Skocz do zawartości
viperPL

samoistne resety ?? [big problem]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Napotkala moją maszynke jakas grypka :P . Kompik samoistnie sie resetuje. Nie jest to sprawa temperatury bo wczoraj jeszcze grzalem piecyka CPU Stability testem i wszystko bylo okej. Wczesniej mialm problemy z psu codegena gdzie zamiast 5v bylo 4.7 a czasami nawet 4.65 .... wiec pierwsza decyzją bylo wymienienie zasilacza - modecom 350gtf , i napiecia sa jak najbardziej ok.

Na pokladzie jest swieza instalka winXP , a sterów uzywam takich samych jak 5 miechów temu wiec wykluczam strone softwarową.

config:

a7v133 + TB1000 (temp 40 st. w spoczynku)

256 sdr micron

40 gb maxtor + 40 gb seagate u5

GF256 32ddr

ja juz nie ma pomyslu ...... na dalsze dzialania

za pomoc wielkie dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można uruchomić serwera DCOM: {FB7199AB-79BF-11D2-8D94-0000F875C541}. Błąd:

?System nie może odnaleźć określonej ścieżki. ?

wystąpił podczas uruchamiania tego polecenia:

"C:Program FilesMessengermsmsgs.exe" -Embedding

Ale to sie pewnie pojawilo po tym resecie ... na 100% po resecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wywalilem Messengera na poczatku odrazu .. a instalnolem winde o 3 rano dnia dzisiejszego :)

Tj.. mialem sobie wingroze dlugi czas i zaczely sie schody wiec patrzac na napiecia z psu postanowilem go wymienic na cos bardziej normalnego. I tak sobie mysle ze tych kilkanascie resetów namieszalo niezle w windzie .. wiec postanowilem czysta instalke zrobic ... stery i inne gadgety mam na backupach wiec szybko poszlo ... i myslalem ze bedzie gites hmm dobra winda dobre napiecia ,,, a tu ZONK :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Messengerem to dobrł pomysł ja jeszcze tego nie zrobilem ale zrobę to na pewno. Dodam tylko że też mialem coś takiego ale działo się to u mnie niestabilnie i nie rególarnie. Niestety nie wiem co było przyczyną tego, ale na pocieszenie dodam że u mnie tak szybko jak to sie pojawiło to i tak szybko odeszło. Przyczyny jednak nie stwierdziłem, a szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U moim przypadku tak samo ..... nie do przewidzenia ..... resetowac sie potrafil po 5 razy na dzien potem przerwa i chodzil tydzien i nic sie nie dzialo , kompresja , gameski jakies :) , tssty ,, meczenie go na maxa :) i stabilnie bylo potem znowu reset po wymianie zasilacza mialem dlugo spokój i dzisiaj znowu ciach...

nie ma róznicy czy steres czy spoczynek .. czy temp jest 40 czy 50 ... rebootuje sie nieprzewidywalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta ta ... blad z RPC na to juz sie zaszczepilem :)) przy instalacji windy odlanczam skretke od ethernetu .. instaluje patcha od ms i podlancam kabelek ..

resety w moim przypadku nie sa poprzedzone zadnym popupem ..

wyglada to tak jak bym wylaczyl i wlaczyl prąd ... potem oczywiscie scandisk sie odpala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi