Skocz do zawartości
hitman44

2x256MB Geil czy 512MB

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie pamięmięci lepiej kupić dual 2x256MB Geil czy 512MB - obie opcje to PC400 CL 2,5. Mam płytę 8RDA+ i procka 1700JUIHB. I czy ten dual daje na prawdę dużo większą wydajność na nForce2? Bo może lepiej zamiast duala kupić jedną 512 MB i za jakiś czas dokupić drógą. I jeszcze nie jestem pewien co do geila, czy rzeczywiście dobrze się kręcą, w którymś Chipie widziałem że 256 PC-400 chodziły nawet na ponad 470Mhz, czy może są jakieś lepsze w podobnej cenie - jakie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geil'e to dobry wybor ja bym kupil 2x256mb, poniewaz dual by dal ci wydajnnosc duzo wieksza niz jedna kosc 512mb do oczywiscie mozesz kupic kosc 512mb a puzniej dokupic druga wszystko zalezy od tego ile masz kasy ale na dzien dzisiejszy najlepiej zrobisz kupujac 2x256mb(takie jest moje zdanie) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie pamięmięci lepiej kupić dual 2x256MB Geil czy 512MB - obie opcje to PC400 CL 2,5. Mam płytę 8RDA+ i procka 1700JUIHB. I czy ten dual daje na prawdę dużo większą wydajność na nForce2? Bo może lepiej zamiast duala kupić jedną 512 MB i za jakiś czas dokupić drógą. I jeszcze nie jestem pewien co do geila, czy rzeczywiście dobrze się kręcą, w którymś Chipie widziałem że 256 PC-400 chodziły nawet na ponad 470Mhz, czy może są jakieś lepsze w podobnej cenie - jakie?

:arrow: hehe... 470Mhz w Chip'ie to sobie moga miec. poszukaj na forum wypowiedzi uzytkownikow na temat pamieci Geil, bo wielu mialo juz problemy z ich podkrecaniem. szczerze: nie polecam tych pamiatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz lepiej 512MB w jednej kości ponieważ dual w nforcah2 to pic na wodę, a później jak będziesz miał kasiore to kupisz następne 512MB(takie jest moje zdanie:) )

A najlepiej to weź sobie Hynixy 4.3 dostępne na allegro (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21742112) za 445zł a kręcą się do 550MHz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiatory na pamiątkach to producenci zakładają aby ładniej wyglądało i żeby kupujący widział że nabywa pamiątki z wyższej półki, nie przejmuj się tym. Bierz Hynixy, a jak będzisz chciał to dokupisz sobie radiatorki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiatory na pamiątkach to producenci zakładają aby ładniej wyglądało i żeby kupujący widział że nabywa pamiątki z wyższej półki, nie przejmuj się tym. Bierz Hynixy, a jak będzisz chciał to dokupisz sobie radiatorki:)

Popieram Geil tylko ładnie wyglądają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sie z tym zgadzam , lepiej szukac czegos na winbondach bh5 lub 6 bo chlopcy sie podjarali tym ze vip osiagnal fsb 260 i teraz kupuja hynixy :)

a tak naprawde ciezko dojsc nawet do fsb 240.

Moj epox odmawia posluszenstwa juz przy 230 :( dlatego najlepszym rozwiazaniem w tym przypadku sa niskie timingi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wampir;lspider:

Taaa mowicie ze hynixy sa bee a sami macie takie pamieci ze hoho.... :lol:

Sa np hynixy ktore chodza CL2 przy 230FSB... trzeba tylko trafic na dobra sztuke... lub kupic u naszego kolegi z tweaka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ci sie nie podoba w moich kxh3000 na winbondach bh6 ???

brakuje mi tylko wiekszego vdimm zeby je pogonic lepiej bo jak narazie to pare bledow wyskoczy na 220 2-2-2-6 :(

Czekam ze mi przyjdzie druga bh6 bo kupilem na allegro i gosc mi mial wyslac w czwartek niby o 10 rano priorytetem czyli miala przyjsc niby w piatek , dzisiaj niedziela i nic :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wampir;lspider:

Taaa mowicie ze hynixy sa bee a sami macie takie pamieci ze hoho.... :lol:

Sa np hynixy ktore chodza CL2 przy 230FSB... trzeba tylko trafic na dobra sztuke... lub kupic u naszego kolegi z tweaka ;)

Może i są, ale coś mi się wydaje, że trudniej takie trafić, nią HyperX na BH5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z hynix'ami jest ciezka sprawa.Moje kostki to jedna z wczesniejszych tygodni produkcji.Teraz pelno jest tego ,ale wiekszosc to tzw. LOW COST (takie odciepy hynix'a na rynek masowy) ,maja one oznaczenia R-D43,moje natomiast to J-D43 ...trzeba patrzec co sie kupuje

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro są do kupienia HY5DU56822BT-D43, ich wyniki są podane jako:

@233mhz 2.5-4-3-7 at 2.6v bios (2.55v real idle)

@250mhz 2.5-4-3-7 at 2.6v bios (2.55v real idle)

@260mhz 2.5-4-3-7 at 2.7v bios (2.67-2.68v real idel)

@265mhz 2.5-4-4-7 at 2.7v bios

@270mhz 2.5-4-4-7 at 2.8v bios

@275mhz 2.5-4-4-7 at 2.8v

przy CL2-3-3-7 chodzą do fsb 215-225

Czy te wyniki są prawdopodobne, czy to tylko ściema?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi