ar2r Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Witam, Mam sprzet jak z podpisu i ten Fortronik mi juz nie wyrabia, mam jeszcze malutkiego ATXa 100W. I chcialbym je sprzezyc, tzn : ta 100 podpiac najchetniej pod R9500, robil juz tak ktos ? Czy to bedzie dzialalo nalezycie ? Czy juz ktos tak robil i jakie rezultaty uzyskal ? Jakie napiecie ciagnie ten radoslaw ? THX za wszelkie informacje ( uprzedzam, ze uzylem opcji szukaj ) PZDR4ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 moze byc problem z masa musial bys jakos polaczyc oba zasilacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Znalazłem za ciebie. Miłego czytania. 8) Sam tak robiłem i działało wszystko ładnie (poziom napięć ustalił się na poziomie najlepszego z tych 2 zasilaczy i pozostawał niezmienny w zależności od obciążenia - 700W :wink: ), ale 2 zasilaczy nie sposób zmieścić w budzie midi, więc zrezygnowałem na korzyść przerobienia napięć noname'owej 400-setki. Acha! Z tym że robiłem połączenie w ten sposoob że do wtyczki ATX docierały kable z obu zasilaczy (połowa z jednego połowa z drugiego) i z lepszego do radka szła wtyczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Dzieki za odpowiedzi, piaskoon jest gdzies w sieci schemacik jak to zrobiles ? Czy takie polaczenie jest dobre : http://moded-kompz.net/?name=Mods&id=2, chodzi o 1 sposob jesli chce podlaczyc radka do drugiej zasilki ? PZDR4ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Schematu żadnego nie mam, bo po co? Przecież to jest proste jak drut! ;) Pierwszy sposób nie jest zbyt zdrowy (radek ma napięcia a reszta nie, a gdywłączasz drugi zasilacz może pójść impuls), choć też tak robiłem i nic złego sie nie stało. Jednak najlepszy jest sposób 3 (łączysz po 1 masie i zielone przewody z obu zasiłek) - zasilacze zawsze włączają sie razem i ten ci polecam. P.S. Popraw link bo nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 powinien ci spokojnie pociagnac taki zestaw ja mam bardzo podobny zestaw jak ty + jeden dysk wiecej i r9700 pro zamiast 9500 i trzyma napiecia dobrze, zaczyna siadac przy procku na 2400 Mhz i 1,8V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 powinien ci spokojnie pociagnac taki zestaw ja mam bardzo podobny zestaw jak ty + jeden dysk wiecej i r9700 pro zamiast 9500 i trzyma napiecia dobrze, zaczyna siadac przy procku na 2400 Mhz i 1,8V Powinien, ale raczej zasilka siada poniewaz : procek ustawiony 12,5X150@1,675V grafa idzie 415 rdzen i 670 pamieci, procek ustawiony 12,5X172@1,850V grafa sypie artefaktem przy ustawieniach dla pamieci : 610 !!! w biosie ustawiam napiecie 1,875 komp sie nie wlacza - jakby brakowalo pradu, wyzsze napiecia tez nic !!!! Czy to nie dziwne ? Dlatego obstawilem zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 I spalilem zasilacz :cry: :wink: podlaczylem wedlug schematu z moded-kompz ( 300 W Fortron i 100 W Liteon ) - zielone poweron - razem , masa razem z molexow i LiteOn poszedl z dymem, teraz bede walczyl z metoda przekaznikowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...