Skocz do zawartości
Pabloss

Athlon 3000+ XP Temperatura ?????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich , am problem z temperaturą procesora. Wynosie on zaraz po starcie 64 st.C. Czy to nie jest za dużo ????? proszę o poradę co mogę z tym zrobic. Coller mam Volcano 9 a temperatura nadal wysoki i jeszcze do tego ten hałas!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie.

MOżliwe ze masz przekłamania przy odczycie, po prostu sprawdź organoleptycznie (dotknij radoator) i sie przekonasz.

Jak bedzie goracy to znaczy ze dobrze zamocowany i ze faktycznie sie coś za bardzo grzeje. Jesli bedzie ciepły lub chłodny to albo mobo wali w ciach!a albo jednak wiatrak jest źle zamocowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to juz sam nie wiem ???? PmP pisze ze miał 44 st. o ludzie tak mało !!!!! Teraz sam juz nie wiem może jednak uszkodzony procek. Jak dotykam radiatora ręką to czuje ze jest gorący. Pastę wymieniałem juz chyba ze 5 razy a zamoczowanie to sprawdzalem 100. Brakuje mi pomysłów co robić dalej. Chyba wywale na złom dziada heheheheh oczywiście żartuje :P . Zaczynam dostrzegac tylko jedno wyjście WODNE CHŁODZENIE. Co o tym myślicie możę ktoś z was ma juz taką instalację ???? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 = malo? Czlowieku ja na moim 3200 mam o niebo mniejsze temperaturki:

IDLE - 31

Stress - 34

Wiec :)

co do tej temperaturki twojej to gwarantuje ci że masz bład odczytu :) zmień biosa na innego albo zmierz termometrem bo temp napewno jest wyższa ! chyba ze masz jakieś WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zavader - czytaj wyzej - spookie'go

IMO wszelkie powyzsze zabiegi nie zaszkodzą

mozesz do nich dolozyc szlifowanie jądra procesora ;-]

przeklamanie odczytu,,,

jak chcesz znac jego temp ~~realną~~ - wloz go w inna plyte

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też mam taką dużą temperature [płyta Gigabyte GA-7N400L] :( - max 73 - normalnie jak gram to mam ok 70 ale komp stabilnie działa...

Cosik mi sie widzi ze ten Gigabyte przeklamuje odczyty. Nie bylo czasem o tym juz na forum wczesniej? 2 userow z taka kosmiczna temp to za duzo troche na to zeby to byl jakis ewenement.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też mam taką dużą temperature [płyta Gigabyte GA-7N400L] :( - max 73 - normalnie jak gram to mam ok 70 ale komp stabilnie działa...

Cosik mi sie widzi ze ten Gigabyte przeklamuje odczyty. Nie bylo czasem o tym juz na forum wczesniej? 2 userow z taka kosmiczna temp to za duzo troche na to zeby to byl jakis ewenement.

niekoniecznie :wink:

Jesli CPU pracuje przy defaultowej predkosci to i jest w stanie stabilnie pracowac przy takiej temperaturze.

Przyklad...ostatnio siedzialem u siory przy kompie i jakos tak dziwnie cicho mi sie wydawalo :D Siostra stwierdzila ze to juz kilka tygodni komputer tak fajnie cicho chodzi.Jak wlazlem do biosu to myslalem ze mi galy wyjda.AthlonXp 2000+ pracowal sobie ochoczo przy temperaturze 79'C,okazalo sie ze wentyl sie zatarl :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 = malo? Czlowieku ja na moim 3200 mam o niebo mniejsze temperaturki:

IDLE - 31

Stress - 34

Wiec :)

co do tej temperaturki twojej to gwarantuje ci że masz bład odczytu :) zmień biosa na innego albo zmierz termometrem bo temp napewno jest wyższa ! chyba ze masz jakieś WC

Wlasnie nie wiem czy pomiar odczytu :) To jest na napieciu 1.575 wiec chyba dobrze jest ;] Poza tym jak dale 1.675 to mam 10 stopni wiecej... Nie sadze zeby to byly przeklamania... Dbam o chlodzeni ;] Zalman RULZ ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte przekłamuje, nie przejmuj się a Wy mi powiedzcie czy 61 proc i 42 chipset w stresie to dużo jak na moją konf? bez stresu 38 proc i 31 chip?? na mojej płycie koło czpisetu są takie radiatory! czy ktoś mi może powiedzieć co to do cholery jest? no i własnie dlatego że nie jest owiewane to coś to mam to tak gorące że nie da rady utrzymać palca na tym. POMOCY! czy ma tak być? aha t owszystko jest na 2,1 GHz i takim: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9872 chłodzeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...