mlo_dy Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Zainstalowalem od nowa winXP pro i tu takei cos: wina mam na partycji C: natomiast na F: mam instalki, chce zainstalowac kilka programow a jak probuje to uczynic to - Sys. Win. nie moze uzyskac dostepu do okreslonego uzadzenia sciezki lub pliku. Mozesz nie miec odpowiednich uprawnien aby uzyskac dostep do elementu :/.... Co z tym poradzic ? (upr. dost. mam jako administrator a mimo to sie nie da :| ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 NTFS i ustalone prawa dostepu do plikow na poprzednim systemie? Teraz to moze byc problem. Sprobuj przekonwertowac system plikow na FAT32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlo_dy Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Ojojoo.... zle to wyglada... Czyli jak, zmienic sys. plikow na FAT32 ? Moge to zrobic Partition Magicem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Nie robilem nigdy takiej konwersji i nie wiem czy sie uda. Na tym NTFS'ie sa przeciez jakies zabezpieczenia. W PQM masz opcje konwersji i powinienes sprobowac. Sa tez chyba inne metody odzyskania tych danych... wydaje mi sie, ze ktos kiedys o czyms takim tutaj pisal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlo_dy Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 To czekam do jutra moze ktos jeszcze cos mi podpowie ;) Poki co wielkie dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 albo nie może odczytać tego pliku, np. uszkodzony przez wirus, scandisk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 (upr. dost. mam jako administrator a mimo to sie nie da :| )Cześć! Poczytaj sobie moją odpowiedź do innego tematu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=747427#747427 Kilka informacji uzupełniających dotyczących Twojego problemu: To, że masz uprawnienia administracyjne nic nie znaczy. Nazwa usera jaki ma te uprawnienia musi być tożsama z nazwą usera w starej instalce windy. Załóż takiego samego usera, nadaj mu uprawnienia administracyjne i spróbuj pobujać się po zabezpieczeniach dysku. Jeżeli to nie pomoże to możesz użyć Norton Ghost'a (jeżeli go masz). Odpal kompa z dyskietki (lub płyty) starowej Ghost'a zrzuć to image niedostępne partycje na dysk, do którego masz prawidłowy dostęp. Ghost olewa zabezpieczenia Microsyfu :twisted:. Po odpaleniu windy otwierając pliki image'u z pozimu menager'a Ghost'a będziesz miał możliwość odtworzenia plików. Wymaga to, niestety, dosyć dużych wolnych przestrzeni dyskowych. No i oczywiście Norton'a Ghost'a. Po tym wszystkim: Panel sterowania->Narzędzia administracyjne->Zarządzanie komputerem->Zarządzanie dyskami i format niedostępnych dysków, a następnie odtwarzanie danych z plików image'u. Powodzenia "Sikor" Jakbyś miał jakieś wątpliwości to napisz na priv'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3f Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Jesli to tylko kwetia praw dostepu do plikow, to wez zaznacz wszyskite na tamtym dysku, wybierz wlasciwosci/zabezpieczenia - wywali jakos blad, wez kliknij zaawansowane/ potem zakladka wlasciciel, kliknij tam siebie i zaznacz opcje zeby zmienil wpisyu w podfolderach itp, i daj OKE i powinno byc good Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlo_dy Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Dzieki all ale dalej nic =[... Sprobuje z tym Norton Ghost'em... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...