viperPL Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Witam. Napotkala moją maszynke jakas grypka :P . Kompik samoistnie sie resetuje. Nie jest to sprawa temperatury bo wczoraj jeszcze grzalem piecyka CPU Stability testem i wszystko bylo okej. Wczesniej mialm problemy z psu codegena gdzie zamiast 5v bylo 4.7 a czasami nawet 4.65 .... wiec pierwsza decyzją bylo wymienienie zasilacza - modecom 350gtf , i napiecia sa jak najbardziej ok. Na pokladzie jest swieza instalka winXP , a sterów uzywam takich samych jak 5 miechów temu wiec wykluczam strone softwarową. config: a7v133 + TB1000 (temp 40 st. w spoczynku) 256 sdr micron 40 gb maxtor + 40 gb seagate u5 GF256 32ddr ja juz nie ma pomyslu ...... na dalsze dzialania za pomoc wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 a co masz w podglądzie zdarzeń ? pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Nie można uruchomić serwera DCOM: {FB7199AB-79BF-11D2-8D94-0000F875C541}. Błąd: ?System nie może odnaleźć określonej ścieżki. ? wystąpił podczas uruchamiania tego polecenia: "C:Program FilesMessengermsmsgs.exe" -Embedding Ale to sie pewnie pojawilo po tym resecie ... na 100% po resecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 wyp.... Messengera dziś już prawie nikt z tego nie korzysta a on własnie czasem w windzie brużdzi jest AntiSpy on ci to załatwi a w ogóle to jak dlugo ta Winda stoi ? kiedy ja wgrałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 wywalilem Messengera na poczatku odrazu .. a instalnolem winde o 3 rano dnia dzisiejszego :) Tj.. mialem sobie wingroze dlugi czas i zaczely sie schody wiec patrzac na napiecia z psu postanowilem go wymienic na cos bardziej normalnego. I tak sobie mysle ze tych kilkanascie resetów namieszalo niezle w windzie .. wiec postanowilem czysta instalke zrobic ... stery i inne gadgety mam na backupach wiec szybko poszlo ... i myslalem ze bedzie gites hmm dobra winda dobre napiecia ,,, a tu ZONK :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloss Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Z Messengerem to dobrł pomysł ja jeszcze tego nie zrobilem ale zrobę to na pewno. Dodam tylko że też mialem coś takiego ale działo się to u mnie niestabilnie i nie rególarnie. Niestety nie wiem co było przyczyną tego, ale na pocieszenie dodam że u mnie tak szybko jak to sie pojawiło to i tak szybko odeszło. Przyczyny jednak nie stwierdziłem, a szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 ja miałem coś podobnegho jak miałem wirusa dokładnie jakiegoś trojana albo pamiątki padły!!!???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 U moim przypadku tak samo ..... nie do przewidzenia ..... resetowac sie potrafil po 5 razy na dzien potem przerwa i chodzil tydzien i nic sie nie dzialo , kompresja , gameski jakies :) , tssty ,, meczenie go na maxa :) i stabilnie bylo potem znowu reset po wymianie zasilacza mialem dlugo spokój i dzisiaj znowu ciach... nie ma róznicy czy steres czy spoczynek .. czy temp jest 40 czy 50 ... rebootuje sie nieprzewidywalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloss Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 AAAAA sorrki za ortografa :-( !!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 zgadza się trzeba do świeżej windy dać ubiegłoroczną poprawkę na Worma bo wystarczy wejsć do netu nawet na chwilę i już pózniej samoczynny restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 ta ta ... blad z RPC na to juz sie zaszczepilem :)) przy instalacji windy odlanczam skretke od ethernetu .. instaluje patcha od ms i podlancam kabelek .. resety w moim przypadku nie sa poprzedzone zadnym popupem .. wyglada to tak jak bym wylaczyl i wlaczyl prąd ... potem oczywiscie scandisk sie odpala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 możesz jeszcze w panelu ster-systemie -zaawansowane-uruchamianie i odzyskiwanie -przy Awarii syst. Odznacz (zostaw puste) -wyślij alert -automatycznie uruchom ponownie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 pionaj dzieki .... czekam na efekty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 jakby co to jestem ja albo koledzy na http://www.win-os.pl/index.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 msmmsg.exe to nie messanger tylko wirusik z tego co pamietam - poszukaj na www.symantec.com - tam znajdziesz "anidotum" :) Ja wywalilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...