Skocz do zawartości
tarpaN

Puchar UEFA: Stracona szansa

Rekomendowane odpowiedzi

No i Dyskobolia w plecy... Godzina gry 11:10 i nic, widać brak Niedzielana. Nieporadnie pod bramką Bordeaux, jedna kontra i po meczu. Wydaje mi się że szans na awans już prawie nie mamy, chociaż kto wie...

Wszystko jest możliwe..

Nie wiem czy słyszałeś co powiedział Wierz... (ten łysy) w przerwie... ze jak tego nie wykorzystają tzn. nie strzelą brami to będą frajerami... Niestety nie udało się :-( a tak im kibicowałem...

Zobaczymy jak im pujdzie we Francji... wyciągną jakieś wnioski i się POPRAWIĄ!!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna sprawa ta bramka. Poprostu spełnili moje marzenia.

Jak się cały mecz tak gra jak to robił Groclin dzisiejszego dnia to tak się kończy. Sam wiem to ze swojego doświadczenia piłkarskiego :twisted:

A Liberda na bramce groclinu to według mnie największa pomyłka tego zespołu. Ten koleś jest drętwy jak nie wiem co. Dużo nie brakło, a przez jego niezdecydowanie Groclin straciłby bramkę już wcześniej.

Rasiak też mnie zabił, beztalencie, zero pomysłu na grę.

To nie ten sam zespół co pół roku temu panowie, trzeba to sobie powiedzieć prosto w oczy :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem.

Ale ważnym elementem była czerwona kartka dla Francuza.

To przez nią Groclin przegrał, może to banalne, ale taka jest prawda.

Polacy nie potrafili grać atakiem pozycyjnym.

Szkoda. Koniec marzeń o 4 rundzie.

Ale już za niedługo - Wisła Kraków podbije Europe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, że 2 post, ale mam kolacje, musze się śpieszyć :)

Najbardziej podobał mi się komentator spotkania :)

Młody, fajnie komentuje :]

A co do Rasiaka się zgodzę- beztalencie jakich mało.

I jeszcze 1 uwaga - Liberda (moim zdaniem) jest jednym z najlepszych bramkarzy w Polsce, gdyby nie on było by 2 : 0 !

Pozdro !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze 1 uwaga - Liberda (moim zdaniem) jest jednym z najlepszych bramkarzy w Polsce, gdyby nie on było by 2 : 0 !

Tutaj z Tobą się nie zgodzę. Sam jestem bramkarzem i Liberda bardzo przypomina mi mojego rywala na tej pozycji. Taki niezdecydowany, przestraszony, ktoś krzyknąłby na niego to by się rozpłakał, nie wie czy wyjść do piłki czy nie... Takie jest poprostu moje odczucie. Inna sprawa, że chłop ma worek szczęścia w każdym meczu, ale dla mnie wygląda to tak, jakby bronił on sytuacje "nie chcąco".

Jednak muszę się z Tobą zgodzić, że uratował on zespół od utraty bramki we wcześniejszych sytuacjach 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]Najbardziej podobał mi się komentator spotkania :)Młody, fajnie komentuje [...]

A ja właśnie nie lubie takiego komentowania . Bardzo akcentował ostatnią sylabe , a to tak brzmi jakby bardzo się podniecał, no i za często sie powtarzał mówiąć wkółko "wynik bezbramkowy" etc. Jak na razie to bardzo zalatywało komentatorstwem prosto z polsatu sport.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze uważałem ze Puchary w tej części roku nie są dla nas za dobre i dziś bynajmniej to się nie zmieniło. Chłopaki są poza sezonem, ciężko im stanąć do boju i grać jak równy z równym, chociaż widać że byli bardzo dobrze przygotowani i nie brakowało motywacji, nie bali się.

Stoimy teraz na dużo gorszej pozycji, chociaż 2:1 we Francji i będzie OK.

Ja nie tracę wiary chociaż rozum podpowiada co innego... Niech Groclin w rewanżu pokaże na co go stać :!:

Co do Liberdy to fakt, ma on dużo szczęścia, ale pomaga mu w tym wzrost i niezłe umiejętności. W sumie to często ratuje Groclin i chyba nie można się go za bardzo czepiać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej polewałem z komentatora w tej sytuacji ze spalonym i strzeloną bramką.

Ten koleś komentował tą akcję w ten sposób, że wyglądało to jakby nie znał przepisów.

Wtedy przy tym podaniu prostopadłym wzdłuż bramki na powtórkach stwierdził, że zawodnik wychodzący do podania (czerwony) nie był na spalonym bo był na równo z obrońcą (czarny), a przecież jak zawodnicy są w takiej sytuacji jak na rysunku :twisted: czyli zostawią z tyłu wszystkich obrońców (czarnych), to linię spalonego wyznacza zawodnik podający (czerwony).

ehhh no comment co do fachowego komentarza 8O

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]a przecież jak zawodnicy są w takiej sytuacji jak na rysunku   :twisted:  czyli zostawią z tyłu wszystkich obrońców (czarnych), to linię spalonego wyznacza zawodnik podający (czerwony)[...]

zgadza się :wink:

Ps. Piękny rysunek , ale na przyszłość używaj narzędzia + shift :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boshe no comment :!: :!: :!: RASIAK DO DOMU - co za cio...... bez przesady moja babcia gra lepiej !! on nie potrafi grać !! on nie potrafi biegać !!! on nie biega on chodzi cały mecz po boisku , sory on stoi w miejscu i podskakuje :!: takie sytuacje zmarnować :!: wogóle on powinien grać gdzies w klubie o nazwie pietruszka do boju albo niewiem lepiej niech moze gra w kręgle, nie widziałem nigdy tak fatalnego zawodnika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boshe no comment  :!:  :!:  :!:   RASIAK DO DOMU - co za cio...... bez przesady moja babcia gra lepiej !! on nie potrafi grać !! on nie potrafi biegać !!! on nie biega on chodzi cały mecz po boisku , sory on stoi w miejscu i podskakuje :!: takie sytuacje zmarnować :!: wogóle on powinien grać gdzies w klubie o nazwie pietruszka do  boju albo niewiem lepiej niech moze gra w kręgle, nie widziałem nigdy tak fatalnego zawodnika

Cała drużyna grała beznadziejnie, a Mili to już się chyba za przeproszeniem forumowiczów w [gluteus maximus] poprzewracało :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie... co robicie to co nasz naród potrafi najlepiej... NARZEKAĆ i nic więcej... [no offence] ehhh :-(

Małysz źle skoczy... wszyscy (większość) na niego jedzie...

przykład Groclinu... nie poszło chłopakom... też na nich jadą... ciekawe jak Wy byście to rozegrali... postawcie się w ich sytuacji!

POZDRO>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam widze brak taktyki, a nie brak niedzielana :) hmm druzyna nie potrafila sie przebic w drugiej polowie przez francuzow, ktorzy co tu duzo mowic przycisneli naszych ... w ogole bledem taktycznym byla zmiana moskaly, powinien zejsc rasiak, gral dzis slabo... mila widac bylo, ze byl zmeczony nie wiem moze bral jakies antybiotyki czy cos, ale dziwnie cos gral ogolnie druzyna nie grala najlepiej, ale to wszyscy chyba widzieli, nie ma co wisla rok temu grala duzoooooooo lepiej, szkoda, ze sie ta druzyna troszke sypnela, ale moze w przyszylm roku... ;) ej ludzie, ale spoko zabawa zacznie sie we francji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam widze brak taktyki, a nie brak niedzielana :) hmm druzyna nie potrafila sie przebic w drugiej polowie przez francuzow, ktorzy co tu duzo mowic przycisneli naszych ... w ogole bledem taktycznym byla zmiana moskaly, powinien zejsc rasiak, gral dzis slabo... mila widac bylo, ze byl zmeczony nie wiem moze bral jakies antybiotyki czy cos, ale dziwnie cos gral ogolnie druzyna nie grala najlepiej, ale to wszyscy chyba widzieli, nie ma co wisla rok temu grala duzoooooooo lepiej, szkoda, ze sie ta druzyna troszke sypnela, ale moze w przyszylm roku... ;) ej ludzie, ale spoko zabawa zacznie sie we francji :D

RASIAK ZAWSZE GRA ŹLE , ON NIE UMIE GRAĆ :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no wiecie co mam pare skojarzeń teraz z Groclinem :

1) trzeba pochwalić Mile - piłkarz jakich mało był wszędzie ( i gola którego nie uznano też strzelił )

2) potrzebny jest w Grodzisku piłkarz napastnik który umi strzelać gole ( Van Nisterloy chciałoby się żec :) )

3) Rasiak może i potrafił kiedyś grać w piłke ale teraz nie jest w formie może co innego byłoby w czasie kiedy grają normalnie w lidze , no ale nie grają bo nikt nie ma ani staionów krytych ani podgrzewanych ( 2 w Polsce)

4) Groclin ma zaj... pecha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RASIAK ZAWSZE GRA ŹLE , ON NIE UMIE GRAĆ :!:

tak hmm widzialem mecze gdzie gral calkiem niezle, a jego fanem nie jestem ;)

esh musialem edytowac, bo ktos mnie ubiegl :D

zapewniam cie ze albo byles wtedy na promilach :wink: albo pomyliłeś go z kims innym :wink: , kiedys fartem niechcący strzelił ze 2 bramki i juz wielki piłkarz, bez kitu on byl najgorszym zawodnikiem meczu, wogóle najgorszy były , podejzewam ze byl kto wziety z trybun zagrałby lepiej, bez kitu skąd oni go wzieli ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiecie co mnie najbardziej wku**** ??? :>

jak po jednym nieudanym meczu cala druzyna zostaje skreslona, i sa tylko nazekania jakie to cioty ze w 90 stracili bramke ? jakby ja zdobyli w 90 to byscie wychwalali groclin pod niebiosa :/

ehhh no ale nazekac jest najlatwiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak po jednym nieudanym meczu cala druzyna zostaje skreslona, i sa tylko nazekania jakie to cioty ze w 90 stracili bramke ? jakby ja zdobyli w 90 to byscie wychwalali groclin pod niebiosa :/  

w 100% się zgadzam :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]Najbardziej podobał mi się komentator spotkania :)Młody, fajnie komentuje [...]

A ja właśnie nie lubie takiego komentowania . Bardzo akcentował ostatnią sylabe , a to tak brzmi jakby bardzo się podniecał, no i za często sie powtarzał mówiąć wkółko "wynik bezbramkowy" etc. Jak na razie to bardzo zalatywało komentatorstwem prosto z polsatu sport.
tez mnie ten komentator wpienial... szczegolnie mnie i ojca denerwowaly jego powtorki... ten drugi mowi, ze "cos tam, cos tam", by doslownie chwile po tym ten mlody powiedzial "cos tam, cos tam"... no lol... albo innym razem.. "w faulach jest 10:10, a w bramkach 0:0, gola nikt nie strzelil" :lol: politowanie... "jeden z obroncow wybil pilke na "corner" "az 10 razy sedziowie zlapali zawodnikow groclina na "offsajdzie" uwielbiam te anglojezyczne zwroty... zupelnie tak jakby nie mialy polskich odpowiednikow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty sobie chyba żartujesz - wychwalali - hahahha.

Grali nędze i od 60 minuty życzyłem im tego, aby za te wszystkie niewykorzystane sytuację zostali ukarani bramką i wreszcie zeszli na ziemię. Gdy niewykorzystuje sie tylku sytuacji to mecze zazwyczaj tak się kończą, że drużyna przeciwna wyprowadza jedną akcję, gdzie nasi obrońcy zachowują się jak dzieci z podstawówki, biegają nieporadnie, nie potrafią się odnaleźć. I tutaj znów op**** Liberde, ten człowiek NIE ŻYJE na bramce, zero gry na przedpolu, jak można położyć bramkarza na 2 metrze? Zresztą najlepiej wyszło to na meczu z MC przy golu Anelki.

Tutaj ukazuje się klasa zespołu z Bordeaxu, którzy broniąc się w 10 cały mecz, stwarzają jedną sytuację i ją wykorzystują.

Wielką pomyłką było dla mnie granie przez 90 minut Rasiaka.

Ten człowiek zniszczył tyle sytuacji podbramkowych, że szkoda gadać, mimo to nie został zmieniony. Ale on nie podpisze kontraktu z Groclinem 8O bo wyjedzie na zachód. Boshe, gdzie, z czym do ludzi.

Do tego Mila myśli, że jest gwiazdą bo wyszła mu jedna bramka w meczu z MC i pare szmat z "Kambodżą" w RP.

Jak słuchałem tych przedmeczowych komentarzy to doszedłem do wniosku, że co niektórym w głowach się poprzewracało - komentarze typu wygramy 2-0, jesteśmy faworytami itp.

ehhhh

szkoda gadać :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Groclin niepokazal olsniewajacego futbolu ale byl wyraznie lepszy od swojego rywala, niestety chwila nieuwagi w koncowce meczu i zrobilo sie 1:0 dla Bordeaux cociaz biorac pod uwage niewykorzystane sytuacje pilkarzy Dyskoboli to powinno byc min. 5:0 (chociaz zeby Groclin gral w przewadze).No ale pozostal jeszcze mecz we Francji moze wywieziemy zwyciestwo i awans do nastepnej rundy w koncu chlpaki sie starali byli lepsi od przeciwnika ale chwila dekoncentracji zniweczyla caly wysilek :( .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ktos juz o tym pisal

zawsze jakas polska druzyna ktora odniesie sukces jest pozniej rozsprzedawana zamiast szykowac sie juz z tym doswaidczeniem ktore zdobyla na nastepny sezon i nastepna szanse

dlaczego wielkie kluby co roku graja w lidze mistrzow itp

gdyz nie wyprzedaja tych najlepszych ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi