Skocz do zawartości
77Artois

Karty ATI a Far Cry...

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Mam karte Ati Radeon 9600 tx i w Far Cry nie mam takich rzeczy jak wiszacy Rekin w pierwszym domku, lampy przy wejsciu do bunkra i jeepa... czy ktos ma podobny problem?? probowalem na roznych sterach odpalac i nic... na kartach Nvidia te elementy sa bez problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz... demko sciagalem z gamershella... i zainstalowalem... to samo zainstalowal kumpel z gf4ti4400 i jak on mi powiedzial, ze fajni esie "szlachtuje" maczeta rekina to mi szczena opadla i spytalem jakiego rekina.... ;-) no i wtedy si okazalo ze ni emam tych elementow.... sprawdzalem rozne stery modowne i oryginalne ati i nic.. gra wyglada swietnie chodzi tez ok.... ale jak rekina ni ebylo tak nie ma... nie wiem moze go nie zlowili u mnie hehehe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz... demko sciagalem z gamershella... i zainstalowalem... to samo zainstalowal kumpel z gf4ti4400 i jak on mi powiedzial, ze fajni esie "szlachtuje" maczeta rekina to mi szczena opadla i spytalem jakiego rekina.... ;-) no i wtedy si okazalo ze ni emam tych elementow.... sprawdzalem rozne stery modowne i oryginalne ati i nic.. gra wyglada swietnie chodzi tez ok.... ale jak rekina ni ebylo tak nie ma... nie wiem moze go nie zlowili u mnie hehehe...

Choć nie mam 9600xt to wypowiem się - u mnie jest ten rekin, nawet fajnie się buja jak dostaje serie z karabinu. Grałem na Omegach 4.2 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć nie mam 9600xt to wypowiem się - u mnie jest ten rekin, nawet fajnie się buja jak dostaje serie z karabinu. Grałem na Omegach 4.2 8)
ja gram teraz na rad_w2kxp_omega_2496b.exe ale mialem nowsze rad_w2kxp_omega_2522.exe i najnowsze catalysty i nic nie dalo... problemy tylko z tym Far Cry... i widze ze chyba to problem tylko u mnie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe bo ja żadnych problemów na kartach ATI nie zauważyłem. Aha. Dodam, że zawsze przy wymianie sterów stare dokładnie wywalałem by nie pozostało nic! ;) I ani razu nie miałem problemu z żadną grą na ATI. Już kiedyś o tym mówiono, że stery ATI trzeba nauczyć się instalować! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie na Omegach na Cat. 4.2 demo restartowało kompa,dopiero poszło na Omegach na Cat. 4.1.Poprzednio na Ti4200 zaro problemu.Mam nadzieję że w pełnej wersji poprawią obsługę kart ATI...

To bardzo dziwne, bo u mnie na Omegach 4.2 wszystko gra :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na 9600 chodzi tak miodnie ze nawet nie zwracam uwagi na takie detale :) Wszystko jak bajeczka dziala na 1024x768 na MAX DETAILS :)

ale masz te detale czy tez ich nie masz?? bo mi tez chodzi spoko na max detalach( all very high +1 medium ktorego zmienic nie moge. i nie wiem dlaczego tamtych rzeczy nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na 9600 chodzi tak miodnie ze nawet nie zwracam uwagi na takie detale :) Wszystko jak bajeczka dziala na 1024x768 na MAX DETAILS :)

ale masz te detale czy tez ich nie masz?? bo mi tez chodzi spoko na max detalach( all very high +1 medium ktorego zmienic nie moge. i nie wiem dlaczego tamtych rzeczy nie ma
no to już wiemy dlaczego na 9600 chodzi wszystko pieknie w tej grze :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc. Mam karte Ati Radeon 9600 tx i w Far Cry nie mam takich rzeczy jak wiszacy Rekin w pierwszym domku, lampy przy wejsciu do bunkra i jeepa... czy ktos ma podobny problem?? probowalem na roznych sterach odpalac i nic... na kartach Nvidia te elementy sa bez problemu...

Jeżeli rzeczywiście masz 9600 TX, a nie XT, to moze być to kwestia sterowników, bo TX to nie 9600, a 9500(chociaż nazwa mówi co innego).

Odsyłam do artykułu: http://www.pclab.pl/art3917-1.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem nie lezy chyba tym razem w karcie graficznej. Rozwiazanie jest  tu. dla tych ktorym sie nie chce czytac wpisujemy "sys_spec 1" w konsoli.

dzieki wielkie, to dziala :-) i rekinek jest chociaz wisi na poczatku w poziomie podiweszony za ogon, pozniej ju zprawa fizyki sa zachowane i buja sie az milo <wow>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi