maluszek Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Ktoś (sorki, żem zapomniał kto) tu kiedyś pisał o dwubiegowej pompie od CO bodajże Grundfos'a. Czy można prosić o szczegóły: model, cena itd.? Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Czy Ty podłanczasz kompa pod "powrót" w centralne ogrzewanie. To trochę duży klamot 3 biegowy, gwinty chyba 1 calowe, ceny nie pamiętam (ok 250-300zł). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Moze zagladnij do GRUDFOSa i poogladaj ? :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Patrzyłem tam i nie znalazłem. Właśnie dlatego zapytuję, bo może to jest po prostu pompa innej firmy. Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Patrzyłem tam i nie znalazłem. Właśnie dlatego zapytuję, bo może to jest po prostu pompa innej firmy. Pozdrawiam M. No to poogladaj jeszcze te POMPY Moze tu znajdziesz cos dla siebie ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 ja mam podlaczona pompe od c.o. do WC. tyle ze firmy wilo 3 biegowa. jej cena ze srubunkami i reduktorami do 1" to niecale 250 zl. fakt ze pompa jest troche duza, zwlaszcza jak sie srubunki podlaczy z reduktorami ale za to wydajnosc i cichobieznosc mowie ci cos pieknego. moj model to wilo star rs-25/4 wydajnosc na 3 biegu 3200 l/h na 1 1600 l/h a na 2 cos posredniego. na 3 biegu pompa jest cichsza od sunona 92x92 puszczonego na 5V, a na 1 biegu ktorego uzywam jest praktycznie nieslyszalna-nawet jak ucho do niej przylozysz. obecnie do tej pompy mam podlaczone 2 bloki wodne w ukladzie rownoleglym. jedyna wada to to ze sama czesc silnikowa pompy sie troszke grzeje i oddaje cieplo do ukladu, ale mimo to uklad chlodzi mi procka i gf3 i na procku mam ok 34-37*C wiec nagrzewnica z jednym sunonem puszczonym na 5V sobie calkowicie radzi z cieplem. pompy grundfos sa ciut drozsze od wilo ale sa tez wydajniejsze i chyba cichsze (juz nie wyobrazam sobie cichszej pompy od tej ktorej nie slychac). gratuluje pomyslu i powodzenia z wykonaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Ktoś (sorki, żem zapomniał kto) tu kiedyś pisał o dwubiegowej pompie od CO bodajże Grundfos'a. Czy można prosić o szczegóły: model, cena itd.? Ja mam taką w domu, ale niestety po dołożeniu cienkich rurek do WC zaczyna się dusić :( Modelu teraz nie pamiętam, ale ma 3 biegi - tyle wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Ktoś (sorki, żem zapomniał kto) tu kiedyś pisał o dwubiegowej pompie od CO bodajże Grundfos'a. Czy można prosić o szczegóły: model, cena itd.? Ja mam taką w domu, ale niestety po dołożeniu cienkich rurek do WC zaczyna się dusić :( Modelu teraz nie pamiętam, ale ma 3 biegi - tyle wiem. lisku dajesz rurki o sr. wewnetrznej 1" i nic sie nie dusi, nawet po przejsciu przez dwa bloki i chlodnice. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...