic :D [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Tu masz wszystko i gotowe konfiguracje http://foobar2000.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 juz tam bylem, ale nie moge sciagnac wtyczki single_columns czy jakos tak, jak jej uzywasz to chociaz ja zuploaduj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinz90 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 A ja się pochwale moim foobarem ;) DOWNLOAD http://rapidshare.com/files/23859833/foobar2000.rar.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) @marcinz90 wielkie thx, teraz moj foobek jakos wygalda :D Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez -ShaDe- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Również przyłączam się do prośby. Jak ktoś byłby/jest tak miły i mógłby zauploadować swojego foo kompletnego (dobrego foo nigdy za mało), byłbym wdzięczny i nie tylko ja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) a macie ;P waży ponad 20mb - niezliczona ilosc update'ow. cfg, obrazkow itp - teraz nawet nie wiem co do czego i boje sie usuwac, ale dziala fajnie i niezle wyglada :) http://rapidshare.com/files/28089617/foobar2000.rar.html enjoy Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Jakie 20, wazy zaledwie 12.5 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 rozpakuj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Marcin_gps - w twoim foobarze czegoś brakuje: 1. pluje się o jakiś dll 2. nie odtwarza musy bo wyskakuje z jakimiś ASIO czy coś takiego :-/ marcinz90 - twojego to w ogóle nie kumam... gdzie tam masz playliste? spylon: zarzuć swojego foo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinz90 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 @Bio Playlista oraz Track Info są na osobnych panelach. Do poruszania między nimi służą te 2 przyciski w lewym dolnym rogu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) A oto mój foo 0.9.4.3 najnowsza wersja, kilka postów wyżej macie jej wygląd, a jak nie chce wam się ruszyć myszką to tu: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Każdemu powinien działać bezproblemowo. A oto link: http://rapidshare.com/files/28205326/foo2k....9.4.3.rar.html Skin do Win Xp (Vista Black_8): http://rapidshare.com/files/28206484/Vista_black_8.rar.html UX multi-patcher zainstalować, załadować skin, wypakować foo i będzie śmigać :). Foo prosty, ale jak dla mnie wygodny i niczego więcej nie potrzebuję. Marcin_gps popraw te screeny, bo na Operze dzieją się cuda wianki i nie tylko u mnie, obraz skacze strasznie, wczytują się, nagle znikają i nie idzie trafić w nic :lol:. Na szczęście pomogła opcja wyłącz obrazki ;P. Bio np ;). Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 spylon thx za foo :] bardzo fajny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niewiedzący Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) witam. mam problem zarówno na foobarze jak i winampie używając resamplingu podczas przewijania utworu nie działają mi tylnie satelitki, kiedy przewine jeszcze raz wszystko wraca do normy (działają wszystkie) i tak w kółko. Czy miał ktos kiedys podobny problem i wie jak go rozwiązac ? Edytowane 2 Maja 2007 przez niewiedzący Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Niedawno dopiero wpadłem na ten topic :D, a później na hydrogene, oraz forum foobarka. Nareszcie pozbyłem sie Winampa :wink: - znalazł się lepszy zamiennik. Mam najnowszą dostępną wersję 0.9.4.3, z nakładką PanelsUI, i skinem dawxxx666nextgen white. Karta SB128PCI "jedzie" na ASIO4ALL v2.8 beta2. Dźwięk jest bardzo dobry jak na tę kartę, i na tyle, na ile mogłem ustawic. Pierwszym problemem to były niestety trzaski przy przesuwaniu utworów, jednak przestawienie Latency Compensation z 32 na 64 w panelu ASIO rozwiązało problem. Mam pytanie odnośnie w/w skina, czy można go zmusic do działania z nowszymi wersjami wtyczek PluginsUI i ColumnsUI, Custominfo, CWB Hooks, Quickseach? Wszystko działa ładnie tylko na wtyczkach dołączonych do skina, czyli np. PanelsUI 0.9.2beta, ColumnsUI 1.1.3 1v5, itp. Jeśli tylko wrzucam nowszą wtyczkę od razu robi się kaszanka na skórce. Będzie trzeba zostac przy starych wersjach, czy będzie można także jakoś update'owac ten element? Mam jeszcze pytanie, czy wtyczkę foo_ui_vis_egoh 1.1.2 można zmusic aby działała w miejscu visualizacji, widocznym na skrinie pod okładką? I jeśli tak, to jak to skonfigurowac. Fajnie by było, gdyby ktoś wiedział też w jaki sposób skonfigurowac listę odtwarzania, tak aby następowały po sobie utwory, które oznaczone są przeze mnie żółtymi gwiazdkami. Tzn. tak aby utwory z "ratingiem" odtwarzane były jako pierwsze. Poniżej zrzucik ekranu i mój foobik ;) Edytowane 4 Maja 2007 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinz90 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 premiera nowej wersji mojego foobara :wink: v3.1 Panels_ui DOWNLOAD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 przypominam, że to jest temat o dźwięku - NIE galeria. PS -->Evil One raczej przeczytaj pierwszego posta odnosnie cfg ASIO4ALL... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 WItam. Mam Live! 5.1 i dzialam na XP x64. Najnowsze dostepne kx nie chca byc zmuszone do pracy, jedynie bety creativa pod x64 wydaja dzwiek. Probowalem uzyc wtyk ASIO do winampa ale wtyka nie widzi karty. Tyle slowem raportu, teraz pytanie. Czy jest jakis sposob na foobara2k i asio pod x64 na live! ? ew. czy jest jakis sposob na winampa + asio pod x64 na live! ? Bog zaplac. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Panowie pomocy bo już nie wyrabiam... Nawet nie mogę słuchać muzyki i jednocześnie przeglądać neta, ładuje stronę zakłócenia, przewijam stronę zakłócenia i to nie jakieś ciche tylko głośne trzaski i zniekształcenia :mur: Próbowałem już chyba wszystkiego, różnych sterów, grzebałem z ustawieniami PCI w biosie, przekładałem kartę do innego slotu i nic jak było tak jest. Jeszcze trochę i wracam do integry dźwięk gorszy ale przynajmniej spokojnie można muzyki posłuchać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Panowie pomocy bo już nie wyrabiam... Nawet nie mogę słuchać muzyki i jednocześnie przeglądać neta, ładuje stronę zakłócenia, przewijam stronę zakłócenia i to nie jakieś ciche tylko głośne trzaski i zniekształcenia :mur: Próbowałem już chyba wszystkiego, różnych sterów, grzebałem z ustawieniami PCI w biosie, przekładałem kartę do innego slotu i nic jak było tak jest. Jeszcze trochę i wracam do integry dźwięk gorszy ale przynajmniej spokojnie można muzyki posłuchać.... KAX na Audigy 2ZS trzaski? Miałem tę kartę dobre pół roku temu, i prędzej bym przechodzącą mrówkę usłyszał jak tupie niż jakikolwiek szum z tego Audigy :rolleyes: Druga sprawa na co Ci YouPax'y? Oryginalne sterowniki sprawują się wyśmienicie i obecnie mają taką samą funkcjonalnośc jak te od A4, więc nie widzę sensu kombinowania, chyba że po "jakąś cholerę" :wink: potrzebne Ci modowane od X-Fi; czyt. Crystalizer :lol2: Co do twojego problemu, to czy to samo się dzieje, kiedy kanały tylne nie mają dzielonego sygnału z przodem? tzn. te 2xstereo? U mnie pracowało to naprawdę dobrze karta SB0350, sterowniki oryginalne Creative + update'y oraz Foobar i ASIO output; tyle, że ja nigdy nie korzystałem z więcej jak 2.0/2.1 i nie będę korzystał, więc trudno mi powiedzieć, jak to się ma do obsługi przynajmniej 4-kanałów. Nie jestem pewien, czy karta A2ZS potrafi np. poprawnie korzystac z resamplera na 4-kanałach i więcej i ustawieniach 192kHz/24-bit. Zdaje mi się, że max dla takiej konfiguracji to 96kHz/24-bit. Latency na szynie PCI to albo 64, albo 32 - na starszych kompach. Z tym, że do odsłuchu tylko, do nagrywania to bieda, i chyba najlepiej kiedy jest jak najmniej. Najniższe stabilne to chyba 21, ale nie ustawiaj tego dla wszystkich urządzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 KAX na Audigy 2ZS trzaski? Miałem tę kartę dobre pół roku temu, i prędzej bym przechodzącą mrówkę usłyszał jak tupie niż jakikolwiek szum z tego Audigy :rolleyes: Druga sprawa na co Ci YouPax'y? Oryginalne sterowniki sprawują się wyśmienicie i obecnie mają taką samą funkcjonalnośc jak te od A4, więc nie widzę sensu kombinowania, chyba że po "jakąś cholerę" :wink: potrzebne Ci modowane od X-Fi; czyt. Crystalizer :lol2: Co do twojego problemu, to czy to samo się dzieje, kiedy kanały tylne nie mają dzielonego sygnału z przodem? tzn. te 2xstereo? U mnie pracowało to naprawdę dobrze karta SB0350, sterowniki oryginalne Creative + update'y oraz Foobar i ASIO output; tyle, że ja nigdy nie korzystałem z więcej jak 2.0/2.1 i nie będę korzystał, więc trudno mi powiedzieć, jak to się ma do obsługi przynajmniej 4-kanałów. Nie jestem pewien, czy karta A2ZS potrafi np. poprawnie korzystac z resamplera na 4-kanałach i więcej i ustawieniach 192kHz/24-bit. Zdaje mi się, że max dla takiej konfiguracji to 96kHz/24-bit. Latency na szynie PCI to albo 64, albo 32 - na starszych kompach. Z tym, że do odsłuchu tylko, do nagrywania to bieda, i chyba najlepiej kiedy jest jak najmniej. Najniższe stabilne to chyba 21, ale nie ustawiaj tego dla wszystkich urządzeń. chłopie, jak nie miales plyty na VIA to sie nie wypowiadaj w temacie -->KAX jak z mojego pierwszego posta nic nie pomaga to wysiadam [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...