Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie da sie nic wiecej z tego P4 ???

Przeciez 11k jest w zasiegu :)

Cóż... trafiła mi się kiepska seria - PACKDATE 05/07/02, podobno to jedna z gorszych serii :( Przy Vcore 1.65V granica stabilności jest około 2.2GHz, dla stabilnych 2.13GHz wystarcza 1.55V. Boję się zapodać wyższe napięcie (płyta daje max. 1.8V), gdyż ostatnio straszyli w necie o krótkiej żywotności przewoltowanych P4...
Dziwne nie sprawdzałem serii ale na tej samej płycie 3 różne P4 poszły spokojnie na FSB150 może masz żle ustawione taktowanie Pamięci?

Pamiętaj że jak ustawisz bu SPD i 266 to ida one 3:4 czyli przy np FSB ida na 2x200MHz .To wytrzymuja dopiero DDR PC 2700 jak w moim przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne nie sprawdzałem serii ale na tej samej płycie 3 różne P4 poszły spokojnie na FSB150 może masz żle ustawione taktowanie Pamięci?

Pamiętaj że jak ustawisz bu SPD i 266 to ida one 3:4 czyli przy np FSB ida na 2x200MHz .To wytrzymuja dopiero DDR PC 2700 jak w moim przypadku.

Pamięci mam PC2700, co prawda obecnie jakieś kijowe (noname), ale nawet gdy ustawię pamięć na 200 to jest lipa - FSB 140MHz osiąga z dużym problemem, jest bardzo niestabilny. Wcześniej miałem płytę 845 Ultra i wymiana na 845E Max niewiele pomogła, poza poprawnie działającym ustawieniem 266 (mnożnik 4:3) na pamięć (pamiętasz - kiedyś pisałem do Ciebie maila w tej sprawie). Ewidentnie jest to wina procka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci mam PC2700, co prawda obecnie jakieś kijowe (noname), ale nawet gdy ustawię pamięć na 200 to jest lipa - FSB 140MHz osiąga z dużym problemem, jest bardzo niestabilny. Wcześniej miałem płytę 845 Ultra i wymiana na 845E Max niewiele pomogła, poza poprawnie działającym ustawieniem 266 (mnożnik 4:3) na pamięć (pamiętasz - kiedyś pisałem do Ciebie maila w tej sprawie). Ewidentnie jest to wina procka :(
A pozostałe ustawienia pamięci?Cl 2,5 /3/3/7 spróbuj może to coś da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...