b165 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 http://tw.giga-byte.com/Motherboard/FileLi...00-l_10_big.jpg Niby Gigabyte jest znany z DB. Niby na plycie jest nadruk DUALBIOS, ale kosci jakby brak :| A moze przy okazji ktos wie co to jest Q-Recovery (F9 chyba) podczas POST? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Ja nigdzie nie widzę w specyfikacji tej płyty DUAL BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 podoba mi sie kombinacja zoltego z zielonym 8) a db chyba nie ma. o ile sie nie myle jest tam wolne miejsce :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b165 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Na 95% nie ma :( A juz mialem nadzieje.... ktora przepadla wraz z ujrzeniem nadruku SATA, ktorego bankowo nie ma ... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Nie ma dual biosa, z ogledzin to widac, sprawdz w instrunkcji lub specyfikacjachj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 No właśnie w specyfikacji wyraźnie widać, że DualBiosu nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Nie wszystkie modele Gigabyet posiadają Dual Bios. Ten model np NIE POSIADA Dual Bios'a, a z resztąpo co Ci podwójny BIOS. jest to niezbyt potrzebne ponieważ zepsuć BIOS na płytach GIGABYTE jest cholernie trudno. Z resztąnie tylko na GIGABYTE. Trzeba być Niezłym "Laikiem" żeby zepsuć BIOSA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Ja przyznam się, że trochę nie rozumiem idei Dual Biosu. Miałem kiedyś 7VAX i z tego co wyczytałem to, żeby skorzystać z jego dobrodziejstw trzeba zobaczyć chociażby ekran bootowania (jakiś klawisz trzeba wcisnąć czy coś). A przecież jeśli konkretnie zwalimy bios to nie zobaczymy nic. To jak z tego wtedy skorzystać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrcin Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 mam ten sam model plyty glownej (BTW jestem z niej bardzo zadowolony) i plyta nie posiada DualBiosu na 101%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b165 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 OK :) Pokory Panowie :) Zepsuc BIOS jest bardzo latwo. Wszystko kwestia zaufania. Parenascie udanych flashowan. UPS. Zawsze gotowe "packi" ze strony producenta = program + bios I co? Epox 8rda3i powiedzial gutnajt. Pa czemu? Ladnie zaczal flashowac, tylko w polowie sie zorientowalem, ze mruga napis Unknown device type :) Nawet skonczyl twierdzac, ze wszystko OK. Na wszelki wypadek podkresle, ze wszystko bylo pod _ta_ plyte i nic nie zmienialem (przelaczniki itp. jak producent przykazal). Bardzo zmyslnie mu to wyszlo :| Dobrze, ze kosc nie byla wlutowana. Konkluzja: przed programowaniem upewnic sie, ze to co dali na pewno zadziala. A DB jest fajny. Mozna np. wgrywac BIOSy od innych plyt glownych :) albo bezstresowo w nich grzebac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 A po cholere wgrywać Biosy innych firm na Gigabyte? Ma to jakiś cel??. W epoxie jest ta komfortowa sytuacja, że jak się samemu pojedzie z tą płytą na serwis to sami Flash'ują BIOS na miejscu w przeciągu dosłownie chwili (bynajmniej jest tak w PRONOX'ie w Katowicach).Wraca się do domu z płytką i działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Dula Bios to w sumie fajna sprawa ;] Tylko ze rzadko sie przydaje... Szkoda ze nie mozliwosci "kupinia" osobno drugiegio biosu, na przyklad na PCI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21420804 Wiedzialem, ze gdzies cos takiego widzialem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Dobre!!!!!!!!! Nawet nie wiedziałem, ze jest takie coś dostępne u nas na rynku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...