Skocz do zawartości
reyden

fandom STAR TREK

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywsicie ze sa :D Stargate SG-1 (na pierwszy miejscu), Babylon5, Farscape, Lexx, Taken (szczegolnie polecam), Startrek, Andromeda, Alias, Earth Final Conflict, Space Above And Beyond,

to chyba wszystko co obejzalem, i jestem w trakcie ogladania :]

btw. zapraszam na moje forum http://forum.gwrota.com 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mozna lecic od poczatku z serialem :D

btw. Polecam serial "Taken". Akcja serialu zaczyna się pod konieć II Wojny Światowej . Tajemnicze światła ratują załogę amerykańskiego bombowca przed śmircią. Jak się okazuje poźniej zostaje ona wzięta na badania przez obcych. Kapitan samolotu Russel Keys probuje wyjaśnić co stało się pamiętnego dnia.

Tymczasem w Rosswel rozbija się jeden ze statków kosmicznych... Jeden z obcych zaprzyjaźnia się z Sally Clarke, zachodzi ona w ciąże z obcym...

Owen Crawford, jeden ze świadków wydarzeń w Roswell , nie może wybaczyć rządowi ukrycia faktu lądowania Obcych i robi wszystko, aby tajemnicy "Strefy 51" ujrzała światło dzienne.

Akcja toczy się, aż do roku 2002. Można zobaczyć co działo sięna przełomie tych lat w USA. Zakończenie jest bardoz ciekawe, no ale nie będe o tym pisał

Serial trwa 15h

Reżyser: Steven Spielberg

http://www.scifi.com/taken/index_flash.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja regulkarnie ogladam andromede na AXN, kiedys ogladalem Star trek'a no iczasem obejze Gwiezdne Wrota( widzialem wszystkie odcinki na TVN) a na HBO(mam od miesiaca) widzialem 2.

a tak btw. to ogladam wszystkie filmu sf. na jakie trafie w TV kiedys na C+ bylo full dobrych filmow.

POzdrawiam Egeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Babylon 5

StarTrek TNG

StarTrek DS9 (ale tylko czesc odcinkow - bo reszta jest nuuudnaaaa...

A tak nawiasem - kpt. James Tiberius Kirk rulez !

A tak drugm nawiasem - przeciez Lexx, Andromeda, Farscape sa strasznie biedne ! StarGate-a czasami ogladalem, ale super genialny to on tez nie jest... Film pelnometrazowy jest, ale serial juz nie. Ale to tak IMHO. Nie zabijajcie... :wink: Po prostu lubie sf z troszke silniejszym naciskiem na S niz na F (np. latajace ramiona w Lexxie itp... :? :roll: ). Kolejna wazna dla mnie kwestia jest profesjonalizm wykonania - przeykladowo gra aktorska w Babylonie 5 czy StarTrekach jest na bardzo wysokim poziomie. W tych pozostalych... ehm... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Star Trek to klasyka. Wszystko co później to lipa. Fakt, że niektóre odcinki były denne ale pełnometrażowe i Voyager oraz część Deep Space Nine była rewelacyjna. Szkoda że w naszej TV (biedackiej) nie puszczają tego serialu (a tylko jakieś g.... południowoamerykańskie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Stargate no u mnie absolutny top:)

Jak się dosadziłem do odcinków to leciało po kilka dziennie na ruszt, teraz tylko nowości ścigam, bo jestem w miare na bierząco.

Pozatym jeszcze Babilon i Star Trek.

PS Grinch, czy mógł byś na PW zapodać jakiegoś linka skąd można by choć fragmenty serialu Taken dorawć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj :S Ą ,w dziale TV shows 2 odcinki ( 1x01 i 1x02 )

Btw. widze duże zainteresowanie S-F ( jak na forum o całkiem czym innym ) ; no to mam małą propozycję :

Jakiś czas temu na forum TSS

powstał dosyc ciekawy system bitew kosmicznych ( ciekawy przynajmniej dla mnie ludzi tam grajacych ) , moze coś takiego by zrobić tutaj :?: :?:

Dla zainteresowanych podaję linki do tamtych bitew :

Walka z Borg

Bitwa w układzie McArthura

oraz najnowsze

Oblicza Prawdy

podaję tez linki do ogłnych dyskucji na temat systemu :

Założenia kolejnych bitew

oraz Zmiany w nowej bitwie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OOo, tak...

"We are the BORG. Lower down your shields. You'll be assimilated.Resistance is futile."

:)

UPDATE : troszke poczytalem, i REWELACJA. Dlaczego dopiero teraz tam trafilem :?: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi