Adios03 Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Witam i prosze o jakas rade.Mam Herculesa radeon 9100 na pamieciach Hynix 4ns.Jest to podobno bardzo dobra karta do podkrecania.Jednak kiedy podniose troche zegar i pamiec(stopniowo)o 15Mhz,przejdzie testy w 3DMarku 2001,jednak po zresetowaniu komputera wracaja ustawienia domyslne(250-250Mhz).O co tu chodzi,czy robie cos zle?Po niektorych testach spadal sam zegar do dziwnie niskiego poziomu,ale czestotliwosc pamieci zostaje taka jaka ustawilem.Gdzie jest blad!?Zazwyczaj podkrecalem w Power Stripe,ale gdy robie to w Rage3 DTweak jest to samo.Czy za kazdym razem gdy spadna czestotliwosci po podkreceniu,musze znowu zaczynac podnosic co 5Mhz???Prosze o rady,z gory dzieki!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 a przypadkiem w power stipe nie trzeba zapisac (nie chodzi wciscnac ok) podkrecenia :wink: np. bierzesz na 200 mhz a potem zapisz i zapisujesz jako np. 200 yeeah :) potem klikasz prawym przycisiem i wybierzasz... to co zapisales :) jak nie skumales co napisalem to sie odzewij, a moze ktos mnie poprawi, bo nie wiem dokladnie co mowilem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Polecam RivaTunera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 a ja Radlinkera w sterownikach Omega 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 jest taki program hoger jak znajde link do niego to ci podrzuce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 nie moge znalesc tego linka podaj email to ci wysle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adios03 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Co do zapisywania w power stripie to nie robilem tego.Sprobuje teraz. Spyker jesli znajdziesz ten link to dawaj go na:kuba03@op.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 wyslalem jak przyjdzie to sie odezwij powiem ci jak sie tym obslugiwac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adios03 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Dostalem,rozpakowalem ale nie chce ruszyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 no to po kolei 1. najlepiej zaisntalowac rivatunera 2. p[owiedz mi jaki masz system operacyjny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adios03 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 1 C:WINDOWSsystem32driversati2mtag.sys wklej to do pliku hoger.ini nastepnie 1.uruchom hogera 2.podkrec karte 3.uruchom hogera powinno dzialac jak nie zadziala to trzeba zmienic bios jak zadziala to dodaj rivatunera do autostartu i hogera dodaj do asutostartu i bedzie dzialac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adios03 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Wkleilem ale nie ruszyl:(...Jednego nie rozumiem,dlaczego kiedy podkrece karte,zapisze i zastosuje,spowrotem wracaja mi ustawienia domyslne.Myslalem ze to kwestia uruchamiania w autostarcie,ale gdy to poprawilem nic sie nie zmienilo.W tej chwili podkrecam w Rage3DTweak i mam go w autostarcie. A gdy wybieralem zapisane czestotliwosci w Power Stripie,rowniez wracal mi automatycznie do ustawien domyslnych a na dodatek towarzyszyl temu dzwięk błędu z windowsa. O co tutaj chodzi??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RAZOR_ Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Wkleilem ale nie ruszyl:(...Jednego nie rozumiem,dlaczego kiedy podkrece karte,zapisze i zastosuje,spowrotem wracaja mi ustawienia domyslne.Myslalem ze to kwestia uruchamiania w autostarcie,ale gdy to poprawilem nic sie nie zmienilo.W tej chwili podkrecam w Rage3DTweak i mam go w autostarcie. A gdy wybieralem zapisane czestotliwosci w Power Stripie,rowniez wracal mi automatycznie do ustawien domyslnych a na dodatek towarzyszyl temu dzwięk błędu z windowsa. O co tutaj chodzi??? To jest spowodowane blokada umieszczoną na niektórych kartach Ati a w szczególności na modelach R9000,9200,9100,9600. Co objawia się tym, że po włączeniu jakiekolwiek aplikacji D3D ustawienia O/C ustawiają się do wartości fabrycznych. Moja rada. Odinstaluj wszystkie programy do rasowania :). Zainstaluj jeszcze raz Riva Tuner i ustaw go tak: "2. W zakladce "Main" przejdz do "Low-level system settings" i zaznacz tam "Enable low-level hardware overclocking" i "Apply overclockong at Windows startup"; 3. W zakladce "Low-level system settings" przejdz do "More" i w rozwijanym menu zaznacz "High"; 4. Nastepnie przejdz do glownego okna program, a w nim do zakladki "Settings" i tam zaznacz "Send to tray on close" i "Run at Windows startup". I będzie działać na 100%. Możesz także w Rivce uaktywnić Fast Write, ale co do tego są różne opinie( czy to coś daje na + czy wręcz przeciwnie ). Ja mam to włączone i daje jakieś 300punktów w 3D marku. 2. Problemowi temu można także zaradzić programem Radedit( czy jakoś tak) zgrywając bios z karty zmieniając go tym programem i później wgrywając go z nową częstotliwością z powrotem do karty. Więcej info na forum :lol: poszukaj a znajdziesz :). Ja zrobilem tak, jak to opisalem i u mnie to dziala. :)" Jak nie chcesz się za dużo bawić to zrób Rivką i masz spokój :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Ja polecam Rad Linkera - jest szybki, wygodny i nie trzeba sie meczyc :) Instaluje ci sie w zakladkach sterownikow i nie ma problemow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adios03 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 RAZOR wielkie dzieki!!!Chodzi miodzio i nic sie nie resetuje.Żadko korzystalem z forum,ale czas to zmienic:) Dzieki!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...