Pabloss Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Witam wszystkich , am problem z temperaturą procesora. Wynosie on zaraz po starcie 64 st.C. Czy to nie jest za dużo ????? proszę o poradę co mogę z tym zrobic. Coller mam Volcano 9 a temperatura nadal wysoki i jeszcze do tego ten hałas!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Jakie napiecie ? Defaultowe ? Jaka Pasta ? Dobrze zalozyles cooler ?Jakie napiecie ? Defaultowe ? Jaka Pasta ? Dobrze zalozyles cooler ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Jaka masz plyte, jaki to procek, czy jest podkrecony, jakie Vcore ? Jezeli to jest Palomimo XP1700+ @ 3000+ na napieciu 2.25V to temp jest za mala :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloss Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Nie to nie podkrecony procek to 3000+xp burton a płyta to gigabyte k7 triton GA-7N400 Pro2. A napięc ie to 1,72 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Temp. za wysoka. Raczej przeklamania odczytu. (nF2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloss Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 mm przeklamanie odczytu to co myślisz ze nie mam czym sie martwic ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Przeklamania, hmm no niewiem. Dotknij radiatora i zobacz czy jest goracy. Przy temperaturze 64*C radiator powinien pazyc wiec bedziesz wiedzial czy cos jest nei tak :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloss Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Ok dzieki za odpowiedzi. Ostatnio zastanawiam sie w zwiazku z tym czy nie przejsc na wodne wtedu bede mógł jeszcze podkręcić go !!!:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 sparwdź czy dobrze założyłeś cooler i wymien paste na jakąś wydajniejszą, a co do procka to ten tój jak dla mnie szkoda kasy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloss Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 paste zmienie a co do ceny no coż :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 burton :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Hehe Coz - moze ukryszules jadro i ci sie teraz grzeje? Zaloz coolera jeszcze raz, zalo cooper shima, przesmaruja paste i sprawdz jeszcze raz... Ile masz temp przy DEFAULT VCORE? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloss Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Nie jadro nie jest ukruszone a cooler jes prawidłowa założony. Czy może być fabrycznie uszkodzony procek ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Raczej nie. MOżliwe ze masz przekłamania przy odczycie, po prostu sprawdź organoleptycznie (dotknij radoator) i sie przekonasz. Jak bedzie goracy to znaczy ze dobrze zamocowany i ze faktycznie sie coś za bardzo grzeje. Jesli bedzie ciepły lub chłodny to albo mobo wali w ciach!a albo jednak wiatrak jest źle zamocowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Sporo. ja jeszcze jak miałem 3000+ to miało ok. 44 stopni (idle) (dioda 52) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloss Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 No to juz sam nie wiem ???? PmP pisze ze miał 44 st. o ludzie tak mało !!!!! Teraz sam juz nie wiem może jednak uszkodzony procek. Jak dotykam radiatora ręką to czuje ze jest gorący. Pastę wymieniałem juz chyba ze 5 razy a zamoczowanie to sprawdzalem 100. Brakuje mi pomysłów co robić dalej. Chyba wywale na złom dziada heheheheh oczywiście żartuje :P . Zaczynam dostrzegac tylko jedno wyjście WODNE CHŁODZENIE. Co o tym myślicie możę ktoś z was ma juz taką instalację ???? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 44 = malo? Czlowieku ja na moim 3200 mam o niebo mniejsze temperaturki: IDLE - 31 Stress - 34 Wiec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 wymień płytkę albo spróbuj szlifnoć radiator!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 ja też mam taką dużą temperature [płyta Gigabyte GA-7N400L] :( - max 73 - normalnie jak gram to mam ok 70 ale komp stabilnie działa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Ja polecam takie zabiegi: 1. Szlifierka [jest opios w FAQ] radiatora 2. Zmana pasty 3. Przesmarowanie pasta CPu i Coolera! 4. Zalozenie cooper shima 5. Zmiana wentyla :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 44 = malo? Czlowieku ja na moim 3200 mam o niebo mniejsze temperaturki: IDLE - 31 Stress - 34 Wiec :) co do tej temperaturki twojej to gwarantuje ci że masz bład odczytu :) zmień biosa na innego albo zmierz termometrem bo temp napewno jest wyższa ! chyba ze masz jakieś WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 zavader - czytaj wyzej - spookie'go IMO wszelkie powyzsze zabiegi nie zaszkodzą mozesz do nich dolozyc szlifowanie jądra procesora ;-] przeklamanie odczytu,,, jak chcesz znac jego temp ~~realną~~ - wloz go w inna plyte Pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 ja też mam taką dużą temperature [płyta Gigabyte GA-7N400L] :( - max 73 - normalnie jak gram to mam ok 70 ale komp stabilnie działa...Cosik mi sie widzi ze ten Gigabyte przeklamuje odczyty. Nie bylo czasem o tym juz na forum wczesniej? 2 userow z taka kosmiczna temp to za duzo troche na to zeby to byl jakis ewenement. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 ja też mam taką dużą temperature [płyta Gigabyte GA-7N400L] :( - max 73 - normalnie jak gram to mam ok 70 ale komp stabilnie działa...Cosik mi sie widzi ze ten Gigabyte przeklamuje odczyty. Nie bylo czasem o tym juz na forum wczesniej? 2 userow z taka kosmiczna temp to za duzo troche na to zeby to byl jakis ewenement. niekoniecznie :wink: Jesli CPU pracuje przy defaultowej predkosci to i jest w stanie stabilnie pracowac przy takiej temperaturze. Przyklad...ostatnio siedzialem u siory przy kompie i jakos tak dziwnie cicho mi sie wydawalo :D Siostra stwierdzila ze to juz kilka tygodni komputer tak fajnie cicho chodzi.Jak wlazlem do biosu to myslalem ze mi galy wyjda.AthlonXp 2000+ pracowal sobie ochoczo przy temperaturze 79'C,okazalo sie ze wentyl sie zatarl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 44 = malo? Czlowieku ja na moim 3200 mam o niebo mniejsze temperaturki: IDLE - 31 Stress - 34 Wiec :) co do tej temperaturki twojej to gwarantuje ci że masz bład odczytu :) zmień biosa na innego albo zmierz termometrem bo temp napewno jest wyższa ! chyba ze masz jakieś WC Wlasnie nie wiem czy pomiar odczytu :) To jest na napieciu 1.575 wiec chyba dobrze jest ;] Poza tym jak dale 1.675 to mam 10 stopni wiecej... Nie sadze zeby to byly przeklamania... Dbam o chlodzeni ;] Zalman RULZ ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzior Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Gigabyte zawyza odczyty! Pokazuje w biosie duzo wyzsza tempe niz jest naprawde, nie ma sie czym przejmowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 dotknij radiatora i jeżeli nie parzy tylko jest ciepły, to nie ma co sobie głowy zaprzątać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek42 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Gigabyte przekłamuje, nie przejmuj się a Wy mi powiedzcie czy 61 proc i 42 chipset w stresie to dużo jak na moją konf? bez stresu 38 proc i 31 chip?? na mojej płycie koło czpisetu są takie radiatory! czy ktoś mi może powiedzieć co to do cholery jest? no i własnie dlatego że nie jest owiewane to coś to mam to tak gorące że nie da rady utrzymać palca na tym. POMOCY! czy ma tak być? aha t owszystko jest na 2,1 GHz i takim: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9872 chłodzeniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloss Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 ok to sie nie przejmuje tylko wyciskam z niego wszystko co sie da !!!! heheheh choc cały czas zastanawiam sie nad wodnym chłodzeniem. Dzieki za wszystkie odpowiedzi :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...