chamster Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Mam problem z Combo Liteon LTC 48161H. Naped DVD chodzi swietnie ale mam problem z nagrywarka. Nie chce nagrywac programow ktore maja okolo 700mb. Nie wlacza sie Overburning. Ale tez dziwna sprawa bo nagral 704mb a 699 nie chcial. I to nie powinna byc wina NERO gdyz porbowalem na innych programach do nagrywania. Jezeli chodzi plyty to nie jest ich wina. Nagrywalem roznie aplikacje i stosowalem na niej wiele rodzajow nosnikow CD-R i CD-RW. Posiadam wersje firmware KH0P i probowalem zmienic na nowszy KH0B sciagniety ze strony producenta, ale nie chce sie on aktualizowac bo wyskakuje komunikat "No matched drive detected. This utility is only for LITE-ON COMBO LTC 48161H drive". Niewiem co sie dzieje, czy to jest wina sprzetu czy ustawien. Bardzo prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 ustawiles overburning w nero ??????? w ustawieniach??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamster Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Tak jest ustawiony Overburning w nero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Tak jest ustawiony Overburning w nero to wywal tego złoma ,liteon to najwiekszy shit jaki widziałem, moze zmiana biosa rozwiaze problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 to wywal tego złoma ,liteon to najwiekszy shit jaki widziałem, moze zmiana biosa rozwiaze problemCo ty swirujesz? Lite-On to naprawde dobre napedy, jak na swoja cene. Mialem kilka i wiem... ale nie o tym mowa. chamster - wykorzystujesz metode Disc-At-Once? Tylko w tym trybie mozna korzystac z Overburningu. Co do tego firmware'u to chyba napisales odwrotnie. Masz KH0B a probiwales wgrac KH0P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 to wywal tego złoma ,liteon to najwiekszy shit jaki widziałem, moze zmiana biosa rozwiaze problemCo ty swirujesz? Lite-On to naprawde dobre napedy, jak na swoja cene. Mialem kilka i wiem... ale nie o tym mowa. chamster - wykorzystujesz metode Disc-At-Once? Tylko w tym trybie mozna korzystac z Overburningu. liteon shit i juz najbardzie jawaryjny ze wszystkich wypalarek, LG czy samsung za taka sama cene jest 100razy lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Taaaaaaaaaa, jasne...... LG :evil: Jakos mam juz 3-go Lite-On'a i zadnych problemow. Dwa wczesniejsze odsprzedalem. Do najnowszego mam jedno zastrzezenie - glosna praca. (to juz chyba 2-gi raz :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Taaaaaaaaaa, jasne...... LG :evil: Jakos mam juz 3-go Lite-On'a i zadnych problemow. Dwa wczesniejsze odsprzedalem. Do najnowszego mam jedno zastrzezenie - glosna praca. (to juz chyba 2-gi raz :wink: ) w przeciwienstwie do cedeków wypalarki LG to całkiem inna klasa, chyba nie widizales cdrw lg w pracy, narzekasz na głośną prace?? :lol: posłuchałbys LG cisza jak makiem zasiał!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamster Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Tak zgadza sie mam firmware KHOP (mala pomykla :)) ale tez probowalem nagwywac w trybie "Disc-At-Once i w Disc-At-Once/96 i ma odchyly, nieraz nagra ale w wielu przypadkach odmawia z powodu nosnika. Dzisiaj nawet nadpalil o 4mb ale o kilka mega mniej nie chce. To chyba zalezy od pogody :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 LG hmmm miałem cdrw padło, kumpel ma napęd cd tej właśnie firmy i z odczytem płyt kiepsko To jest moje odczucie o tej firmie przejachałem się na niej i już. tera mam LiteON i wszystko OK a pozatym LiteON z odpowiednim oprogramowaniem potrafi złamać wszystkie zabezpieczenia płyt a napęd cdrw LGka miał z tym spore problemy. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 A ci sie kloca... Wiecie co? LG pada jak muchy - DVD, RW, CD - po prostu az do roku konieczna wymiana... Lite-On - swietna sprawa, tanio proffesionalnie po prostu miodzio - moze zmien firmware,? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 A ci sie kloca... Wiecie co? LG pada jak muchy - DVD, RW, CD - po prostu az do roku konieczna wymiana... Lite-On - swietna sprawa, tanio proffesionalnie po prostu miodzio - moze zmien firmware,?A ci sie kloca... Wiecie co? LG pada jak muchy - DVD, RW, CD - po prostu az do roku konieczna wymiana... Lite-On - swietna sprawa, tanio proffesionalnie po prostu miodzio - moze zmien firmware,? PS. Wszystkie napedy COMBO czy to lg czy litepona to szajsy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 ciekawe ze moj LGik chodzi juz prawie 2lata hmm i jak miodzio, wg mnie itak cdrw lg sa lepsze od liteonow zreszta co aj tu bede sie kłocił nieiwem o co, mialem stycznosc tak z okolo 5-6 litonami roznymi wsyzkie juz dawno padly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Ja mam to co w podpisie i odpukac nie sprawia narazie żadnych problemów.A co do LG mojim zdaniem to taka ruletka znajmy miał LG CDRW 12x padło mu,kuzynka ma CD-ROM LG 52x ledwo co łazi ja mam LG DVD 12x chodzi juz 4 rok i nie ma problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Najlepiej będzie jak poczytacie sobie fora dot. nagrywarek np. na cdrinfo.pl i tym podobnych stronkach i wszystko się wyjaśni :) KONIEC KŁUTNI KAŻDY CHWALI TO CO MA i zawsze tak będzie to jest tak jak z tematami co lepsze "AMD czy INTEL" :P A po drugie kolega chamster nie pytał o to co jest lepsze tylko prosił o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek1515 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 tEŻ MAM LTC 48161H TYLE ŻE FIRMWARE KHOR NAGRYWA 710 MB BEŻ PROBLEMÓW :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Moja dziewczyna matego Litka i też miała podobne problemy do momentu gdy zaktualizowałem jej firmware do najnowszego. Teraz ten napęd chodzi bardzo dobrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...