Soften Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Witam przeszukałem troche forum, ale nie dokładnie, szukam odpowiedzi na pytanie bo mam taki kłopot mam server na linuxie i jest to pentium 3 500 itd.. w obudowie atx i tu mam kłopot :( ponieważ po zaniku napiecia np chwilowym jak już prąd wraca, komputer sie nie włączy samoczynnie jak było na at a chciałbym żeby sie włączał jeśli jest taka możliwość, nie znam sie na tym dobrze wiec bede wdzieczny za dokłady opis jeśli coś z tym można zrobić. Pozdrawiam serdecznie i dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 w biosie jest opcja kurcze teraz ci nie powiem jak sie nazywa zaraz najwyzej kompa przepale :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 bios - zakładka powert managnement - opcja status after power failure (czy podobnie - w różnych biosach sięto różnie nazywa) - i tam ustaw 'on'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Soften zmień tytuł tematu(pzrycisk zmień przy pierwszym poscie). "Pomocy pilna sprawa dla mnie nie umiem zaradzić :(" jest niezgodny z regulaminem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 U mnie w AMI opcja ta nazywa sie 'Restore on AC/Power Loss' i znajduje sie w 'Power Management Features'. Dostepne sa wartosci 'Last state', 'Power Off' oraz 'Power On'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Soften zmień tytuł tematu(pzrycisk zmień przy pierwszym poscie). "Pomocy pilna sprawa dla mnie nie umiem zaradzić :(" jest niezgodny z regulaminem.:arrow: nie tylko tytul moglby zmienic, ale av tez. Vip, gdzie jest Vip ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Tytuł zmieniony av jest mój chyba widać podpisany Dzieki za odpowiedzi dotre do servera to sprawdze czy są te opcje mam nadzieje ze tak, a coś słyszałem o WOL weak on lan czy coś w tym stylu na czym to polega ? jak możecie to mi wyjaśnijcie Pozdrawiam. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 WOL = Wake On LAN. Opcja ta pozwala na wlaczenie komputera w przypadku wykrycia aktywnosci karty sieciowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...