Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam podlaczona pompe od c.o. do WC. tyle ze firmy wilo 3 biegowa. jej cena ze srubunkami i reduktorami do 1" to niecale 250 zl. fakt ze pompa jest troche duza, zwlaszcza jak sie srubunki podlaczy z reduktorami ale za to wydajnosc i cichobieznosc mowie ci cos pieknego. moj model to wilo star rs-25/4 wydajnosc na 3 biegu 3200 l/h na 1 1600 l/h a na 2 cos posredniego. na 3 biegu pompa jest cichsza od sunona 92x92 puszczonego na 5V, a na 1 biegu ktorego uzywam jest praktycznie nieslyszalna-nawet jak ucho do niej przylozysz. obecnie do tej pompy mam podlaczone 2 bloki wodne w ukladzie rownoleglym. jedyna wada to to ze sama czesc silnikowa pompy sie troszke grzeje i oddaje cieplo do ukladu, ale mimo to uklad chlodzi mi procka i gf3 i na procku mam ok 34-37*C wiec nagrzewnica z jednym sunonem puszczonym na 5V sobie calkowicie radzi z cieplem. pompy grundfos sa ciut drozsze od wilo ale sa tez wydajniejsze i chyba cichsze (juz nie wyobrazam sobie cichszej pompy od tej ktorej nie slychac). gratuluje pomyslu i powodzenia z wykonaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś (sorki, żem zapomniał kto) tu kiedyś pisał o dwubiegowej pompie od CO bodajże Grundfos'a. Czy można prosić o szczegóły: model, cena itd.?

Ja mam taką w domu, ale niestety po dołożeniu cienkich rurek do WC zaczyna się dusić :( Modelu teraz nie pamiętam, ale ma 3 biegi - tyle wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś (sorki, żem zapomniał kto) tu kiedyś pisał o dwubiegowej pompie od CO bodajże Grundfos'a. Czy można prosić o szczegóły: model, cena itd.?

Ja mam taką w domu, ale niestety po dołożeniu cienkich rurek do WC zaczyna się dusić :( Modelu teraz nie pamiętam, ale ma 3 biegi - tyle wiem.

lisku dajesz rurki o sr. wewnetrznej 1" i nic sie nie dusi, nawet po przejsciu przez dwa bloki i chlodnice. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...