tomasir Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 ale zauważ że on nic nie kręcone ma i do tego pamięci pewno na najwolniejszych ustawieniach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Nie da sie nic wiecej z tego P4 ??? Przeciez 11k jest w zasiegu :) Cóż... trafiła mi się kiepska seria - PACKDATE 05/07/02, podobno to jedna z gorszych serii :( Przy Vcore 1.65V granica stabilności jest około 2.2GHz, dla stabilnych 2.13GHz wystarcza 1.55V. Boję się zapodać wyższe napięcie (płyta daje max. 1.8V), gdyż ostatnio straszyli w necie o krótkiej żywotności przewoltowanych P4...Dziwne nie sprawdzałem serii ale na tej samej płycie 3 różne P4 poszły spokojnie na FSB150 może masz żle ustawione taktowanie Pamięci? Pamiętaj że jak ustawisz bu SPD i 266 to ida one 3:4 czyli przy np FSB ida na 2x200MHz .To wytrzymuja dopiero DDR PC 2700 jak w moim przypadku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Na tym co poniżej tylko niekręconym 9738, w sobote sprawdze ile się da max wyciągnąć. Tylko czy zasilacz wytrzyma.(Codegen przy Vcore procka 2.15 zaczynają spadać napięcia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Dziwne nie sprawdzałem serii ale na tej samej płycie 3 różne P4 poszły spokojnie na FSB150 może masz żle ustawione taktowanie Pamięci? Pamiętaj że jak ustawisz bu SPD i 266 to ida one 3:4 czyli przy np FSB ida na 2x200MHz .To wytrzymuja dopiero DDR PC 2700 jak w moim przypadku. Pamięci mam PC2700, co prawda obecnie jakieś kijowe (noname), ale nawet gdy ustawię pamięć na 200 to jest lipa - FSB 140MHz osiąga z dużym problemem, jest bardzo niestabilny. Wcześniej miałem płytę 845 Ultra i wymiana na 845E Max niewiele pomogła, poza poprawnie działającym ustawieniem 266 (mnożnik 4:3) na pamięć (pamiętasz - kiedyś pisałem do Ciebie maila w tej sprawie). Ewidentnie jest to wina procka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Dziwne nie sprawdzałem serii ale na tej samej płycie 3 różne P4 poszły spokojnie na FSB150 może masz żle ustawione taktowanie Pamięci? Pamiętaj że jak ustawisz bu SPD i 266 to ida one 3:4 czyli przy np FSB ida na 2x200MHz .To wytrzymuja dopiero DDR PC 2700 jak w moim przypadku. Pamięci mam PC2700, co prawda obecnie jakieś kijowe (noname), ale nawet gdy ustawię pamięć na 200 to jest lipa - FSB 140MHz osiąga z dużym problemem, jest bardzo niestabilny. Wcześniej miałem płytę 845 Ultra i wymiana na 845E Max niewiele pomogła, poza poprawnie działającym ustawieniem 266 (mnożnik 4:3) na pamięć (pamiętasz - kiedyś pisałem do Ciebie maila w tej sprawie). Ewidentnie jest to wina procka :(A pozostałe ustawienia pamięci?Cl 2,5 /3/3/7 spróbuj może to coś da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...