j.h.hudy Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 mialem codegena 300 wat i blad w prime byl po 2 tescie a na tym fortronie jest to samo czemu tak sie dzieje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 jaki blad ??? Moze ram ci wali wszystko :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 mialem codegena 300 wat i blad w prime byl po 2 tescie a na tym fortronie jest to samo czemu tak sie dzieje?? 1. za mały voltage na procku 2. za bardzo przetaktowane ramy DDR266 (niektóre nie chciały działać na 333) lub za mały voltage 3. cała masa innych powodów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 aha prime daje taki error: fatal error: final results was 7639120f , expected 9c60e7a2 hardware failure detected wywala mi to po 2 tescie aha jak zwieksze napiecie to taki error jest juz po 1 tescie a moze zla seria proca??? mixib 0335 zielony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 nie tam proc, mi sie wydaje ze przetaktowales kostki ramu (266) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 mamtest szedl cala noc i nic nie wykazal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1M1 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Fortron ma znaczny nadmiar mocy. Niestety najbadziewniejsze kostki podkręciłeś i to raczej one nie dają rady. Spectec to jest chłam. Ciesz się, że tyle zniosły. BTW. Komp jest do używania, a nie do testowania. Psychoza jakaś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 na tym forum tą psychoza opanowanych jest 90% ludzi, a ty sie dziwisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 A przeciez bylo na forum o tym ze Prime95 nie za bardzo sie lubi z nowymi Duronami. Ja niedawno mialem ECShita i Codeshita. Wyawalalo. Potem zmienilam na tego Fortronka (tego samego) i dalej blad w Prime. Teraz mam to co mam :) i myslisz ze Prime chodzi?? Nawet na defaultowych ustawieniach ma problem. Jesli inne marki Ci chodza to olej prime'a.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 mialem codegena 300 wat i blad w prime byl po 2 tescie a na tym fortronie jest to samo czemu tak sie dzieje?? skad pomysl, ze zasilacz uleczy te sytuacje? Duron, R7000, dysk, CD-RW? to nie sa rzeczy ktore obciazaja taki zasilacz. powod jest w czyms innym moim zdaniem zbyt wiele wymagasz od procka (albo za niskie napiecie jak kto woli) - to jest najczestszy powod wywalania prime. nastepne ktore mozesz brac pod uwage to niewyrabianie pamieci oraz plyty (w takiej kolejnosci w jakiej wymienilem). jest jeszcze maly szczegol - ilosc przydzielonej pamieci dla prime najlepiej ustawic na ok. 100MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 heh - ja przegladam forum juz 12 godzin i doszedlem do wniosku ze im dluzej tu siedze tym wiecej rzeczy jest smiesznych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 tak to jest - starzejemy sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Starzejemy? No nie wiem -= nazywaj to jak chcesz ;] Mi sie to podoba ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 dzis rano wlaczam prima ( przez noc pc byl wylaczony) i doszedl do 12 testu a potem : ERROR ILLEGAL SIMOUT ja juz nie wiem co to moze byc aha temp proca to max. 52 c po 2 godzinnym quake 3 co to moze byc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 dzis rano wlaczam prima ( przez noc pc byl wylaczony) i doszedl do 12 testu a potem : ERROR ILLEGAL SIMOUT ja juz nie wiem co to moze byc aha temp proca to max. 52 c po 2 godzinnym quake 3 co to moze byc?? Na pewno nie fortron :lol: :lol: :lol: I zmien temat, bo krzywdzisz zasilacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 noo teraz doszedl do 16 testu :] przy shitogenie dochodzilo do 2 testu i zwiecha albo blad cczyli co pamieci czy faktycznie prime jest za mocny dla duronow?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 A jakie temperaturki i napięcia? Jak podejżewasz zasiłkę - to patrz na napięcia, a nie na to, czy wywala. Skoro podniesienie napięcia powoduje więcej błędów, to obstawiam, że prockowi jest za ciepło (jak kręcisz to ma prawo i przy niższych niż ustawa przewiduje temperaturach nie wyrabiać). Jakie masz napięcia i temperaturki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 dzis rano wlaczam prima ( przez noc pc byl wylaczony) i doszedl do 12 testu a potem : ERROR ILLEGAL SIMOUT ja juz nie wiem co to moze byc aha temp proca to max. 52 c po 2 godzinnym quake 3 co to moze byc?? Ustaw FSB dla procka i ramu na 266 - i zapuść prima: 1. najpierw tylko z tymi ramami 266 2. zapuść prime tylko z nowymi ramami 3. potem dołóż ramy stare noo teraz doszedl do 16 testu :] przy shitogenie dochodzilo do 2 testu i zwiecha albo blad cczyli co pamieci czy faktycznie prime jest za mocny dla duronow?? Ja mam duraka zielonego - i prime przechodził zanim go zmodowałem do Athlona teraz też przechodzi prime temperatury proca to: wcześniej 58C (prime chodził) teraz 52C (po szlifowaniu procka i radiatora) - Prime Stable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 wnioskuje o przyznanie Panu j.h.hudemu specjalnej nagrody za wyjatkowy niepostykany poped do nieuzywania mozgu i tworzenia takich oto topikow,,, tego typu problemy mozna rozwiazac uzywajac tego organu miedzy uszami :-] postaraj sie przemyslec sprawe a nie od razu na hura na forum bo przeciez mi powiedzą.... nagroda mogla by miec formę jakiegos specjalnego wyroznienia kolo avatara np. "uwaga jestem" :lol: zgred, zavader ,,, loluje razem z wami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Jestem absolutnie za - to bardzo bodra spawa a reed bedzie przyznawal tytul LOA miesiaca :) Uwazam ze to moze byc ciekawe... Organu miedzy uszamiChodzi ci o... ee... nos? Bo co moze.. aaaaa! CZOLO?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 przedtem mi hodzil na 13.5x149x1.6v 2011mhz i prime po calej nocy nic nie czepial sie. a na podkreconym mam bledy :cry: bledy sie robia po przejsciu na fsb 166 forest nie badz taki madry bo bylo o wiele wiecej gorrszyc topiokow niz moj!!! :twisted: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 1* masz jamperke na 166 na płycie ustawionej?? 2* jakie masz temperatury 3*wyzuc te spectecki i jedz na 256mb i walnij fsb 180 bo tyle ta płytka trztma MAX btw. ja mam taka sama serie i chodz na 12,5x166 ale na 1,45V!! aktualnie 12x177x1.5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 tak jumper ustawiony jest na 166 a w biosie ramy na 166 bo jak dam na 133 to pc nie startuje. 2. temp: proc: stres-52c idle 47c buda 33c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 przedtem mi hodzil na 13.5x149x1.6v 2011mhz i prime po calej nocy nic nie czepial sie. a na podkreconym mam bledy :cry: bledy sie robia po przejsciu na fsb 166 forest nie badz taki madry bo bylo o wiele wiecej gorrszyc topiokow niz moj!!! :twisted: 8) To fakt ....... I wnioskowałbym o zamkniecię tej d......watej dyskusji. Tyle :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Manfred...! Jak nie masz nic ciekawego do poiedzenia to lepiej sie w ogole nie odzywac jeszcze sie nie nauczyles :)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...