TOMELEK Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 KIlka dni temu pisałem o problemach z dual channel sprawa sie rozwiązała PŁYTY GŁÓWNY IC7-MAX3 SĄ UCZULONE NA KOŚCI KINGSTONE taką informację podał mi gość w sklepie inna sprawa to że płyta dalej mi się resetuje - może jest jeszcze na coś uczulona - niewiem dzisiaj ide wymienic. Z drugiej strony - dając 1000 zł. za wypasioną płyte i 1300 zł. za procesor miałem nadzieje że takie sytuacje sie będą miały miejsca a tu prosze najpierw musiałem sie pozbyć dwu kości 512 Kingstone płyta dalej się resetuje zaczynam powoli żałować - ale cóż może wszystko sie zmieni po wymianie płyty na inny model albo okaże się że płyty głowne abit ic7-max 3 są uczulone na - pamięci kingstone - dyski twarde WD i barracuda - karty dziekowe SB live - tablety graficzne - kamery cyfrowe - myszki optyczne i kolorowe monitory to był taki żarcik ale już wpadam w desperacje chyba że ktoś coś wymyśli procek P4 northwood 3,2 Hyper T płyta abit IC7-MAX3 zasilacz chieftec 360 W dyski WD 80 GB 7200 8mb bufor Barracuda 7200 120 GB 4 mb bufor Lite-ON 54/xx/xx adapter PCI - 2 x COM 2 x twinmos 512 CL 2,5 400 MHz grafika GF 4200 128 Mb Agop x 8 tablet graf A-OPEN XXL 1024*768 kamera cyfrowa SONY 345 E DV IN/OUT poprzez Firewire skaner AGFA snapscan e52 Sound Blaster Live 5.1 + zestaw głośń 5.1 to z tych ważniejszych rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 PŁYTY GŁÓWNY IC7-MAX3 SĄ UCZULONE NA KOŚCI KINGSTONE no wszystkie plyty sa uczulone na te kosci ale inna sprawa ze niema w ogole takiej firmy 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 to moze byc psu swojego procka niemoge pociagnac stabilnie wyrzej niz 3,2ghz nizealeznie do Vcore i dzilenikow wiec to psu raczej sproboj wszystko poodlanczac tzn zostaw tylko proc ram grafa dysk z systemem powylanczaj w biosie dzwiek USB firewire sata itd zostaw zeczy niezbedne do dzialania i srawdz wtedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMELEK Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 no wszystkie plyty sa uczulone na te kosci ale inna sprawa ze niema w ogole takiej firmy nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 popelniles blad pisze sie kingston bez E na koncu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 PŁYTY GŁÓWNY IC7-MAX3 SĄ UCZULONE NA KOŚCI KINGSTONE no wszystkie plyty sa uczulone na te kosci ale inna sprawa ze niema w ogole takiej firmy 8O Bardzo ciekawe rzeczy piszesz 8O popelniles blad pisze sie kingston bez E na koncu No błąd był ale to sie chyba można domyślić o co chodzi, no nie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 IC7G to może nie IC7 Max,ale na mojej Kingstony pieeeknie chodzą. To samo dotyczy kręcenia,no problem. Dziwne rzeczy mówią w sklepach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 jak widac w podpisie tez dwie kupione kosci chodza ze soba bardzo a to bardzo pieknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Moim zdaniem po prostu wymięka zasilacz na takim configu, te 360W to troche za mało na tyle części!!! W moim chieftecu kiedy procesor chodzi na 2,6@3,25 napięcie Vcore przypomina sinusoidę, więc ja stawiam na zasiłkę!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMELEK Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 chyba znalkazłem winowajcę instalowałem windę z różną konfiguracją (2k) i nagle gdy odłączyłem nagrywarke (liteon) a zamiast niej podpiołem zwykłego CD-ka nie ma resetów nie wiem czy to przypadek czy nie już 3 dzień pracuje i ani jednego resetu może to bć wina nagrywarki w poprzednim konfigu chodziła bez problemów tzn asus a7n8x-deluxe + athlon 2600 + a reszta to samo czy może być wina nagrywarki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 to psu nagrywarka ciagnie wiecej pradu niz cd podlacz nagrywarke i odlacz np jeden dysk i zobacz co bedzie wtedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vexed Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 miałem podobne problemy z moim abitem is7. też myślałem że to zasilacz więc wymieniłem chiefteca 360W na Antka 480Wi bez zmian- ciągłe resety. rozwiązaniem okazał się update biosu. a co do kingstonów to miałem 2 x 512 hx ddr433 i stabilnie kręciłem 2.4c@3.0 po zamianie na geile na 3.36 sabilnie 3.5 winda sie ładuje, a 3.75 post. na kingstonach komp nie wstawał przy 3.2. wnioski niech każdy sam wyciągnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolik Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 jak mi sie kiedys komp resetowal to mialem wirusa :) teraz mam ic7-MAX 3 i jesli chodzi o ten dual to na moich geilach 2 x 256 mb 533 mhz to nie widze zadnej roznicy ( benchmarki rozne ) pomimo tego ze sie wyswietla ze jest włączony :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMELEK Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 to psu nagrywarka ciagnie wiecej pradu niz cd podlacz nagrywarke i odlacz np jeden dysk i zobacz co bedzie wtedy to raczej nie to 2 twardziele + 1 cd - nie resetuje sie (przynajmniej niebieski ekran 1 twardziel + 1 CDRW - reset a - jeszcze -cdrw jest totalnie sprawny - eee - ja już głupieje co to może być ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vexed Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 a biosik najnowszy?? GAT ustawiony na AUTO a dwie ostatnie opcje wyłączone??? jeżeli tak, to ja niewiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...