RaveN* Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Otoz zakupilem te karte i jestem z niej bardzo zadowolony... poza jednym szczegolem... Karta wywala mnostwo artefaktow jesli nie pracuje ze sterownikami dolaczanymi do niej... tzn gigabyte'a... instalacja catalystow 3.7 , 4.1 , omeg.. wszystko to samo : system byl formatowany... Karta napewno nie przegrzewa sie gdyz przy sterownikach gigabyte'a nie wywala ZADNYCH baboli nawet po o/c. A stery niestety chce zmienic chociazby zeby pograc w far cry... lub po prostu obejrzec ladna pixel shaderowa jezdnie w nfs : u... ktora wyglada matowo na sterach gigabyte'a natomiast na catalystach wyglada juz swietnie... ale wywala arty :( pomozcie prosze Karta ma troszeczke uwypuklone kedziorki.. moze to przez to.. ? kupowalem na allegro z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 8500 to spoko karta-tez taka mam,ale herculesa. Na omegach dziala super, na catalistach tak sobie- tzn. w 3dsmarku w tescie High Polygon count mam male mruganie. A co do gigabyte- moge ci powiedziec, ze moj braciak ma 9000 tej firmy i na omgech dziala mu super!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 dziwna sprawa, nie pomoge ci bo nie mam zielonego pojęcia, możesz spróbowac wymienić kedziorki, choć nie wiem czy to pomoże, spróbuj może jakiś inny bios do tej grafy, bo może w tym leży problem, choć ja nie wiem i niech sie wypowi ktoś mądrzejszy, no ale tak sie składa że mam tą karte z tym ze pro, powiedz jakie ty masz pamięci bo moje już zaczynają sypać artefakty powyżej 300 Mhz (mam hyniX'y 3.6). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 RaveN daj omegi 2522 i powinno być dobrze. ATi sux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 mozliwe ze bios karty ma jakas blokade przed innymi sterownikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Witam i dzieki za odpowiedzi... sciagnalem i sflashowalem nowy bios gigabye'a do rad 8500 pro... artefakty nadal.. choc znacznie mniejsze sciagnalem bios z omegacorner.... karta siadla... no i s3trio do kompa i flash na bios poczatkowy ;-) zapoda ktos jakis link albo dostarczy mi nowy dobry biosik ? bede wdzieczny gg 2914051 czesto niewidoczny.. prosze o pomoc ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 prosze niech ktos jakis biosik mi rzuci : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 ponawiam moja prosbe raz jeszcze... prosze o pomoc : ( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 byl taki temat jak znajde to ci podrzuce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=536...er=asc&&start=0 tam sa setki biosow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 thx.. bedziemy probowac cos zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 dziekuje kolegom :-) karta przyjela bios od 8500 herculesa.. i wykrywa mi ja jako herca ;-)) karta smiga pieknie na nowych sterach na kazdych taktowaniach.. wtedy na 250/250 wywalala arty.. na 275/275 na sterach gigabyte'a bylo niby ok : teraz jest perfekcyjnie obraz piekny... omegi daly wzrost wydajnosci w porownaniu do starszch gigabyte'ow dzieki wszystkim raz jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 syn marnotrawny wraca i prosi o jakis biosik najlepiej herca :P ale od pro... bo tutaj na tym le mi sie sypie juz artami na 265/265.. na gigbyteach mykal 280/300 help once more :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 juz wszystko myka.. biosik 7006 ostre timingi i miodzio :-) zaraz pobije na durku 10 k w smarku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 a gdybyś użył opcji edit to wszyscy byliby bardziej zadowoleni. najpierw 3 posty pod rząd, teraz 4. ciesz się, że reed'a nia ma. p.s. najpierw piszesz, że na moim biosie 275/275 śmiga a później że arty są. zdecyduj się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...